• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Buegros® Coffee Roastery

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Shepherd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Shepherd

Barista
İsim
Can
logo-01.png

İzmir'in Selçuk ilçesinde sanırım 2019 yıllarının sonuna doğru açılmış olan butik bir kavurucudur.
Selçuk, İzmir'in güneyinde 25-30bin nüfuslu şirin bir ilçe, aynı zamanda doğup büyüdüğüm yer. işte bu nitelikli kahve dükkanı da benim mahallemde bulunuyor :)

Firmanın kurucusu ve kavurucusu Baran BURUNSUZ ile aynı ilkokulunda okumuşluğumuz var. Firmayla hiçbir bağım yoktur, gönül bağı dışında. Baran işini gerçekten tutkuyla, titizlikle yapan ve sürekli kendini geliştiren birisi yolunuz düşerse küçük sıcak atölyesine bir uğrayın ve bir kahvesini için kesinlikle!

*Siparişe özel kavrum. Pazartesi kavruluyor, Salı günü dinlendiriliyor ve Çarşamba kargoya veriliyor.
*Tek seferde 1.5 KG kahve kavruluyor. En iyi profil için istikrarlı kavrum. (Bkz. Micro-roast)

Websitesi ve Instagram sayfalarını aşağıya bırakıyorum. Instagram'dan kendilerine her konuda danışabilirsiniz:)

Buegros Website - Buegros Instagram

Selamlar @CanK

Herhangi bir kahvesini denedin mi,espresso kavrum yok :'(

@Masal denemişti sanırım kahvelerini belki yorumlarını iletir bize

Selamlar @CanK

Herhangi bir kahvesini denedin mi,espresso kavrum yok :'(

Evet, bildiğim kadarıyla espresso kavrumlarını sadece işletmeler için yapıyor.
Medium-roast olarak tanımlıyor kendisi ama dört çekirdek de aynı profil değil, her çekirdeğin optimalini bulmuş. Ben hiç denemedim ama bu çekirdeklerin de espressoda iyi sonuç vermemesi için bir neden göremiyorum :)

Evet bütün kahvelerini denedim, genel anlamda fincanda lezzetli sonuçlar aldığımı söyleyebilirim. Bir Etiyopya kahveleri aşığı olarak, Limu'yu kendisinden de içtim hatta iki kere, beklentilerimin çok üstünde bir kahve piyasada puanlı satılan nitelikli sıfatlı kahvelerden kesinlikle daha kompleks ve tatlı olduğunu söyleyebilirim.

Edit: tüm kahvelerde, tadım notları çok net alınıyor.

Evet, bildiğim kadarıyla espresso kavrumlarını sadece işletmeler için yapıyor.
Medium-roast olarak tanımlıyor kendisi ama dört çekirdek de aynı profil değil, her çekirdeğin optimalini bulmuş. Ben hiç denemedim ama bu çekirdeklerin de espressoda iyi sonuç vermemesi için bir neden göremiyorum :)

Evet bütün kahvelerini denedim, genel anlamda fincanda lezzetli sonuçlar aldığımı söyleyebilirim. Bir Etiyopya kahveleri aşığı olarak, Limu'yu kendisinden de içtim hatta iki kere, beklentilerimin çok üstünde bir kahve piyasada puanlı satılan nitelikli sıfatlı kahvelerden kesinlikle daha kompleks ve tatlı olduğunu söyleyebilirim.

Ön yargılı olmayın deneyin diyorsunuz 😂 Doğru söylüyorsunuz denemeden bilebilmek çok mümkün değil :=))

Forumdaki arkadaşlarında yorumları benim için çok kıymetli,sana da yorumun için teşekkür ederim şahsım adına :=))

Ön yargılı olmayın deneyin diyorsunuz 😂 Doğru söylüyorsunuz denemeden bilebilmek çok mümkün değil :=))

Forumdaki arkadaşlarında yorumları benim için çok kıymetli,sana da yorumun için teşekkür ederim şahsım adına :=))
Ben çok epresso fanı değilim, makinem de yok dışarıda da nadir içerim. Bu şekilde tanımladım kendimi ama belki birkaç ay sonra 180 derece dönmüş şekilde geleceğim :)
İşin içinde kahve olunca, kesin konuşmak anlamsızlaşıyor ve zaten kahveseverler olarak, belli kalıpları oturtmak için başka kalıpları yıkıyoruz sürekli olarak. Sanırım deneyimi geliştirmenin anahtarı, değişime olan açlığımız ve sürekli öğrenme hevesimiz.
Forumdaki arkadaşların yorumları benim için de kıymetli, gözlemlediğim kadarıyla birçok kişi filtre için doğru kavrulmuş çekirdekleri espresso olarak keyifle tüketiyor. Tam tersi durumu hiç görmedim ama :) Sizin yorumunuz da çok kıymetli benim için, ben teşekkür ederim...

@Masal denemişti sanırım kahvelerini belki yorumlarını iletir bize
İletirim tabii :)

Bir süredir sosyal medyada karşıma çıkan bir firmaydı. Biraz da memleketçilik yapıp denemek istedim. Deneme paketini sipariş ettim. Kargo kısa sürede ulaştı.

Paketlerde rakım, kavrum derecesi, tadım notları, varyete, işleme bilgileri var. Çekirdekler genel olarak düzgündü. Baran bey çok ilgili. Ne zaman bir şey sorsam uzun uzun cevapladı. Demleme reçetelerini detaylıca paylaştı. İşlerinde yeniler ve işlerine önem veriyorlar anladığım kadarıyla.

Etiyopya Limu: Şarabımsı ve meyvemsi bir kahve. Kırmızı meyve notları sevdiğim beğendiğim bi kahve oldu.

Kolombiya Supremo: Kakao, ceviz, şeftali ve yabanmersini tadım notu verilmiş.Ceviz notunu nedir nasıl alınır bilmiyorum. Bu kahvede meyve notları hissettim. Kokusu yoğundu. Dörtlü arasından en sevdiğim bu oldu.

Guatemala Huehuetenango: Bu kahveyi birkaç kavurucudan daha denemiştim. Sade "kahve gibi" bir kahve. Tadım notları çok baskın gelmedi.

Honduras: V60 demlemelerde tadı Türk kahvesini andırdı. Türk kahvesi olarak öğüttüm. Tatlı fincanlar elde ettik. Bir daha alırsam Türk kahvesi için alırım.

Ben de bugün kendilerine uğradım. Sadece kavurmahane olarak hizmet veriyor ve limitli sayıda (4-5 adet) çekirdek satışları var. Bir de cold drip yapıyorlar. Kahve paketlerinin üstüne de elle yazıyorlar. Biraz zor tabii ama buna önem veriyorlar.

Kavurma makinesi olarak 10 kilogramlık bir makineye geçiş yapmışlar.

Kurucusu ve kavurucusu Baran, epey ilgili ve bilgili bir arkadaş. Uzun uzun sohbet ettik ve düşünce tarzını, fikirlerini ve planlarını beğendim. @Shepherd Can da bizimleydi. Ona bir sözüm vardı, onu tutmuş oldum :)

Benim getirdiğim kahveleri denedik ve ben de kendi kahvelerinden bir kaç demlemelik yanıma aldım. Filtre ve espresso için ayrı kavrum var. Omni kavurmuyorlar ama genellikle filtre kavrumu yapıyorlar.

Kahveleri de denedikçe yazarım. Tekrardan sağ olsun.

Not: Çoğul cümleler kullandım ama Baran aslında genelde tek çalışıyormuş :)

Levent abi @teyyaredenkahve, Perşembe Kahve Masası yayınında, yakınlarda olduğunu ve kavurmahaneyi ziyaret etmeyi düşündüğünü söylemişti.

Dün de ziyarete geldi kendisiyle yüzyüze tanışmış olduk, yazışmalarımızda daha önce hiç yurtdışından kahve içmediğimi konuşmuştuk, yanyana gelme fırsatımız olursa beraber deneme sözü vermişti. Hatırlamış ve yanında getirmiş, Baran da demledi çok da keyifli sohbetimiz oldu. :)

Üç farklı çekirdek denedik ki özellikle de Derar Ela'nın etkisinden hala çıkamadım, çok farklı bir deneyimdi benim için kendisine buradan teşekkür etmek istiyorum. :)

Geri