• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bir cafede chemex deneyimi veya deneyememek.

Tealessugar

Yeni Üye
İsim
Naim
Daha fazla  
İsim
Naim
Bakırköyde yıllardır var olan müşterisi bol bir cafeden yazıyorum. Bu başlığı nerede açmam gerektiğine karar veremedim fakat konu kahvenin demlenemeyişi ile ilgili.
Özet geceyim chemex istedim. Kahvenin demlenişi 5-6 dk sürdü. Genelde sipariş verdikten sonra nasıl yapıldığını izlemek hoşuma gidiyor. Kahve demlendi ve fincan ile buluştu ve ardından espresso makinesinde buhar çubuğu ile kahve ısıtıldı. Garson hanımefendiye sorduğumda "e demlerken soguyor ya ondan" dedi. İlk defa karşılaştım. Ben de barisrayım ve "belki bilmedigim bir şey vardır" diye sormak istiyorum. Ne duşünüyorsunuz bu ısıtma olayı hakkında. "Buhar çubuğuyla" :)

İnovasyonlara açıl olmak gerek😄
Size sormak lazım ısıtılmış kahvenizi beğendiniz mi sonuç olarak içine süt katmamış😂

Buhar çubuğuyla ısıtıldığı için buna chemex art diyebiliriz 😀

Bu yöntemi evde deneyelim 😀

cupping sırasında kullanılan bardakları notalara etki eder diye sabunla yıkamıyorlar. Bu arkadaşlar buhar çubuğunun üzerindeki sütü bezle siliyor yalnızca ve o buhar çubuğunda kahve mi ısıtıyorlar ? :) kahvenin ısıtılması bir yana bunu 120°'lik buhar çubuğuyla yapmaları da ayrı bir ironik geldi 😄

Bakırköyde yıllardır var olan müşterisi bol bir cafeden yazıyorum. Bu başlığı nerede açmam gerektiğine karar veremedim fakat konu kahvenin demlenemeyişi ile ilgili.
Özet geceyim chemex istedim. Kahvenin demlenişi 5-6 dk sürdü. Genelde sipariş verdikten sonra nasıl yapıldığını izlemek hoşuma gidiyor. Kahve demlendi ve fincan ile buluştu ve ardından espresso makinesinde buhar çubuğu ile kahve ısıtıldı. Garson hanımefendiye sorduğumda "e demlerken soguyor ya ondan" dedi. İlk defa karşılaştım. Ben de barisrayım ve "belki bilmedigim bir şey vardır" diye sormak istiyorum. Ne duşünüyorsunuz bu ısıtma olayı hakkında. "Buhar çubuğuyla" :)
Evde yapamayacağımı :(
Buhar çubuğum yok !

Cevaplarınızı gördükçe tepki göstermediğim icin pişman oldum :D. Bu sektörde işini ciddiye almayan veya bilmeyen yüzlerce insan var. Baristayım ve aylardır iş arıyordum. Böyle insanları gördükçe içim acıyor. Şu an bir mutfakta işe başladım. İyi cheflerin ilk durağı "barista" oluyor herhalde :D Neyse Kenya chemex istediğimi söylediğimde belki iyi niyetli belki farklı bir sebeptendir, garson bana "yalnız kenya acıdır" dedi. Anlamayanlar için pitcher=fincan/süt=kahve şeklinde buhar çubuğuyla ısıtılan bir kahve. Konum bakırköy. Kaynak bizzat gözlerim. Dükkanın ismini söylemek etik değil. Fakat buradaki dükkan sahiplerinden ekstra ricam. Tüm personelin bilgili olduğundan emin olalım değilse bilgilendirelim :D sizlerin böyle tecrübesi var mıdır.

İnovasyonlara açıl olmak gerek😄
Size sormak lazım ısıtılmış kahvenizi beğendiniz mi sonuç olarak içine süt katmamış😂
Haliyle beğenemedim ve en azından beğenmediğimi belli etmek adına kahvemi bitirmeden kalktım. Ama garson kendini "ama kenya acıdır ben söyledim ondan beğenmedi" şeklinde justify edeceği için yine ofsayta yakalandık. Siz siz olun böyle şeylere tepki gösterin :D

Kalabalık yerlerdeki cafelerin genel müşteri profili, "Kahvem sıcak olsun, bu kahve sert, bu kahve ekşi, ya buna meyve suyu mu kattınız vs." şeklinde tepkiler veren insanlardan oluşabiliyor. Yeteri kadar uzun süre bu tepkilere maruz kaldıktan sonra işletme sahibinin artık yılarak
"Ya ısıt işte buhar çubuğuyla, ver gitsin."
"Bu kahveyi istedi ama git söyle acı gelir ona bu kahve."
Şeklinde otomata bağlaması,
Bunun sonucunda da yılgınlık sonucu ortaya çıkan bu uygulamaların o cafede "işin doğrusu" olarak algılanması falan hiç de fantezi ürünü olmayan bir senaryo.

Hatta çok olağanüstü bir durum yaşanmadıysa tam olarak böyle olduğunu düşünüyorum. 🙃

Kalabalık yerlerdeki cafelerin genel müşteri profili, "Kahvem sıcak olsun, bu kahve sert, bu kahve ekşi, ya buna meyve suyu mu kattınız vs." şeklinde tepkiler veren insanlardan oluşabiliyor. Yeteri kadar uzun süre bu tepkilere maruz kaldıktan sonra işletme sahibinin artık yılarak
Bunun sonucunda da yılgınlık sonucu ortaya çıkan bu uygulamaların o cafede "işin doğrusu" olarak algılanması falan hiç de fantezi ürünü olmayan bir senaryo.

Hatta çok olağanüstü bir durum yaşanmadıysa tam olarak böyle olduğunu düşünüyorum. 🙃
Çok doğru bir tespit. Kafelerin genel müşteri kitlesi özensizliğe, kalitesizliğe alıştığı için belki de acı kahveleri normal buluyorlar. Kafelerde barista olarak çalışanlar da genelde en düşük maaşı talep eden eğitimsiz gençler oluyor. Bu işi bizim gibi hobi haline getiren sayılı kavurucuların mekanları dışında sektör bu durumda malesef. Arz-Talep meselesi aslında, genel kitle sıcak bir şey içeyim gideyim kafasında olunca arz edenler de baristaya eğitim vermeyle, kaliteyi yükseltmekle uğraşmıyorlar.

Güzel özetti clap. Siz o işletmenin sahıbı olabilir misiniz ahahah :D

Geri