Merhaba,
Ben de Brikka 2 Cup (ilk ve tek ekipman) kullanıyorum. 2 sene öncesinde sanırım 230 TL gibi bir rakama almıştım. Pratikliği ve giriş maliyeti düşük bir ekipman olarak rahatça bu dünyaya adımımı atarım, kahve paketleri üzerindeki tatlara şıp diye ulaşırım diyordum. Bir süre kahvecilerden kahveyi çektirerek evde denemeler yaptım. Ama tadım notlarının yanından bile geçemedim.

Daha sonra soğudum ve kenara kaldırdım. Forumu keşfedince ve aktifliğini görünce merakım tekrardan arttı. Yeni bir yatırım daha yapmadan önce bu yöntemi çözmek istiyordum hala da istiyorum. Molent Pocket lansman fiyatını görünce de değirmen yatırımı yapmaya karar verdim. Ve de bir tartı aldım. Şu an bunlar ile demleme yapıyorum.
Reçetelere gelecek olursak, mokapot tariflerini inceledim ve anlamaya çalıştım. Ama bence Brikka çalışma prensibi gereği mokapot tariflerine göre aynı şekilde çalışmıyor (hissiyat + tecrübe denilebilecek kötü kahveler). Bunu bence göz önünde bulundurmalısınız. Bende o videolardaki krema için mokapot yerine bunu almıştım ama hiç şahit olmadım.

Gün sonunda farklı bir yönteme başlamadım. Halen "amatör" olarak tanımladığım algım ile o tatlara ulaşmaya çalışıyorum.
Biraz daha iyiye gittiğimi düşündüğüm tarife göre 18 gr kahveyi tamp yapmadan ve hiç vurmadan koyuyorum. (yanlarına vurarak sıkıştırırsanız 22 gr bile sığabiliyor). İçindeki kendi göstergesi olan h2O seviyesine göre 90 ml suyu kettleda kaynadıktan sonra bekleyerek biraz daha düşük bir sıcaklık seviyesinde kullanıyorum. Çıktı olarak 54-55ml kahve alıyorum. 1:5 su, 1:3 kahve oranında bir çıktı alıyorum. İlk başlarda sadece ekşilik vardı. Şimdi öğütümü biraz daha incelttim ve daha iyi çıktılara alabildiğimi düşünüyorum.