• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bialetti Brikka Mokapot kullanım detayları nelerdir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan erayg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erayg

Yeni Üye
İsim
Eray
Daha fazla  
İsim
Eray
Merhabalar,

Bialetti Brikka 2 cups modeli bir moka pota sahibim. Tam anlamıyla nasıl demleme yapacağımı anlayamadım çünkü farklı kaynaklarda fakrlı bilgiler gördüm. Öncelikle genel olarak mokapotlarda suyun alt kısma sıcak konması gerektiğine dair bir öneri var. Bu diğer mokapotlar için böyle olsa da Bialetti Brikka için soğuk su önerenler de var. İkinci bir konu brikka'da demleme yaparken genelde hafif biçimde fışkırtıyor yani yavaş yavaş akmıyor her ne kadar altı kısık olsa da. Aranızda yeni model brikka (yeni valf sistemine sahip olan) kullanıp, kullanım önerisi verebilecek olan var mı?

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 1663147269640.png
    1663147269640.png
    83.9 KB · Görüntüleme: 26
Merhaba,

Valfi geçmeyecek kadar su koymanız gerekir. Ayrıca kapağını sıkmanız lazım. Ben küçük, tek fincanlık moka pot içine 75ml su koyuyorum. Suyu önden ısıtmanız sadece kaynama süresini kısaltır. Gerek olmadığını düşünüyorum. Yaklaşık 6 gram kahve öğütüyorum. Kahveyi sıkıştırmıyor, yüzeyini düzlüyorum. Kahve hazneye dolmaya başlayınca ocağı ve pot kapağını kapatıyorum, bir kaç saniye içinde işlem tamamlanınca fincana aktarıyorum.

Umarım keyifli kahveler içersiniz. Selamlar.

Merhaba, genel mokapot için;
- espresso makinelerindeki gibi kahveyi aşırı üstten basıp sıkıştırmayın,
- valfi gecmeyecek şekilde su ekleyin,
- Ateş ile alüminyum tepkimeye girdiğinde süresine bağlı olarak, sağlık yönünden zararları olabilme durumu varmış bu sebeple, sıcak su konuluyor genelde,
- Ne olursa olursa olsun, alüminyum ürünü, özelikle iç kısmını nemli dahi bırakmayın,
- Kimyasal hiçbir ürün ile temizlemeyin

Benim size önerilerim bunlar :)
Afiyet olsun.

Belki başka brikka ya da mokapot alanlar da okursa diye ben de kendi deneyimimi paylaşayım;

Kahve kesinlikle taze ve yeni çekilmiş olursa bu kadar zahmete değiyor. Bayat kahve ile böyle zahmetli işe girmek gereksiz yorgunluk oluyor tat da alınmıyor.

Brikka’mın suyun kaynaması ile birlikte çok hızlı taşma problemi oluyor. İnternette de benzer şikayetler okudum; bu nedenle sıcak su koyup kaynama ve dışarı salınım başlar başlamaz ocaktan kaldırıyorum. (Ateşi kapatıp ocakta tuttuğumda da alttaki ızgaranın sıcağından mıdır nedir yine taşabiliyor.)

Bu benim kişisel tercihim; ben kahvenin üzerindeki yağlı kremayı çok seviyorum, o nedenle dökmeden önce kenara yapışıp kalanlar kahvenin ortasına gelsin diye hafif bir sallama hareketi yapıyorum.

Bardağımı önceden ısıtıyorum sıcak su ile.

Kahve koyma işi biter bitmez soğuk su tutuyorum brikkaya ama bu yaptığımı pratik olsun hemen soğutup temizleyeyim diye yapıyorum malum açarken bezle tutup açıyoruz ama yine de çok sıcak oluyor. Sıcak ve basınçlı bir kaba soğuk su tutmak mantıklı mı yeterli bilgiye sahip değilim ama çabucak su ile yıkayıp temizlemek için yapıyorum bunu.

4 cup brikka kullanıcısıyım. 4p fazla geldiğinden 1 tanede 1 cup bi moka pot aldım. Brikka da göz kararı su koyduğumda bende taşma problemi yaşadım valfe göre su koymamamanızı öneririm, şu anda yanında gelen ölçü kabi ile kullandığımda herhangi bir problem olmuyor 1 porsiyona 45 ml su olucak şekilde sıcak ama kaynar olmayan su kullanıyorum. En küçük ocakta en yüksek ateşte yapıyorum. Sertliğini öğütüm ile ayarlıyorum.Timemore c3 ile 10 klikte sert , 13 klikte ise daha yumuşak fakat kremadan fazla ödün vermeden güzel bi kahve elde edebiliyorum.sepete ise eğer tartı kullanmıyorsam tepeleme doldurup hafif templiyorum .

Geri