• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brewista Artisan Kettle İnceleme ve Diğer Cihazlar ile Karşılaştırma

Cihan

Üye
Daha fazla  
Espresso Makinesi
Gaggia RI9480/11 NEW CLASSIC PRO
Değirmen
Eureka Mignon Perfetto , Comandante C40 , Lelit Fred PL043
Ekipmanlar
Hario V60, Origami dripper, American press, Brewista smart filter, French press, Bialetti Brikka Mokapot, Syphon, Cold dripper, Soy cezve
Zaman içinde aldığım 4 x Gooseneck kettle vardı.Bunlara geçen gün aldığım Brewista Artisan kettle da eklenince ilk izlenimlerimi içeren bir karşılaştırma yaptım. Yalnız olduğum ve fazla vaktim olmadığı için terazi üzerinde (g/s içeren) video çekimi yapamadım.
İlerde mümkün olursa paylaşabilirim.

Kettles box.jpg

Ocak üstü 1 litre kettle.Hario tarzı.
Brewista Smart Pour switch kettle 1.2 litre 1500 W. Bu kettle ile hiç demleme yapmadım. İlk kez su bugün koydum deneme için...
Impower elektrikli kettle 0.8 litre 1000 Watt çok da bir özelliği yok. Bir kaç kez kullandım.
Albohes kettle 1 litre 2200 Watt
Temmuz 2018 yılından beri hemen her gün kullandım.Plastik aksamı vasat ancak paslanmaz çelik aksamı oldukca iyi.Bu kadar sürede içinde en ufak paslanma küflenme olmadı.İç kısmı hala ilk günkü gibi pırıl pırıl.
Mesleki merakımdan dolayı alt vidaları söküp baktığım elektronik devresi,malzemeleri, montajı, işciliği çok iyi. Çift renkli ve sesli ikazları var. Santigrat ve Fahrenheit cihaz üzerinden ayarlanabiliyor. Display çok güzel yerleştirilmiş.

Albohes electronic.jpg
Suyu 40 C. ile 100 C. arasında 1'er derecelik ayarlarla istenilen ısıya getirebiliyor. Ancak su istenilen sıcaklığa gelince 1-2 derece artış gösterebiliyor. Hedef sıcaklığını 1-2 derece altında seçmek çözüm olabiliyor.

...Ve Brewista Artisan kettle 0.9 litre 1500 Watt çok şık gerçekten.
Digital ısı ayarlama , hafiflik, ahşap görünümlü sap ve gözde digital donanımları , yukarı veya aşağı yönlü timer , önceden atanmış ısı değerleri .
Hassas 1 derece bandında ayarlanabilir ısı seçimi , ayarlanmış ısının 1 saate kadar korunması , 3 beepli ikaz ...vs... ile
günümüzün modern kettle' larından.
Suyun kaynadığını son ana kadar duymuyorsunuz çok sessiz çalışıyor.
Su döküş kontrolü mükemmel.

Yaptığım denemelerde suyun belli derecelerdeki sıcaklığa ne kadar zamanda ulaştığını ölçtüm.
Burada başlangıçtaki su 0.9 litre / 13 derece sıcaklıkta ve deniz seviyesinde olarak kullanıldı :

tablo.jpg

Su döküş kontrolünde her eğimde kalınlaşan su debisi ile Brewista Smart Pour switch kettle içlerinde en kötüsü çıktı. Zaman zaman coanda effect de oluyor. Impower de kalın ve düzensiz, ocak üstünü zaten bilirsiniz kontrolu zor biraz fazla eğmek gerekiyor su debisi düzensiz.

Brewista Artisan kettle, anlatıldığı gibi hemen her eğimde değişmeyen su akışı, çok rahat kavranabilen sap kısmı, drippera çok kolay yaklaşabilen spout (demlik ağzı) neredeyse 90 dereceye gelmesine rağmen damlatmayan, sızdırmayan yapısıyla güzel gerçekten. İlk döküşe 30 derece eğimde başlayabiliyor.

Ancak burada beni en çok şaşırtan bizim aliexpress.com ürünü Albohes oldu. Su döküş kontrolünde neredeyse Artisan ile bire bir aynı döküşü sağlıyor. Hatta Artisan ile aynı su miktarını daha az eğimdeyken dökebiliyor 60 derece eğime kadar hiç su debisi değişmiyor.60-90 derece eğimde biraz kalınlaşma oluyor 90 derecede debi az sapıtsa da, kenarlardan su kaçırsa da bence çok başarılı.


Kettles compare 3.jpg

Kettles compare 4.jpg

İşin özeti , eğer Albohes gooseneck kettle sahibiyseniz ( @NoDRaC sizde vardı sanıyorum ) hiç başka bir şey aramayın ona gözünüz gibi bakıp kullanmaya devam edin. Benden önce bu karşılaştırmayı yapan olsaydı inanın almazdım Artisan'ı.
Tamam Brewista Artisan çok iyi ama Albohes'in fiyatını düşünürsek arada dağlar kadar fark var. Burada düşünülecek şey belki kullanım ömürlerinin denk olamayacağı ve görsel zevkler... Albohes yoksa ve bulamıyorsanız eğer para da harcamak istiyorsanız tabii Artisan ve denemedim bilmiyorum ama onu da öneriyorlar ayrıca snake game var diye belki :ROFLMAO: ! ! .Fellow Stagg EKG alabilirsiniz. Sevgilerimle. 😘
 
Brewista ile ilgili bilgi edinmek isteyenler için ayrı bir başlığın olmasının daha iyi olacağını düşündüm sevgili @Cihan Bey. Yazı için bir kez daha teşekkür ederim.
 
Nasıl isterseniz @NoDRaC .Buna önem vermeniz bizi hem mutlu ediyor hem de ilerde yapabileceklerimiz için motive ediyor.
Çok teşekkür ederim. 😘
 
Merhaba,6 gündür kullandığım brewista artisan kettle ile ilgili düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.

Bu kettle a epinoxun yaptığı hario kasuya kettle (ibrik) muadilinden geçtim. Üstü acık olmasına rağmen epinox serverımın kapağını kapatabiliyordum. Her demlemede su aktarımı vs uğraşıyordum.

Öncelikle kettle dan beklentim hem pour over da beni mutlu etmesi hem de mutfakta genel amaçlı kullanımdı. Isı yalıtımı iyi şık siyah bir kettle düşünüyordum.

Pour over konusunda izlediğim inceleme videolarında, kettle boynu yapısı itibari ile kahve yatağına en yakın döküş yapılabilen buydu. Bu benim için önemliydi çünkü düşük debiyle yakın döküşler yaptığım kahveler damak tadıma daha çok hitap ediyor; Acite olmamış soft tatlar.

Bunun yanında 0.9 lt benim için hem kahve demlemelerinde hem de mutfakta kullanmak için yeterli bir kapasite. Bu kapasiteyle ayrı ayrı 2 kişilik kahve demleyebilir( ayrı ayrı kağıt ve ekipman ıslatarak) ya da pilav makarna vs yaparken su kaynatıp tencereye döklebilirim. (İstenildiğinde yüksek debiyle de dökebilmeli)

Kağıt üstünde ve görsel olarak benim için tatmin ediciydi. Gelelim kullanıcı yorumlarıma;

Öncelikle kettle çok şık. Siyah modelini seçtim gerek boyut gerek stand olarak tezgahta çok iyi durdu. Ahşap görünümlü kısımlarının plastik olduğunu okumuştum ve kafamda soru işaretleri yaratmıştı acaba kalitesiz hissi olur mu diye. Elinize alınca son derece kaliteli malzeme kullanıldığını hissediyorsunuz. Bu kısımlarda ahsap kullanılmamasının nedeni bence nem ve sıcaklıktan dolayı ahşabın deforme olabilme ihtimali. Çünkü yeri geliyor ıslak elle kettle ı tutuyorsunuz.

Hissettiğim ilk negatif şey su doldurmak için üst kapağı açarken biraz sert çekmek gerekiyor bu benı biraz rahatsız etti. Daha yumusak olabilirdi. . Tasarımsal olarak bulduğum tek kusur bu. Bilmiyorum kusur da olmayabilir. Zamanla yumuşayacağını düşünüyorum.

Kettle ı açtığımda tam doluken yaklaşık 3 dakikada suyu istenilen sıcaklığa getiriyor. Timer fonksiyonu olmasına ragmen kullanmıyorum. Çünkü kahvemi tartıp öğütmem vs. işlerim bitince su 93 derecede oluyor. Suyu 93 dereceye getirmemin nedeni kağıdı once soguk suda yapıştırmam sonra 40 ml suyla ekipmanı ve kağıdı ıslatıp ısıtmam . Bu işlemi oyalanarak yaptığımda suyum 92 derecede demlemeye hazır oluyor. Su döküş hissiyatı ve debi olarak tek kelimeyle muhteşem. Yani sabit debiyle ip gibi su döküyorum. demlemelerim genelde bloomingle birlikte bir bucuk dakika sürüyor. Bu süre sonunda 91 yada 90 dereceye düşmüş oluyor su sıcaklığı. Bence oldukça iyi.

Su istenilen dereceye geldiğinde bir saat aynı derecede tutuyor. Bir saatin sonunda kettle kapanıyor. Eğer demlik stantan kaldırılıp yerine konursa bu özellik kapanıyor. Bir tuşa basıp aktif etmeniz gerekiyor.

Alırken pid ısı kontrolu yok acaba ararmıyım diye düşündüm. Acıkcası aramadım. Çünkü ortalama 1 dakikada 1 derece düşüyor su sıcaklığı. Blooming sonunda su derecem düşmemiş oluyor. Yani standta su derecesinin yükselmesi için bekleyecek bir zamanım yok. Kasuya vs de belki lazım olabilir.

Kettle in yüksek debi performansı da şaşırtıcı şekilde iyi. Suyu kaynatip yemek için tencereye aktarmak istediğimde kısa sürede yapabiliyorum. Ayrıca suyu hızlı kaynatmak için bir mod var. Tuşa basınca olabildiğince hızlı kaynatıyor.

Eğer su miktarı minimum miktarın altında değilse su istenilen sıcaklığı geçmiyor. Minimumun altındaysa da 10 sn bir derece üstüne çıkıp iniyor.

Eğer bir negatif özellik daha ararsak, biraz yüksek sesli çalışması diyebiliriz. Hali hazırda kullandığım klasik ev kettlım kadar yüksek sesli değil ama çok sessiz de değil. Benim için önemsiz bir ayrıntı.

Sonuç olarak Brewista Artisan hem görünüm hem pour over hem de genel kullanım kettle ı olarak beni çok mutlu etti. Uzun dönemde de bir sorunla karşılaşmassam, mutlu mesut geçiniriz.
 
Hayırlı olsun güle güle kullanın..Beni de çok cezbediyor..New Brewista diye geçen modelini mi aldınız? Sap tasarımı dışında yeni versiyonda bir fark göremedim ama yanlış biliyor da olabilirim..
 
Hayırlı olsun güle güle kullanın..Beni de çok cezbediyor..New Brewista diye geçen modelini mi aldınız? Sap tasarımı dışında yeni versiyonda bir fark göremedim ama yanlış biliyor da olabilirim..
Evet yeni versiyonu satın aldım espressoperfetto dan. Zaten sap ergonomisi konusunda incelemelerde eleştirilmişti. Bu haliyle ergonomik olarak oldukça iyi hale gelmiş. Dikkatimi çeken diğer değişiklik stand tasarımı. Ekran büyümüş düğmeler dokunmatik hale gelmiş. @Serhans
 
Son düzenleme:
Ayrıca suyu hızlı kaynatmak için bir mod var. Tuşa basınca olabildiğince hızlı kaynatıyor.

Hayırlı olsun öncelikle. Ben de uzun müddettir bu cihazın kullanıcısıyım.

Yukarıda alıntıladığım, sizin bahsettiğiniz tuş, demlemelerim esnasında sıcaklık kontrolünü manuel olarak yapmama imkân sağlıyor.

İlk ayarlamayı ben de sizin gibi cihaza bırakıyorum. Yani, suyu 92, 93 dereceye cihaz getiriyor. Bundan sonra sıcaklığın düşmesini istemediğimden, iki veya üç döküşlü demlemlerde, döküş yapmadığım esnada, hızlı kaynatma tuşuna basıp cihazı 2-3 saniye çalıştırıyorum.Böylece sıcaklık 1 derece yükseliyor.
 
Hayırlı olsun öncelikle. Ben de uzun müddettir bu cihazın kullanıcısıyım.

Yukarıda alıntıladığım, sizin bahsettiğiniz tuş, demlemelerim esnasında sıcaklık kontrolünü manuel olarak yapmama imkân sağlıyor.

İlk ayarlamayı ben de sizin gibi cihaza bırakıyorum. Yani, suyu 92, 93 dereceye cihaz getiriyor. Bundan sonra sıcaklığın düşmesini istemediğimden, iki veya üç döküşlü demlemlerde, döküş yapmadığım esnada, hızlı kaynatma tuşuna basıp cihazı 2-3 saniye çalıştırıyorum.Böylece sıcaklık 1 derece yükseliyor.
Çok iyi fikir. Teşekkürler paylaştığınız için. Uzun demlemelerimde kullanırım bu yöntemi.
 
Zaman içinde aldığım 4 x Gooseneck kettle vardı.Bunlara geçen gün aldığım Brewista Artisan kettle da eklenince ilk izlenimlerimi içeren bir karşılaştırma yaptım. Yalnız olduğum ve fazla vaktim olmadığı için terazi üzerinde (g/s içeren) video çekimi yapamadım.
İlerde mümkün olursa paylaşabilirim.

Ekli dosyayı görüntüle 1619

Ocak üstü 1 litre kettle.Hario tarzı.
Brewista Smart Pour switch kettle 1.2 litre 1500 W. Bu kettle ile hiç demleme yapmadım. İlk kez su bugün koydum deneme için...
Impower elektrikli kettle 0.8 litre 1000 Watt çok da bir özelliği yok. Bir kaç kez kullandım.
Albohes kettle 1 litre 2200 Watt
Temmuz 2018 yılından beri hemen her gün kullandım.Plastik aksamı vasat ancak paslanmaz çelik aksamı oldukca iyi.Bu kadar sürede içinde en ufak paslanma küflenme olmadı.İç kısmı hala ilk günkü gibi pırıl pırıl.
Mesleki merakımdan dolayı alt vidaları söküp baktığım elektronik devresi,malzemeleri, montajı, işciliği çok iyi. Çift renkli ve sesli ikazları var. Santigrat ve Fahrenheit cihaz üzerinden ayarlanabiliyor. Display çok güzel yerleştirilmiş.

Ekli dosyayı görüntüle 1615
Suyu 40 C. ile 100 C. arasında 1'er derecelik ayarlarla istenilen ısıya getirebiliyor. Ancak su istenilen sıcaklığa gelince 1-2 derece artış gösterebiliyor. Hedef sıcaklığını 1-2 derece altında seçmek çözüm olabiliyor.

...Ve Brewista Artisan kettle 0.9 litre 1500 Watt çok şık gerçekten.
Digital ısı ayarlama , hafiflik, ahşap görünümlü sap ve gözde digital donanımları , yukarı veya aşağı yönlü timer , önceden atanmış ısı değerleri .
Hassas 1 derece bandında ayarlanabilir ısı seçimi , ayarlanmış ısının 1 saate kadar korunması , 3 beepli ikaz ...vs... ile
günümüzün modern kettle' larından.
Suyun kaynadığını son ana kadar duymuyorsunuz çok sessiz çalışıyor.
Su döküş kontrolü mükemmel.

Yaptığım denemelerde suyun belli derecelerdeki sıcaklığa ne kadar zamanda ulaştığını ölçtüm.
Burada başlangıçtaki su 0.9 litre / 13 derece sıcaklıkta ve deniz seviyesinde olarak kullanıldı :

Ekli dosyayı görüntüle 1616

Su döküş kontrolünde her eğimde kalınlaşan su debisi ile Brewista Smart Pour switch kettle içlerinde en kötüsü çıktı. Zaman zaman coanda effect de oluyor. Impower de kalın ve düzensiz, ocak üstünü zaten bilirsiniz kontrolu zor biraz fazla eğmek gerekiyor su debisi düzensiz.

Brewista Artisan kettle, anlatıldığı gibi hemen her eğimde değişmeyen su akışı, çok rahat kavranabilen sap kısmı, drippera çok kolay yaklaşabilen spout (demlik ağzı) neredeyse 90 dereceye gelmesine rağmen damlatmayan, sızdırmayan yapısıyla güzel gerçekten. İlk döküşe 30 derece eğimde başlayabiliyor.

Ancak burada beni en çok şaşırtan bizim aliexpress.com ürünü Albohes oldu. Su döküş kontrolünde neredeyse Artisan ile bire bir aynı döküşü sağlıyor. Hatta Artisan ile aynı su miktarını daha az eğimdeyken dökebiliyor 60 derece eğime kadar hiç su debisi değişmiyor.60-90 derece eğimde biraz kalınlaşma oluyor 90 derecede debi az sapıtsa da, kenarlardan su kaçırsa da bence çok başarılı.


Ekli dosyayı görüntüle 1617

Ekli dosyayı görüntüle 1618

İşin özeti , eğer Albohes gooseneck kettle sahibiyseniz ( @NoDRaC sizde vardı sanıyorum ) hiç başka bir şey aramayın ona gözünüz gibi bakıp kullanmaya devam edin. Benden önce bu karşılaştırmayı yapan olsaydı inanın almazdım Artisan'ı.
Tamam Brewista Artisan çok iyi ama Albohes'in fiyatını düşünürsek arada dağlar kadar fark var. Burada düşünülecek şey belki kullanım ömürlerinin denk olamayacağı ve görsel zevkler... Albohes yoksa ve bulamıyorsanız eğer para da harcamak istiyorsanız tabii Artisan ve denemedim bilmiyorum ama onu da öneriyorlar ayrıca snake game var diye belki :ROFLMAO: ! ! .Fellow Stagg EKG alabilirsiniz. Sevgilerimle. 😘
Fotoğraflarinizdaki enstantaneler çok güzel.
İnceleme içinde teşekkürler
 
Merhabalar, bu üründe izlediğim inceleme videolari dahil olmak üzere kapağın çok zor açılıp kapandığı ürünün olumsuz bir yanı gibi söylenmiş ama fotoğrafını paylaştığım kısımdaki çentikleri içe veya dışa doğru iterek bu sertliği kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • IMG-20210218-WA0002.jpg
    IMG-20210218-WA0002.jpg
    10.8 KB · Görüntüleme: 223
Merhabalar, bu üründe izlediğim inceleme videolari dahil olmak üzere kapağın çok zor açılıp kapandığı ürünün olumsuz bir yanı gibi söylenmiş ama fotoğrafını paylaştığım kısımdaki çentikleri içe veya dışa doğru iterek bu sertliği kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
Bu çentikler baya sert. Elle bastırarak yumuşatılıcak gibi değil. Sert bir şeyle bastırıp zarar vermek istemedim. Bence tak çıkar zamanla ideal hale gelicek .
 
Ben tırnağımın ucuyla bastırarak istediğim kıvama getirdim.
 
Bir arkadaşıma artisan alacağız. TR Dist. espressoperfetto mu sadece acaba? Satın alım için alım yeri önerebilecek var ise sevinirim.
 
Bir arkadaşıma artisan alacağız. TR Dist. espressoperfetto mu sadece acaba? Satın alım için alım yeri önerebilecek var ise sevinirim.
Benim bildiğim öyle, espressoperfetto güvenilir bir satıcı, rahatlıkla alabilirsiniz, cevap falan da veriyorlar sorulara her zaman
 
Geri
Üst