• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Breville BCG820 Topak Topak Dökülmesi

İsim
Suleyman
Daha fazla  
İsim
Suleyman
Espresso Makinesi
Breville Bes810
Değirmen
BCG820 and Timemore C2
Merhabalar,
Önceleri bunu farketmemiştim fakat internette makineleri araştırınca ve videoları görünce tel tel ve sürekli döküm olmuyor, onun yerine topak topak ve daha yavaş döküm oluyor. Bu bahsettiğim belki bcg820 için normal de olabilir sadece bilgisi ya da tecrübesi olan birilerinden öğrenmek isterim.
Belki ben çok daha profesyonel makineleri takip ettiğimden böyle düşünüyor olabilirim
Teşekkürler

Bu degirmenin topaklanma yaptiğini duymuştum.Kullananlar daha net cevap verebilir ama izlediginiz grinderler muhtemelen 60 mm civarı flat burrlu eureka falan.O grinderlar cok daha güçlü ve hizli şekilde dediginiz gibi veriyor kahveyi.Ben sorun olduğunu duşunmuyorum.Mesela fredi araştirirken onda da dediginiz gibiydi.Topaklanma yapmiyor ama yavas oguttugu için kademe kademe veriyordu

Bcg820 kullanıcısı geldi, evet topaklanma oluyor, eğer bıçakların altındaki çarktan bir adet bulabilirsem güzel bir fikrim var, nerdeyse sıfır topaklanma ile olayı çözebilirim

evet o konuda özellikle kahveyi öğütmeden önce spreyleyerek ve nemsiz halde öğütmek farkı arasında testler yapıyorlardı. Spreyleyerek nemlendirildiğince öğütmede kahvenin topaklanması ortadan kalkıyor. Hatta böyle biraz nemlendirerek öğütülen kahveden çıkan espressonun net çekim esnasındaki grafiklerini çıkarıyorlar daha başarılı sonuçlara gidilebildiğini gösterenler var.

Bu breville gibi öğütücülerde blonde roast tarzı hafif kavurum çekirdeklerde malesef aşırı zorlanma oluyor. Siz bunu makinenin direk öğütme süresi uzamasından öyle çekirdeklerin öğütüm farkını net anlayabilirsiniz. Onlardan çıkan sonuca öğütmede motoru zorlandığı için çok fazla yapılabilecek bir şey yok.

evet o konuda özellikle kahveyi öğütmeden önce spreyleyerek ve nemsiz halde öğütmek farkı arasında testler yapıyorlardı. Spreyleyerek nemlendirildiğince öğütmede kahvenin topaklanması ortadan kalkıyor. Hatta böyle biraz nemlendirerek öğütülen kahveden çıkan espressonun net çekim esnasındaki grafiklerini çıkarıyorlar daha başarılı sonuçlara gidilebildiğini gösterenler var.

Bu breville gibi öğütücülerde blonde roast tarzı hafif kavurum çekirdeklerde malesef aşırı zorlanma oluyor. Siz bunu makinenin direk öğütme süresi uzamasından öyle çekirdeklerin öğütüm farkını net anlayabilirsiniz. Onlardan çıkan sonuca öğütmede motoru zorlandığı için çok fazla yapılabilecek bir şey yok.
Siz bu ıslatma mevzuunu yapmayın isteseniz, makineyi kullanmış biri olarak söylüyorum, zaten kahvenin dışa atımı konusunda bir miktar sıkıntılı bi alet, bu olay üstüne tuzu biberi olur. Sıkıntınız topaklanma ile ilgiliyse çıkan kahveyi karıştırmak çok daha iyi bir çözüm. Ayrıca bu su sıkma mevzusu topaklanmaya çare olmaz statiklenme diye anılan konuya katkısı olur

Statiklenen kahve partikülleri bir araya gelerek topaklaşırlar. Bunun önlemek için önerilen yöntemlerden biri su ile nemlendirme ve wdt ile parçalamadır.

Su miktarı 1 sprey ile bir fıs veya nemli çay kaşığı kadardır.

Kullanılan su miktarı fazla olmadığı için topaklanma yapmaz :) Değirmende kullanılan dişliler paslanmaz ise gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

mahlkoniglerde denedim sadece ıslatma mevzusunu öğüttüğünüz kahve miktarı çok artarsa o durumlar için biraz daha fark yaratan bir çözüm bence. Evet haklısınız bazen breville'de o kalıntılardan ötürü birden atılan kahveden çıkan gramaj fazla oluyordu :D :D

bende şu an o değirmen yok ama arkadaşlarımdan kullanan baya kişi var. Hepsi filtre için çekim yapıyor. Fiyatlar artmadan önce çok uygun fiyat performans adına bir değirmendi. Yurtdışında falan 1300-1500 tl bandına geliyordu. Türkiye'de enplus 3500 bandına çekti.

El değirmeniyle üşenmeyecek biriyseniz direk comandante veya kinu geçişi mümkün o fiyatların altına ya da ikinci elde başka değirmenler bulmak...

mahlkoniglerde denedim sadece ıslatma mevzusunu öğüttüğünüz kahve miktarı çok artarsa o durumlar için biraz daha fark yaratan bir çözüm bence. Evet haklısınız bazen breville'de o kalıntılardan ötürü birden atılan kahveden çıkan gramaj fazla oluyordu :D :D

bende şu an o değirmen yok ama arkadaşlarımdan kullanan baya kişi var. Hepsi filtre için çekim yapıyor. Fiyatlar artmadan önce çok uygun fiyat performans adına bir değirmendi. Yurtdışında falan 1300-1500 tl bandına geliyordu. Türkiye'de enplus 3500 bandına çekti.

El değirmeniyle üşenmeyecek biriyseniz direk comandante veya kinu geçişi mümkün o fiyatların altına ya da ikinci elde başka değirmenler bulmak...
zaten timemore bakıyorum

Geri