Metehan
Üye
öğütüm: espresso ile klasik türk kahvesi(pudra) arasında bir öğütüm
kahve su oranı: 1:10
su derecesi: 75 derece
Cezveye kahveyi ekledikten sonra suyu koyup süreyi başlatıyoruz. Ahşap bir çubukla 5-6 tur karıştırdıktan sonra cezvenin tabanını tezgaha hafifçe vurarak büyük baloncukları patlatıyoruz. ardından 3 4 tur sallıyoruz cezveyi. Bu aşamada başlattığımız süre 1 dakika olduysa cezveyi ocağa koyuyoruz, olmadıysa 1 dakika olana kadar bekliyor ve süre dolunca ocağa koyuyoruz. Ocağın ısısını demleme 1:30 dakika sürecek şekilde ayarlıyoruz. Süre toplam 2:30 dakikayı aşmamalı. Kahve kabarmaya başlayınca köpük ortada 5 kuruşluk bir yuvarlak yapana kadar kabarmasına müsaade edip kaynamasını beklemeden fincana alıyoruz. Fincanın soğuma performansına göre 1 ile 3 dakika arasında telvenin çökmesini bekliyoruz.
Afiyet olsun.
kahve su oranı: 1:10
su derecesi: 75 derece
Cezveye kahveyi ekledikten sonra suyu koyup süreyi başlatıyoruz. Ahşap bir çubukla 5-6 tur karıştırdıktan sonra cezvenin tabanını tezgaha hafifçe vurarak büyük baloncukları patlatıyoruz. ardından 3 4 tur sallıyoruz cezveyi. Bu aşamada başlattığımız süre 1 dakika olduysa cezveyi ocağa koyuyoruz, olmadıysa 1 dakika olana kadar bekliyor ve süre dolunca ocağa koyuyoruz. Ocağın ısısını demleme 1:30 dakika sürecek şekilde ayarlıyoruz. Süre toplam 2:30 dakikayı aşmamalı. Kahve kabarmaya başlayınca köpük ortada 5 kuruşluk bir yuvarlak yapana kadar kabarmasına müsaade edip kaynamasını beklemeden fincana alıyoruz. Fincanın soğuma performansına göre 1 ile 3 dakika arasında telvenin çökmesini bekliyoruz.
Afiyet olsun.