• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bir kahve firmasında yazı

ensmsglu

Üye
İsim
Enes Musaoğlu
Daha fazla  
İsim
Enes Musaoğlu
Bir kahve bir firmasında şöyle bir yazı okudum sizce ne kadar doğrudur

"Kahvenin tüm yararlarını bünyenize tropikal tatlarla getirmekte olan ********* Filtre Kahve 250 gr. yüksek sayıda antioksidana sahiptir. Konsantrasyona yardım ettiği için hem işinizde hem de günlük hayatınızda size destek olur. Felç ve prostat kanseri tehlikesini azaltmaya yardım eder. Ayrıca Alzheimer hastalığının önüne geçmede, diyabet riskini düşürmede, akciğeri korumada destek vermektedir."

Son düzenleme:
Bir kahve bir firmasında şöyle bir yazı okudum sizce ne kadar doğrudur

"Kahvenin tüm yararlarını bünyenize tropikal tatlarla getirmekte olan All Day Blend Filtre Kahve 250 gr. yüksek sayıda antioksidana sahiptir. Konsantrasyona yardım ettiği için hem işinizde hem de günlük hayatınızda size destek olur. Felç ve prostat kanseri tehlikesini azaltmaya yardım eder. Ayrıca Alzheimer hastalığının önüne geçmede, diyabet riskini düşürmede, akciğeri korumada destek vermektedir."
Külliyen yalan, ucuz reklam.

aslında tamamen yalan diyemem, gercekten belirli bir sure icin de olsa kognitif fonksiyonları artirdigi doğru. alzheimer, diyabet ve metabolik sendrom hastaliklarinda da riski azalttigina dair calışmalar var. akciğer ve prostat kanseri konusunu ise hiç duymamistim, arastirmam lazım.
kahve tabi ki çok masum degil, getirilerinin yanında götürdüğü seyler de var elbet.

aslında tamamen yalan diyemem, gercekten belirli bir sure icin de olsa kognitif fonksiyonları artirdigi doğru. alzheimer, diyabet ve metabolik sendrom hastaliklarinda da riski azalttigina dair calışmalar var. akciğer ve prostat kanseri konusunu ise hiç duymamistim, arastirmam lazım.
kahve tabi ki çok masum degil, getirilerinin yanında götürdüğü seyler de var elbet.
Yapılan bazı çalışmalarda da çok aşırı kullanımının beyinde küçülme ve zaman içerisinde demansa neden olabileceğine dair çalışmalarda var. Sırf reklam adına her derde deva yaklaşımı varsa ben olaya bu gözle bakıyorum.

Yapılan bazı çalışmalarda da çok aşırı kullanımının beyinde küçülme ve zaman içerisinde demansa neden olabileceğine dair çalışmalarda var. Sırf reklam adına her derde deva yaklaşımı varsa ben olaya bu gözle bakıyorum.
dediğinizde haklisiniz. her derde deva vs. reklam adına yapilan söylemler bunlar.
benim söylediğim ve okuduğum calismalarda da bahsedilen gunde 1 fincan/kupa. tabi ki her seyde olduğu gibi kahvenin de fazlası zararlı.

Çok aşırı kullanımda herşeyin zararı var...
Araştırmalara göre yazıların hepsi doğru hatta eksiği var.

Sağlık çok hassas bir konu, her önüne gelen ve konunun uzmanı olmayan tüccar zihniyetli sağlıkçıların, basiretsiz tüccarların insanları sağlık üzerinden sömürmesine karşıyım mağlesef bunu utanmaz şekilde yapıyorlar bu ülkede sırf para için sahte kanser ilaçlarının yapıldığına şahit olduk bu nedenle nerede pazarlama adına birsürü hastalık yazıp bunların bu hastalıkların tedavisine destek (özellikle destek yazıp kulağa kar suyu kaçırırlar) olduğu yazılıyorsa kendi alıma dikkate almıyorum, masum insanlar sağlıkları üzerinden sömürülüyor. Hacısı, hocası, tüccarı beni ilgilendirmiyor, sağlık sorunum varsa başvuracağım doktorlarımızdır.

Sağlık çok hassas bir konu, her önüne gelen ve konunun uzmanı olmayan tüccar zihniyetli sağlıkçıların, basiretsiz tüccarların insanları sağlık üzerinden sömürmesine karşıyım mağlesef bunu utanmaz şekilde yapıyorlar bu ülkede sırf para için sahte kanser ilaçlarının yapıldığına şahit olduk bu nedenle nerede pazarlama adına birsürü hastalık yazıp bunların bu hastalıkların tedavisine destek (özellikle destek yazıp kulağa kar suyu kaçırırlar) olduğu yazılıyorsa kendi alıma dikkate almıyorum, masum insanlar sağlıkları üzerinden sömürülüyor. Hacısı, hocası, tüccarı beni ilgilendirmiyor, sağlık sorunum varsa başvuracağım doktorlarımızdır.
“Su-i misal, misal teşkil etmez” malum Mecelle kaidesidir. Ayrıca “çok aşırı” su da içseniz hasta olursunuz. Bu konuyu da sağlık sorununuz olduğunda başvuracağım dediğiniz doktorlarımıza bırakmakta fayda var.

“Su-i misal, misal teşkil etmez” malum Mecelle kaidesidir. Ayrıca “çok aşırı” su da içseniz hasta olursunuz. Bu konuyu da sağlık sorununuz olduğunda başvuracağım dediğiniz doktorlarımıza bırakmakta fayda var.
T.C. medeni kanunu benimsediğimden nedemek istediğinizi anlamadım, Türkçesi nedir veya T.C. medeni kanun karşılığı nedir?

T.C. medeni kanunu benimsediğimden nedemek istediğinizi anlamadım, Türkçesi nedir veya T.C. medeni kanun karşılığı nedir?
Arz ettiğim de Türkçe’ydi ama daha sadesini arzu ettiniz herhalde. “Kötü örnek örnek değildir” veya “kötü örnek emsal alınmaz”.

Dilerseniz Medenî kanunumuzu ithal ettiğimiz İsviçre’nin kullandığı İtalyanca dilinde de yazabilirim. Belki daha etkili olur.

Arz ettiğim de Türkçe’ydi ama daha sadesini arzu ettiniz herhalde. “Kötü örnek örnek değildir” veya “kötü örnek emsal alınmaz”.

Dilerseniz Medenî kanunumuzu ithal ettiğimiz İsviçre’nin kullandığı İtalyanca dilinde de yazabilirim. Belki daha etkili olur.
Çok teşekkür ederim, bilgilendirdiniz, İtalyancaya gerek yok, anladığım anadilimi herzaman tercih ederim, gerçekten duyduğum ama pek bilgim yoktu Mecelle hakkında, google araştırmam ile şöyle bir bilgiye ulaştım,
"Mecelle-i Ahkâm-ı Adliye veya kısaca Mecelle, 1868-1876 yılları arasında Ahmet Cevdet Paşa başkanlığındaki bir komisyon tarafından derlenen İslami özel hukuk (medeni hukuk) kuralları kodeksidir. Osmanlı İmparatorluğu'nun son yarım yüzyılında şer'i mahkemelerde hukuki dayanak olarak kullanılmıştır."
Yani tedavülden kalkalı epey olmuş. Bilgilendirmenizden dolayı tekrar teşekkürler.

İlginç ve manipüle niyetli bir mesaj gibi. Gerek var mı?

Yeni kahveye başlayan biri olarak Costa Rico Filtre kahve hoşuma gitmişti. Birde blend kahve kahve skylab var. Yeni bir firmanın size de önerebilirim sert kahve arayanlar için

İnternette aratırsanız bulabilirsiniz, günde belirli bir miktar kahve tüketiminin bazı kanser türlerine yönelik başarısı yazmaktadır. Bu genel geçer değil uluslararası makalelerde geçiyor. Buna ek olarak kahve içerisindeki polifenol, klorojenik asit ve flovonoidler iyi bir antioksidan ve anti inflamatuar kaynağıdır. Zaten dikkat ederseniz robusta dediğimiz kahve çekirdekleri polifenol vb. daha zengin olduğu için genellikle sağlık sektöründe kullanılmaktadır. Tabi ki bu demek değildir ki kahve masum. Hayır tabi ki de değil. Sonuç olarak kavrulan bir şey, ve doğal olarak içerisinde akrilamid birikimi var. Akrilamidin kahvede kabul ve göz ardı edilebilecek bir sınırı varken özellikle koyu kavrulan kahvelerde bu miktar oldukça fazla. Akrilamid dediğimiz oluşum da direk kanser yapan bir son ürün. Tabi medium kavrulan kahvelerde de bu maddeden bir miktar var ve uzun vadede nasıl bir geri dönüşü olacağı da aşikar. Kısaca kararında tüketmekte yarar var.

Geri