• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile A4 Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Breville BES810 + BCG820 Kullanımları

Buyukalpelli

Barista
Konum
Izmir
İsim
Suleyman
Daha fazla  
İsim
Suleyman
Espresso Makinesi
Breville Bes810
Değirmen
BCG820 and Timemore C2
Gunaydınlar,
Breville bes810 espresso makinesi ve bcg820 öğütücü kombinin sanırım forumda kullanan arkadaşlar olduğunu tahmin ediyorum.
Bu cihazlarla ilgili bazı sorularım var, yardımcı olursanız sevinirim.
  1. 1:2 oranını 25-30 saniye de almak için kullanılan iç ve dış çekim numaralarınız nedir? ( çekirdek etkilediğini biliyorum, genellikle baristocrat espresso blendi kullanıyorum.)
  2. Bes810 basınçsız double baskete ne kadar koymam gerekiyor ?
  3. Bes810 basınçlı basket kullanımına gerek var mı?
  4. Bes810 da sirke ile temizleme ya da toz ile temizleme yapılıyor mu? Gerek var mı?
  5. BCG820 de içini temizliyorum fakat en alttaki somunu sökecek apartım olmadığından dolayı temizlemiyorum, gerek var mıdır?
Çok teşekkürler.
İyi Gunler
 
2. Soru için şöyle bir yol izleyebilirsiniz: 16 - 18 gram arası bir kahve ile başlayıp tamp yaptıktan sonra kahvenin üstüne 5 kuruş bozuk para koyduktan sonra portafiltreyi makineye takın. Eğer para kahve yatağına iz bıraktıysa azaltmanız gerekiyor. Kahveden kahveye ufak oynamalar olabilir ama bu yöntemle doğru miktarı öğrenebilirsiniz.
 
2. Soru için şöyle bir yol izleyebilirsiniz: 16 - 18 gram arası bir kahve ile başlayıp tamp yaptıktan sonra kahvenin üstüne 5 kuruş bozuk para koyduktan sonra portafiltreyi makineye takın. Eğer para kahve yatağına iz bıraktıysa azaltmanız gerekiyor. Kahveden kahveye ufak oynamalar olabilir ama bu yöntemle doğru miktarı öğrenebilirsiniz.
çok tesekkurler
 
Ben de Breville VCF 125 Espresso makinası ve Sage 820 öğütücü kullanıyorum. İç dişli ayarım 4, dış ayarım ise 18 ile başlayıp en az 15'e inip, en çok da 21'e çıkarak, 18gr. kahve ile 25, 30 saniye aralığında 36, 40 gr. çıktı almak için denemelerim devam ediyor. 😍🖐️😃
 
Ben de Breville VCF 125 Espresso makinası ve Sage 820 öğütücü kullanıyorum. İç dişli ayarım 4, dış ayarım ise 18 ile başlayıp en az 15'e inip, en çok da 21'e çıkarak, 18gr. kahve ile 25, 30 saniye aralığında 36, 40 gr. çıktı almak için denemelerim devam ediyor. 😍🖐😃
filtrenin basınçlı mı? 18 çok yüksek değil mi?
 
Zaten makinadan orjinal iki sepet çıkıyor, 1 şat ve iki şat için. Ben iki şat olanı kullanıyorum, aldığı miktar 18gr.
 
Gunaydınlar,
Breville bes810 espresso makinesi ve bcg820 öğütücü kombinin sanırım forumda kullanan arkadaşlar olduğunu tahmin ediyorum.
Bu cihazlarla ilgili bazı sorularım var, yardımcı olursanız sevinirim.
  1. 1:2 oranını 25-30 saniye de almak için kullanılan iç ve dış çekim numaralarınız nedir? ( çekirdek etkilediğini biliyorum, genellikle baristocrat espresso blendi kullanıyorum.)
  2. Bes810 basınçsız double baskete ne kadar koymam gerekiyor ?
  3. Bes810 basınçlı basket kullanımına gerek var mı?
  4. Bes810 da sirke ile temizleme ya da toz ile temizleme yapılıyor mu? Gerek var mı?
  5. BCG820 de içini temizliyorum fakat en alttaki somunu sökecek apartım olmadığından dolayı temizlemiyorum, gerek var mıdır?
Çok teşekkürler.
İyi Gunler

Öncelikle merhaba, Oran ve süre için öncelikle bir hassa tartı ve sayaca ihtiyaç var. Benim elimde Sage Barista Express var. Genelde preinfusion ile birlikte 18gr/36gr - 25sn'lik shotlar dengeli oluyor. 30sn ve çevresinde over-ex. riski var. Makinenin üzerinde basınç ölçere aldırmayın. Orada gösterdiği espresso range alanı çok fazla ve düşük basınçlı. Ben genelde üzerine çıkıyorum göstergenin ve 1/2 oranını yakaladığım zaman manuel durduruyorum. Basınçlı sepeti kullanma eğer kahven nitelikliyse ve taze ise (Ben hiç kullanmadım). Temizlik için makinenin bir tuş kombinasyonu vardır (benimkinde öyle) tekli sepet ve onu kör tıpa haline getiren silikonu koyun üzerine tablet ya da toz döküyorsun (max: 1,5-2gr) Kendisi hallediyor. Tabletler ve tozlar satılıyor internette. 80-150 lira arası alabilirsin. Baya bir götürür ayda 1 kez yaparsan.

Ek bilgi olarak makineyi çalıştırdığın zaman min. 15dk bekle. Portafiltre takılıyken flush yap ki ısınsın, bir önceki kahve artıkları çıkabildiği kadar çıksın ve bardağını da ısıt. Öğütücü olarak da iç kısmında da elle bir ayar çekilebiliyor, 1'den 10 kadar ayar var ve fabrika çıkışı 6'da. Espressoda hala under-ex. gibi sorunlar alıyorsan iç ayarı 5'e alabilirsin. Nasıl yapılacağına dair videolar var internette. Bu öğütücüde biraz topaklanma oluyor. Bir kürdan ya da tel yardımıyla topaklanmaları azaltabilirsin.

Ek2: Makinenin tamperi iyi ama bir çevirmeli distributor öncesinde hata payını (kanallanmayı) minumuma indiriyor. Amazonda 54mm uygun satılıyor distrubutorler.
 
Öncelikle merhaba, Oran ve süre için öncelikle bir hassa tartı ve sayaca ihtiyaç var. Benim elimde Sage Barista Express var. Genelde preinfusion ile birlikte 18gr/36gr - 25sn'lik shotlar dengeli oluyor. 30sn ve çevresinde over-ex. riski var. Makinenin üzerinde basınç ölçere aldırmayın. Orada gösterdiği espresso range alanı çok fazla ve düşük basınçlı. Ben genelde üzerine çıkıyorum göstergenin ve 1/2 oranını yakaladığım zaman manuel durduruyorum. Basınçlı sepeti kullanma eğer kahven nitelikliyse ve taze ise (Ben hiç kullanmadım). Temizlik için makinenin bir tuş kombinasyonu vardır (benimkinde öyle) tekli sepet ve onu kör tıpa haline getiren silikonu koyun üzerine tablet ya da toz döküyorsun (max: 1,5-2gr) Kendisi hallediyor. Tabletler ve tozlar satılıyor internette. 80-150 lira arası alabilirsin. Baya bir götürür ayda 1 kez yaparsan.

Ek bilgi olarak makineyi çalıştırdığın zaman min. 15dk bekle. Portafiltre takılıyken flush yap ki ısınsın, bir önceki kahve artıkları çıkabildiği kadar çıksın ve bardağını da ısıt. Öğütücü olarak da iç kısmında da elle bir ayar çekilebiliyor, 1'den 10 kadar ayar var ve fabrika çıkışı 6'da. Espressoda hala under-ex. gibi sorunlar alıyorsan iç ayarı 5'e alabilirsin. Nasıl yapılacağına dair videolar var internette. Bu öğütücüde biraz topaklanma oluyor. Bir kürdan ya da tel yardımıyla topaklanmaları azaltabilirsin.

Ek2: Makinenin tamperi iyi ama bir çevirmeli distributor öncesinde hata payını (kanallanmayı) minumuma indiriyor. Amazonda 54mm uygun satılıyor distrubutorler.
Merhabalar,
Öncelikle leveler, basınclu tamper, tartı ve sayacım vardır. Öğütücü topaklanma yapıyor ve yavaş. İç ayarı 5 de dış ayarda 8 de yakalayamıyorum, sizde kaçtadır?
Ayrıca preinflusion nasıl anlıyorsunuz, şunu demek istiyorum süreyi nerede balşatacağımı bilmiyorum
 
Merhabalar,
Öncelikle leveler, basınclu tamper, tartı ve sayacım vardır. Öğütücü topaklanma yapıyor ve yavaş. İç ayarı 5 de dış ayarda 8 de yakalayamıyorum, sizde kaçtadır?
Ayrıca preinflusion nasıl anlıyorsunuz, şunu demek istiyorum süreyi nerede balşatacağımı bilmiyorum

Öğütcü ayarı çekirdeğe göre değişir. Espressoya uygun kahvrulmuş ve taze çekirdek öneriyorum. Portafilteye uygun bir huni çok yardımcı oluyor. (Hem etrafı kirletmemek hem de dediğim gibi bir kürdan yardımıyla topaklanmaları karıştırarak engellemek için) Bunu bir karton kağıdı keserek kendin de yapabilirsin. Ek para vermeye hiç gerek yok.

Preinfusion makinenin kontrolünde. Shota sayaçla aynı anda bas. Genelde ideal preinf. bu makine için 8-10 saniye arası. Bundan sonra akış olur. Totalde de 25-30sn arasında 1/2 oranı yakalayıp shotı manuel durdur. Bu makinenin handikapı bir Rocket appermento gibi stabil değil. Sen ne yaparsan yap standardı hep aynı kalmıyor fakat unutma sonuç senin aldığın lezzette. Ekşi ya da acı değilse veseni rahatsız etmiyorsa, içiminden keyif alıyorsan tamamdır.
 
Bu üçlü espresso demlenenize çok büyük katkı sağlar
 

Ekli dosyalar

  • 24172B4B-1A54-438F-AA94-1C7DD7150837.jpeg
    24172B4B-1A54-438F-AA94-1C7DD7150837.jpeg
    92.6 KB · Görüntüleme: 71
çok te
Öğütcü ayarı çekirdeğe göre değişir. Espressoya uygun kahvrulmuş ve taze çekirdek öneriyorum. Portafilteye uygun bir huni çok yardımcı oluyor. (Hem etrafı kirletmemek hem de dediğim gibi bir kürdan yardımıyla topaklanmaları karıştırarak engellemek için) Bunu bir karton kağıdı keserek kendin de yapabilirsin. Ek para vermeye hiç gerek yok.

Preinfusion makinenin kontrolünde. Shota sayaçla aynı anda bas. Genelde ideal preinf. bu makine için 8-10 saniye arası. Bundan sonra akış olur. Totalde de 25-30sn arasında 1/2 oranı yakalayıp shotı manuel durdur. Bu makinenin handikapı bir Rocket appermento gibi stabil değil. Sen ne yaparsan yap standardı hep aynı kalmıyor fakat unutma sonuç senin aldığın lezzette. Ekşi ya da acı değilse veseni rahatsız etmiyorsa, içiminden keyif alıyorsan tamamdır.
çok teşekkürler
 
Amazon’da portafilterin genişliğine uygun bulabilirsin fakat 20 dolar gibi fiyatları. Kargo ve gümrük ile çoook falza oluyor. Kendin yapabiliyorsan yap. Öğütücünün de portafiltre tutucusunu çıkarırsın direkt huni üzerinde altına koyarsın, böylece kahve etrafa dökülmez. Hem israfı önlüyorsun hem de etraf çok kirlenmiyor.
 
Merhabalar,
bes810 da süreyi tam olarak nerede başlatıyorsunuz, eğer video paylaşabilirseniz sevinirim
 
Öncelikle merhaba, Oran ve süre için öncelikle bir hassa tartı ve sayaca ihtiyaç var. Benim elimde Sage Barista Express var. Genelde preinfusion ile birlikte 18gr/36gr - 25sn'lik shotlar dengeli oluyor. 30sn ve çevresinde over-ex. riski var. Makinenin üzerinde basınç ölçere aldırmayın. Orada gösterdiği espresso range alanı çok fazla ve düşük basınçlı. Ben genelde üzerine çıkıyorum göstergenin ve 1/2 oranını yakaladığım zaman manuel durduruyorum. Basınçlı sepeti kullanma eğer kahven nitelikliyse ve taze ise (Ben hiç kullanmadım). Temizlik için makinenin bir tuş kombinasyonu vardır (benimkinde öyle) tekli sepet ve onu kör tıpa haline getiren silikonu koyun üzerine tablet ya da toz döküyorsun (max: 1,5-2gr) Kendisi hallediyor. Tabletler ve tozlar satılıyor internette. 80-150 lira arası alabilirsin. Baya bir götürür ayda 1 kez yaparsan.

Ek bilgi olarak makineyi çalıştırdığın zaman min. 15dk bekle. Portafiltre takılıyken flush yap ki ısınsın, bir önceki kahve artıkları çıkabildiği kadar çıksın ve bardağını da ısıt. Öğütücü olarak da iç kısmında da elle bir ayar çekilebiliyor, 1'den 10 kadar ayar var ve fabrika çıkışı 6'da. Espressoda hala under-ex. gibi sorunlar alıyorsan iç ayarı 5'e alabilirsin. Nasıl yapılacağına dair videolar var internette. Bu öğütücüde biraz topaklanma oluyor. Bir kürdan ya da tel yardımıyla topaklanmaları azaltabilirsin.

Ek2: Makinenin tamperi iyi ama bir çevirmeli distributor öncesinde hata payını (kanallanmayı) minumuma indiriyor. Amazonda 54mm uygun satılıyor distrubutorler.
Merhaba,

Sipariş ettiğim Barista express bana ulaştı. İlk espresso makinem olduğu için kahve ziyan olur diye denemelik Tchibodan aldım ama nafile makine taze kahve olmayınca en ince ayarda bile under ex oluyor. Ben de geri kalan kahveleri basınçlı sepet ile latte yaptım gitti. :)

A roasting lap good fellas almıştım. O da idare eder bir sonuç aldım. iç öğütücüyü 4 e aldım. Dış öğütücüyü 5 e aldım.

Makineyle deneyimleriniz burada paylaşabilir misiniz?
Hangi kahveleri ve sepette kaç gram kullanıyorsunuz?
Hangi ayarda öğütüyorsunuz? (iç-dış)
Kaç gr çıktı da güzel sonuçlar aldınız?
 
Geri
Üst