• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bialetti Brikka Sorunu

Merhabalar, umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Bialetti Brikka 3cup espresso demleme ekipmanım var fakat çok az kullanmama (maks 3-4 kez) rağmen içi çok kötü bir hâl aldı. İçindeki boyası(?) akıyor gibi, beyaz bir sıvı oluyor.
Sadece amacına uygun şekilde kullandım yani alt tarafa sadece su koydum, üst tarafa da kahve. Acaba bu sorun nedir? Düzeltilebilir mi yoksa çöpe mi atmalıyım?
Görselleri aşağıya ekliyorum

pph13jd.jpg

8rzmpro.jpg

mx2u2p9.jpg

9l1546o.jpg

Bulaşık makinesi veya başka yanlış bir yöntem ile temizlenmiş olabilir mi?

Bu aletlerin sadece suyla temizlenmesi öneriliyor. Fakat madem ki kararmış, Scotch Brite benzeri yeni bulaşık süngerinin yeşil kısmıyla mekanik olarak bu izleri temizleyebilirsiniz. Yeni olduğu zaman daha iyi temizliyor.

Parlama sağlandıktan sonra suyla bir kaç kere demleme yapın. Kahve kullanılmasın. Bu esnada alüminyum yüzey oksitle kaplanacaktır. Daha sonra sadece suyla temizleyerek kullanabilirsiniz. Alüminyum oksit suda çözünmediği için sağlığa zararsız olduğu düşünülüyor.

Sünger...

Son düzenleme:
Islak ya da nemliyken kapatıp rafa kaldırdıysanız o yüzden oluşmuş olabilir.
Paslanmaz çelik değil bu modeller, mutlaka tamamen kurulamak gerekiyor yıkadıktan sonra.

Bialetti ürünlerindeki genel sorunu yaşamışsınız. Daha önce benimde başıma geldi. Oksitlenmeden dolayı malesef artık kullanılamaz. Kansorejen ihtimali yüksek. Herhangi bir çözümü de malesef yok. Bu sebeple çelik mokapot'a geçtim bende.

Cevaplar için teşekkür ederim, dediğiniz gibi, kurulamadan ıslak bir şekilde kaldırdım rafa. Temizlemeyi önceden de denemiştim de pek çıkıyor gibi durmuyor. Sanırım artık kullanmayacağım, ne olur ne olmaz zehirlenmeyelim :)

Selamlar,

Ne olur ukalalık gibi algılamayım lakin barikka yada mokaekspres ile elde edilen çıktı bir espresso değil :=))

Ben bir mokapot çıktısı aşığıyım ilk olarak 6Cup mokaekpres yani alüminyum döküm aldım lakin çıktı miktarı yetmeyince 10Cup Bialetti Venüs yanı paslanmaz çelik olanına geçtim :=))

Her ne kadar mokapot çıktısının aşığı olsamda elde edilen çıktı espresso değil :=))

Selamlar,

Ne olur ukalalık gibi algılamayım lakin barikka yada mokaekspres ile elde edilen çıktı bir espresso değil :=))

Ben bir mokapot çıktısı aşığıyım ilk olarak 6Cup mokaekpres yani alüminyum döküm aldım lakin çıktı miktarı yetmeyince 10Cup Bialetti Venüs yanı paslanmaz çelik olanına geçtim :=))

Her ne kadar mokapot çıktısının aşığı olsamda elde edilen çıktı espresso değil :=))
Estağfurullah ukalalık olarak algılamadım. Aslında ben de biliyorum, basıncı düşük kaldığından espresso olmuyor ama hem denemek için hem de espresso makinesi için mutfakta yer olmadığından aldım

Selamlar,

Ben ilk mokapot'umu almadan önce çıktısının bu kadar tatminkar olduğunu bilmiyordum.Ama gözüm hala manuel[flair yada la pavoni vb.]espresso makinalarında.Yer açmaya her türlü açarım çocuğumu yakar yine açarım 😂 😂

Geri