KahveKontu
Barista
Merhaba arkadaşlar, filtre kahve merakım 4-5 ay önce başladı. KahveKulübü’nü keşfetmemle ve el değirmeni almamla ilgim 1 aydır dahada arttı. Bu ilgiyle ekipmanlarımı tamamladım.
V60 demliyorum ama hangi kahveyi demlersem demliyim hep aynı (biraz acı ve ekşi bir kahve) içiyormuşum gibi geliyor. Birçok kriterede (su,sıcaklık,döküş) dikkat etmeye başladım. Kahvedeki aromaları, tadım notlarını hiç alamıyormuşum gibi geliyor. Küçük bir şehirde yaşadığım içinde nitelikli kahve demleyen biryere gidip, aaa benim bu tatları almam gerekiyor, böyle kahveler demlemeliyim dedirtçek yerlerde yok.
-Bu 1 aylık sürede kullandığım en kaliteli kahveler A Roasting Lab kahveleri.
Bu kahvelerden çokmu şey bekliyorum sizce, yatırımı kahvelere mi yapmalıyım?
-v60 ın çok değişkeni var ve daha basit ve tutarlı bir ekipmana mı geçmeliyim? (Aklımda Delter Press var) veya siz hangi ekipmanı önerirsiniz?
-Bu aylık toplu alıma katıldım ve Celsius Coffee’den 2-3 paket kahve ve Cafec Traditional filtre aldım. Bunların gelmesini bekleyip yeni sonuçla göre yeni akipman alma işini bekletmeli miyim?
-Sizin kıymetli yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Şuanki ekipmanlarım
-1zpresso K-pro el değirmeni
-Hario plastik v60 dripper ve Cam server
-Manuel ısı göstergeli barista kettle
-Zaman ayarlı hassas terazi.
-Harıo 100’lü geniş paket filtre kağıdı
V60 demliyorum ama hangi kahveyi demlersem demliyim hep aynı (biraz acı ve ekşi bir kahve) içiyormuşum gibi geliyor. Birçok kriterede (su,sıcaklık,döküş) dikkat etmeye başladım. Kahvedeki aromaları, tadım notlarını hiç alamıyormuşum gibi geliyor. Küçük bir şehirde yaşadığım içinde nitelikli kahve demleyen biryere gidip, aaa benim bu tatları almam gerekiyor, böyle kahveler demlemeliyim dedirtçek yerlerde yok.
-Bu 1 aylık sürede kullandığım en kaliteli kahveler A Roasting Lab kahveleri.
Bu kahvelerden çokmu şey bekliyorum sizce, yatırımı kahvelere mi yapmalıyım?
-v60 ın çok değişkeni var ve daha basit ve tutarlı bir ekipmana mı geçmeliyim? (Aklımda Delter Press var) veya siz hangi ekipmanı önerirsiniz?
-Bu aylık toplu alıma katıldım ve Celsius Coffee’den 2-3 paket kahve ve Cafec Traditional filtre aldım. Bunların gelmesini bekleyip yeni sonuçla göre yeni akipman alma işini bekletmeli miyim?
-Sizin kıymetli yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Şuanki ekipmanlarım
-1zpresso K-pro el değirmeni
-Hario plastik v60 dripper ve Cam server
-Manuel ısı göstergeli barista kettle
-Zaman ayarlı hassas terazi.
-Harıo 100’lü geniş paket filtre kağıdı