• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

BİM'de Satılan Chemex

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan trcyzr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

trcyzr

Yeni Üye
İsim
Turaç
Daha fazla  
İsim
Turaç
Yaşadığım şehirde daha önce 149 liradan satışa çıkan 600 ml Chemex 105 liraya düşmüş. Alan var mı ? Sizce alınır mı ? İçinde çıkartılabilen çelik filtrede var.

Yaşadığım şehirde daha önce 149 liradan satışa çıkan 600 ml Chemex 105 liraya düşmüş. Alan var mı ? Sizce alınır mı ? İçinde çıkartılabilen çelik filtrede var.
ona uygun kağıt filtre olmadığı için pek kullanışlı olmayabilir. filtresi çok güven vermemişti bana zamanında alıp iade etmiştim ama hiç kullanmadım.

Hocam ben almıştım gayet verimli şekilde kullanıyorum. Normal chemex 3 cup filtresi tam oturuyor. Bence f/p olarak düşünülebilir. Markasını tam hatırlamıyorum ama glass love gibi birşey olması gerekiyor. Kendi filtresini kullanmak çok mantıklı olmuyor dolayısıyla bir ek filtre kağıdı almak gerekli mutlaka.

Bu üründen bende de var . Metal filtreyle verim alamadım . Kağıt filtre bulmak ta zor olduğundan kovalamadım . Kendisini karaf olarak kullanıyorum :)

Edit: Kelime hatası

Ürünü server olarak kullanıyorum. Kahveyi demledikten sonra tutup karıştırmak çok keyifli oluyor. Metal filtreyi de cold brew yaparken süzme işleminde kullanıyorum. 100tl bence bedava tavsiye ederim.

Orijinal Chemex 3 cups filtresi alabileceğiniz gibi, çeşitli firmaların ürettiği 3 cups filtreleri de alınabilir (trendyolda var). V60 filtrelerine göre daha pahalıdır ama kağıdın büyüklüğü ve düşük talep nedeniyle bu normal karşılanabilir. Ben Petra'dan aldığım orijinal filtreler ile kullandım. Bence güzel bir deneyim sunuyor, kağıdı uygun şekilde katlamak bile keyifli diye düşünüyorum.

Metal filtreden hiç memnun kalmamıştım. 1-2 denemeden sonra kenara attım desem yeridir. Kağıt filtre ile demleme yapınca gayet güzel bir demleme ekipmanına dönüşüyor.

Bence (fiyatı sebebiyle) görenler mutlaka edinsin. En kötü server ya da dekorasyon olarak kullanırsınız.

Metal filtre intihardır.

3 cup Chemex kağıt alıp denenebilir, orjinal Chemex'le ölçüleri aynıysa değişen bir şey yok demektir.

Hepinize değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Eğer bugün indirim devam ediyorsa mutlaka alacağım.

Geri