• Ocak Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Böyle bir dripper var mı? Porselen çay demleme kupası ile kahve demleme.

İsim
Abdullah
Daha fazla  
İsim
Abdullah
Espresso Makinesi
Flair Pro 2
Değirmen
Sözen
Ekipmanlar
Flair Pro 2 - Plastik v60 - Porselen v60 - French Press - Çelik Mokapot
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Ümraniye
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Kadıköy
Herkese merhabalar ismim Abdullah, öğrenciyim ve 3 senedir kahve ile son 1 yıldır nitelikli kahve ile ilgilenmekteyim. Benim anlatmak istediğim ve sonrasında da sormak istediğim resimde de gördüğünüz porselen kupa.

IMG_5012.jpg
Bende normalde Sözen Değirmen var (Daha iyisini alamadım :)) Kötü demleme yapan biri olduğumu düşünmüyorum ama v60 demlerken bazen istediğim tadı alamıyorum. Ya çok fazla demlenmiş oluyor ya az tıkanmış oluyor vs vs. Değirmenden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Neyse uzatmayayım, evimde böyle bir çay demleme kupası vardı. Dedim ben bunda kahve yaparım (Canım çok Hario switch almak istiyordu o sıra onu alamamanın acısı ile düşündüm sanırım).
18 gram kahveyi drippera ekledim (Filtreyi önceden ıslattım). Sonra taşmayacak şekilde 270 ml suyu yaklaşık 90 saniyede döktüm. Amaç başta demleme yapmak sonra su yukarı çıkınca immersion benzeri bir sonuç elde etmek. 2. dk 10. saniyede iken filtreyi kaldırdım. Zaten yaklaşık 10 saniye içinde süzüldü) demleme yaptım ve tadı gerçekten sonuna kadar aldım. (3 defa v60 ile demleme denedim bir türlü tutturamamıştım.) O kadar temiz bir fincan oldu ki anlatamam. Rahatsız eden hiçbir tat yoktu. Dengeli demlenmişti. Ama ürün çok ufak, suyu dökerken beklemek zorunda kaldım 2 dk zaten suyu dökerken doldu. Tek negatif yanı buydu ki konuyu açma sebebim de tam olarak bu.
IMG_5013.jpg
Şimdi benim sormak istediğim. Böyle başka bir dripper var mı bildiğiniz? Veya aynı bunun gibi ama biraz daha büyüğü veya plastik versiyonunu yapsak aynı verimi alır mıyız? Veya siz evde normalde kahve için olmayan kahve demlemek için kullandığınız neleriniz var? Kısacası bu ve bunun gibi fikirler hakkında konuşmak tartışmak istiyorum. Mesela sadece altta değil de yanlarda da deliklerinin olmasının artıları ve eksileri gibi...
IMG_5011.jpgIMG_5010.jpg

Son düzenleme:
Altı delikli bildiğim kalita ve cu-p dripper var

Bialetti dripper geldi aklıma ama o da tam olarak böyle değil tabi

Herkese merhabalar ismim Abdullah, öğrenciyim ve 3 senedir kahve ile son 1 yıldır nitelikli kahve ile ilgilenmekteyim. Benim anlatmak istediğim ve sonrasında da sormak istediğim resimde de gördüğünüz porselen kupa.

Ekli dosyayı görüntüle 7068
Bende normalde Sözen Değirmen var (Daha iyisini alamadım :)) Kötü demleme yapan biri olduğumu düşünmüyorum ama v60 demlerken bazen istediğim tadı alamıyorum. Ya çok fazla demlenmiş oluyor ya az tıkanmış oluyor vs vs. Değirmenden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Neyse uzatmayayım, evimde böyle bir çay demleme kupası vardı. Dedim ben bunda kahve yaparım (Canım çok Hario switch almak istiyordu o sıra onu alamamanın acısı ile düşündüm sanırım).
18 gram kahveyi drippera ekledim (Filtreyi önceden ıslattım). Sonra taşmayacak şekilde 270 ml suyu yaklaşık 90 saniyede döktüm. Amaç başta demleme yapmak sonra su yukarı çıkınca immersion benzeri bir sonuç elde etmek. 2. dk 10. saniyede iken filtreyi kaldırdım. Zaten yaklaşık 10 saniye içinde süzüldü) demleme yaptım ve tadı gerçekten sonuna kadar aldım. (3 defa v60 ile demleme denedim bir türlü tutturamamıştım.) O kadar temiz bir fincan oldu ki anlatamam. Rahatsız eden hiçbir tat yoktu. Dengeli demlenmişti. Ama ürün çok ufak, suyu dökerken beklemek zorunda kaldım 2 dk zaten suyu dökerken doldu. Tek negatif yanı buydu ki konuyu açma sebebim de tam olarak bu.
Ekli dosyayı görüntüle 7069
Şimdi benim sormak istediğim. Böyle başka bir dripper var mı bildiğiniz? Veya aynı bunun gibi ama biraz daha büyüğü veya plastik versiyonunu yapsak aynı verimi alır mıyız? Veya siz evde normalde kahve için olmayan kahve demlemek için kullandığınız neleriniz var? Kısacası bu ve bunun gibi fikirler hakkında konuşmak tartışmak istiyorum. Mesela sadece altta değil de yanlarda da deliklerinin olmasının artıları ve eksileri gibi...
Ekli dosyayı görüntüle 7072Ekli dosyayı görüntüle 7070
Yanlardan delikli olmasının demlemeye etki etmeyeceğini düşünüyorum çünkü su yer çekimi etkisiyle tabana doğru hareket etmek ister. Dipteki deliklerin önemi var bence sadece.

Benzer bir yöntemle bitki çayı demliklerinde filtre kağıdı kullanarak kahve demleyip içtiğim çok oldu. Sonuçlar gerçekten dripperları aratmayacak şekilde olabiliyor. Hatta varsa su kazanı kullanarak musluğu düşük debide açarak makinenin yaptığı şekilde damlama ile kahve elde etmek mümkün.

Son düzenleme:
Yanlardan delikli olmasının demlemeye etki etmeyeceğini düşünüyorum çünkü su yer çekimi etkisiyle tabana doğru hareket etmek ister. Dipteki deliklerin önemi var bence sadece.
Mantıklı bir yaklaşım. O açıdan düşünmemiştim.

Benzer bir yöntemke bitki çayı demliklerinde filtre kağıdı kullanarak kahve demleyip içtiğim çok oldu. Sonuçlar gerçekten dripperları aratmayacak şekilde olabiliyor. Hatta varsa su kazanı kullanarak musluğu düşük debide açarak makinenin yaptığı şekilde damlama ile kahve elde etmek mümkün.
Yazdıkdan sonra tam da aynısını düşündüm. "Ulan bu bildiği filtreli çay demliği, aslında bunun büyüğünü alsam benzeri sistemi yaparım" demiştim. Ama işte bunun metal olmayanı var mı acaba diye de düşünmüyor değilim.

Su kazanı fikri baya hoşuma gitti. Aslında musluklu bidon (Plastik olmayan veya sıcak su ile temas etmesinde sakınca olmayan bir malzemeden yapılmış) ile benzeri sistem yapılır. Hatta yazarken aklıma geldi Semaver ile benzeri bir demleme yapmıştım :) :) :)

Bir de "Sonuçlar gerçekten dripperları aratmayacak şekilde" demişsiniz. Bence onları da bi tık geçti gibi oldu bende. Dediğim gibi belki su dökümünde veya değirmenimde bir dengesizlik var. Neyse...

Değerli cevabınız için teşekkür ederim. :)

Ekli dosyayı görüntüle 7068

Ekli dosyayı görüntüle 7069
Ekli dosyayı görüntüle 7072Ekli dosyayı görüntüle 7070

Abdullah hoş geldin, forumda daha sık paylaşım bekliyoruz.

Immersion etkisi yapmaz ama Kalita veya Kalita taklidi düz tabanlı dripper'lar var; @cayisse satmadıysa onda bir tane vardı, haberin olsun. Ona benzer immersion demleme yapabilen Brewista Smart Steeping Filter var ki Whatsapp'ta da paylaşmıştım hatırlarsan, aslında ucuz bir ekipmandı fakat şimdi diğerlerine yetişmiş maşallah: https://www.espressoperfetto.com/urun/brewista-smart-filtre Ben bundan edineceğim inşallah önümüzdeki günlerde, ondan sonra tecrübelerimi yazarım. Clever'a nazaran daha iyi sonuç verdiğini söylemişti birisi, sadece bir denemenin sonucuna binaen. Daha çok deneme yapmak lazım.

Abdullah hoş geldin, forumda daha sık paylaşım bekliyoruz.

Immersion etkisi yapmaz ama Kalita veya Kalita taklidi düz tabanlı dripper'lar var; @cayisse satmadıysa onda bir tane vardı, haberin olsun. Ona benzer immersion demleme yapabilen Brewista Smart Steeping Filter var ki Whatsapp'ta da paylaşmıştım hatırlarsan, aslında ucuz bir ekipmandı fakat şimdi diğerlerine yetişmiş maşallah: https://www.espressoperfetto.com/urun/brewista-smart-filtre Ben bundan edineceğim inşallah önümüzdeki günlerde, ondan sonra tecrübelerimi yazarım. Clever'a nazaran daha iyi sonuç verdiğini söylemişti birisi, sadece bir denemenin sonucuna binaen. Daha çok deneme yapmak lazım.
Teşekkür ederim hoş bulduk. @cayisse bir örnek fotoğraf gösterirse daha iyi anlarım :)
Evet Brewista Smart Steeping Filter siz yazmıştınız veya gruptan biri yazınca bakmıştım ve hario switch veya clevera göre daha hoş gözüküyordu. Açıkçası biraz da kendim yapabilir miyim veya daha büyük porselen versiyonu var mı diye sormak istemiştim. Bir de bir sürü demleme yöntemi denedim ekipmandan çok en önemli iki etken kahvenin ve öğütümün kalitesi olarak gözüküyor. Onları düzeltemeden (kahve kısmını hallettiğimi düşünüyorum yani sadece değirmen kaldı) ekstra ekipman almak yerine böyle DIY ev çözümleri yapmaya çalışıyorum. Ama imkan olursa bi kaç deneme videosu izledikten sonra belki alırım belli mi olur :)

Tekrar cevap için teşekkür ederim bu arada.

Geri