Merhaba, en az 1 ay süre kadar evimden ayrılıyorum, bu süre boyunca espresso makinem(lelit marax, hx kazanlı) kullanılmayacak, makinenin 1 ay boyunca kullanılmayacak olması herhangi bir soruna neden olur mu? Özel bi hazırlık yapmam gerekir mi?
Çok teşekkürler.Merhaba herhangi bir sorun olmaz ve ekstra bir şey yapmanıza gerek yok. . Sadece döndüğünüzde kullanmadan önce depoda(harici su deposu) bulunan suyu değiştirin lütfen. Bir de makinenizi fişten çekmeyi unutmayın ne olur ne olmaz.
Bu yıl 2-3 ay kullanılmayacak şekilde bırakmak zorunda kaldım, genelde çıkmadan önce kazan içindeki suyu makineyi kapatıp(sıcak su vanasindan) olabildiğince boşaltıyorum, ama sanırım yine de içinde bir miktar su kalıyordur diye düşünüyorum. Döndüğümde de kazana komple su çekip tekrar boşaltıp ondan sonra kullanıyorum. Ben yabancı forumlardan böyle okumuştum zamanında(nedenini araştırmadan) ama makine ve kazanın sağlığı açısından içinde su bırakmakla, bırakmamak arasında bir fark olur mu ondan emin değilim.Merhaba, en az 1 ay kadar evimden ayrılıyorum, bu süre boyunca espresso makinem(lelit marax, hx kazanlı) kullanılmayacak, makinenin 1 ay boyunca kullanılmayacak olması herhangi bir soruna neden olur mu? Özel bi hazırlık yapmam gerekir mi?