• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Blend Kahve

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Zireael
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zireael

Barista
İsim
Oğuzhan
Daha fazla  
İsim
Oğuzhan
Değirmen
Comandante c40
Ekipmanlar
V60, CuP dripper
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Hayır
Yılbaşının da gelmesiyle birçok kavurucuda yeni blendler görüyorum. Kendim pek tercih etmiyorum neden tercih ettiğimi de bilmiyorum açıkçası ama pek ısınamadım blend kahveye. Blend kahveler hakkında siz neler düşünüyorsunuz ? Alıp güzel fincanlar çıkaranlar var mı ? Single origin kahvelerden çok farklı sonuçlar çıkıyor mu gibi soruların cevaplarını merak ediyorum bilenler yardımcı olursa sevinirim :)

Nitelikli kahvenin en büyük avantajları hem kaliteli çekirdeklere ulaşabilmek hem de bu çekirdekleri kolayca takip edebilmek olduğundan blend kahveler tercih edilmiyor. Ancak espresso için oldukça kullanılıyor sanıyorum.

O tür yılbaşı harmanları oluşturan firmaların da kitlesi kahveyle biraz daha az uğraşan insanlar olabildiğinden o tür şeyler görebiliyoruz. Ben Probador ile Coffeerem'in hitap ettiği kitlenin aynı olduğunu pek düşünmüyorum mesela.

Espressoda blendi öne çıkaran nedir peki bilginiz var mı ?

Espressoda blendi öne çıkaran nedir peki bilginiz var mı ?
Hem fiyat hem ne beklediğiniz ticari blendler daha çok lezzet ve krema doygunluğu sunar espresso da blend de ne beklediğinize bağlı bu ikili ile ortaya çıkıyor ben ticari kahve satsrken espresso her zaman blend olarak satarım hem alıcı için daha uygun fiyatlı hem benim için daha az uğraşlı oluyor

Blendlerin daha koyu kavrum olmasının sebebi de daha çok espresso için kullanılması diye bir çıkarım yapıyorum o halde

Blendlerin daha koyu kavrum olmasının sebebi de daha çok espresso için kullanılması diye bir çıkarım yapıyorum o halde
Yok tamamen beceriksizlikleri bide Starbucks yüzünden koyu kahve iyidir algısını yarattılar 😑 ben açık kavrum blend hazırlayıp insanları şoka sokmuştum ilk başra bu kahverengi ne alaka dediler sonra hocam bi 10kg daha alalım dediler 😂

Blend diyince aklıma tadım notlarında çikolata, badem, fındık yazan ne idüğü belirsiz çekirdeklerin espresso kavrum adı altında satılması geliyor sadece 🤔

Blend diyince aklıma tadım notlarında çikolata, badem, fındık yazan ne idüğü belirsiz çekirdeklerin espresso kavrum adı altında satılması geliyor sadece 🤔
Ben de aynını düşünüyordum o yüzden bi başlık açmak isteidm bununla ilgili

ben single originlerin tadım notalarında limon, lime, limonata vb kelimeler görünce irrite oluyorum. blendlerde bu tadım notaları yok. denediğim üç dört kavurucunun blendleri dümdüz, tonsuz ancak sütlü içecekle anlamlı kahveler oluyor. ha sütsüzken de kötü olmuyorlar ama sırf limondan kaçmak için robustaya benzer kokular aldığım kahveye o kadar para vermek de zoruma gidiyor açıkçası

Sütlü içerecekler için bence de mantıklı olabilir. Hem fiyatları çok daha düşük, hem de zaten süt katınca kahvenin tadı epey baskılanıyor. Ama benim gibi sadece espresso içiyorsanız, blend kahvelerin içinde kalitelisini bulmak pek mümkün değil gibi. Örnek olarak Petra'da çekirdek fiyatlarına bakın sonra bir de Acme fiyatına bakın :) o diğer çekirdeklerin blendi olmadığı ortada bence. Bu konuda belki Kahve Fabrikası dışarıda tutulabilir.

Sütlü içerecekler için bence de mantıklı olabilir. Hem fiyatları çok daha düşük, hem de zaten süt katınca kahvenin tadı epey baskılanıyor. Ama benim gibi sadece espresso içiyorsanız, blend kahvelerin içinde kalitelisini bulmak pek mümkün değil gibi. Örnek olarak Petra'da çekirdek fiyatlarına bakın sonra bir de Acme fiyatına bakın :) o diğer çekirdeklerin blendi olmadığı ortada bence. Bu konuda belki Kahve Fabrikası dışarıda tutulabilir.
Bildiğim kadarıyla ACME harman değil; Petra tarafından istenilen özelliklere sahip bir Güney Amerika çekirdeği dönemsel olarak seçilerek ACME adı altında satılıyor. Gerçi şu anda bir Orta Amerika (Guatemala) çekirdeği ACME adı altında satılıyor, Güney Amerika değil.

Geri