• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bezzera Matrix Top MN Espresso Kahve Makinesi İncelemesi

İsim
Ömer Faruk DURMUŞ
Daha fazla  
İsim
Ömer Faruk DURMUŞ
Espresso Makinesi
Bezzera Matrix Top MN
Değirmen
Ceado E5SD , COMANDANTE C40
Ekipmanlar
V60, Delter Press
1.jpg

Kapsüllü bir makina kullanarak ile başladığım espresso merakımı dört yıl önce 4-5 aylık bir araştırma sonucunda HX bir makina olan Rocket Appartamento ile taçlandırarak başladığım bu yolculuğa geçen ay dual boiler bir makina olan Bezzera Matrix Top MN alarak devam ediyorum. Forumda Bezzera ile ilgili bir başlık göremeyince bir başlık açarak sizlerle paylaşmak istedim. Bu makina yada başka Bezzera espresso makinası sahibi olan arkadaşların da katkıları olursa sevinirim.

Bir süredir Dual Boiler makinaları inceliyordum. Rocket Appartamento'yu Espresso Perfetto'ya bakım için götürdüğümde Bezzera'yı inceleyerek sonucunda almaya karar verdim. Yardımları için Kağan bey ve @cemtolgaizm'e teşekkür ederim. Yaklaşık bir hafta kullanabildim. Şuana kadar bana verdiği hissiyat olumlu.

Özelliklerine baktığımızda ;
  • 0,5 Lt/800 W demleme ve 1 Lt/1300 W Buhar olmak üzere iki adet bakır kazan mevcut.
  • 4 Lt su tankı yada şebeke bağlantı imkanı
  • E61 grup başlığı
  • Rotary pompa
  • PID
  • 3,5 ”dokunmatik ekran. Bu ekran makinayı ayıran yanlarında biri diyebiliriz. Buna benzer bir ekran ana gövdeden ayrı olarak Rocket Cinquantotto'da mevcut. Bezzera'da ise gövdenin içine yerleştirilmiş. Ana gövdede alışkın olduğumuz manuel manometre'ler kaldırılarak her şey dokunmatik ekranın içine yerleştirilmiş. Kazan ısıları, istenen kazanın kapatılması/önceliklendirilmesi, ön demleme, zamanlanmış açılıp kapanma, otomatik temizleme programı ve gövde renk seçimini kontrolü gibi özellikler bu ekran üzerinden kontrol ediliyor.
  • Dış görünüşte
    • Matrix modelinde dikkat çeken özelliklerden biri olan pleksiglastan yapılmış yan duvarlar. Bu duvar led ile ışıklandırılarak kırmızı, mavi ve yeşil renklerinin kombinasyonları ile renklendirebiliyor.
    • Diğer bir özellik ise pleksiglas sayesinde makinanın içinin görülebilmesi. Bu iki özelliğin makinaya görsel güzelliğini artırdığını düşünüyorum. Özellikle kazanları görebilmek benim hoşuma gitti
    • Ahşap Portafiltre sapı ve Kumanda Seti
  • Ölçüleri : G:310 mm. Y:420 mm. D:470 mm. Ağırlığı : 34 Kg
  • Paket içeriği : Tek fincan için 1 adet, çift fincan için 1 adet portafiltre ve süzgeçleri, kör tapa, plastik tamper, kullanım talimatı. Malesef aksesuarlar konusunda böyle bir makina için beklentinin altında kaldığını söylebilirim.

4.jpg 21.jpg 51.jpg

Cihaz çok şık görünüyor, güle güle kullanın

öncelikle hayırlı olsun, üzerindeki sembolün hakkını veren, benim gibi kahveden ziyade espresso sever insanların hayallerini süsleyen yılan gibi makine. Arçelik içerisinden plastik tamper çıkmasını anlamıştım da yan duvarlarından ışık saçan bu makinede buna anlam veremedim.

öncelikle hayırlı olsun, üzerindeki sembolün hakkını veren, benim gibi kahveden ziyade espresso sever insanların hayallerini süsleyen yılan gibi makine. Arçelik içerisinden plastik tamper çıkmasını anlamıştım da yan duvarlarından ışık saçan bu makinede buna anlam veremedim.
Teşekkürler.

Firma kutu içeriğini kısıtlı tutarak fiyat rekabeti oluşturmaya çalışmış diye düşünüyorum. Eğer ilk defa espresso makinası alıyor olsaydım ve kampanya durumu söz konusu olmasaydı bu durum beni olumsuz etkileyebilirdi. Gerekli ekipmanları daha önce almış olduğum için çok takılmadım açıkcası. Makinayı yakından görünce güzel bir hissiyat verdi ve beni almaya ikna etti diyebilirim :love:

Hayırlı olsun, güzel kahveler içmeniz, shot'lamanız dileğiyle.

Kullandıkça deneyim açısından burayı güncel tutun bence. Belki sonradan alacak ya da düşünecek arkadaşlara katkısı olur.

Mesela ana gövdeye bütünleşik olan bu gibi ekranlar makineden, sıcaklıktan etkilenir mi? Bu model özelinde merak ediyorum şahsen. Benim cihaz ortalama 8-10 saat açık kalıyor. Ana gövde sıcaklığı üstüneki lcd panele zarar verecek seviyede değil. Ama ısı vs konularında gayet stabil. Bu cihazda ısı kendini dışarı ne kadar verir, verirse de ekranı ve dokunmatiğini olumsuz etkileyecek seviyede olur mu?

Bir diğer merakım da yine bu model özelinde, mesela Bezzera yazılım güncellemesi ile mekanik müdahale olmadan (ve Flow kontrol takılmadan) elektronik profillemenin imkanını sağlar mı ilerleyen zamanlarda?
(buna örnek Vesuvius makineler olabilir)

Makineniz çok güzel görünüyor, olduğu yere yakışmış ve orayı güzelleştirmiş. Güzel günlerde sorunsuzca kullanmanızı ve lezzetli kahveler içmenizi dilerim. :)
Kullandıkça deneyim açısından burayı güncel tutun bence. Belki sonradan alacak ya da düşünecek arkadaşlara katkısı olur.
Buna kesinlikle katılıyorum, makine alırken Quick Mill Sebastiano, Bezzera'nın bu modeli gibi birçok makineyi radarımda tuttum ama hiç yorum okuyamadığım modeller vardı ve sırf bu yüzden direk elemek durumunda kaldım. İstanbul'da yaşasam gidip yerinde görür denerdim, siz bu şansa sahipmişsiniz ne güzel. O zaman bu başlığı doldurmak ve "Bugün İçtiğiniz Espresso" başlığını şenlendirmek de düşer payınıza. ;)

Güle güle kullanın :) Yan tarafın saydam ve ışıklı olması çoğu kişinin hoşuna gider bence. Alışılmış tasarımın dışında :)
Ankaradasınız herhalde, geçen hafta Kungpow Speciality Bundle almıştım denemek isterseniz paylaşabilirim. Ben esp konusunda yeniyim Arçelik mevcut, genellikle V60 demlediğim için esp çekirdeklerine pek hakim değilim. Yan taraf pleksi diye düşünüyorum. Zamanla temizlemekten dolayı çizilmelerin önüne geçmek için saydam folyo ile kaplanabilir, çıkartılmak istendiğinde kolay çıkartılıp iz bırakmaz. Telefonu kılıfsız ve filmsiz kullanırım ama bu makinayı görünce insanın kaplayası geliyor :D

Güle güle kullanın :) Yan tarafın saydam ve ışıklı olması çoğu kişinin hoşuna gider bence. Alışılmış tasarımın dışında :)
Ankaradasınız herhalde, geçen hafta Kungpow Speciality Bundle almıştım denemek isterseniz paylaşabilirim. Ben esp konusunda yeniyim Arçelik mevcut, genellikle V60 demlediğim için esp çekirdeklerine pek hakim değilim. Yan taraf pleksi diye düşünüyorum. Zamanla temizlemekten dolayı çizilmelerin önüne geçmek için saydam folyo ile kaplanabilir, çıkartılmak istendiğinde kolay çıkartılıp iz bırakmaz. Telefonu kılıfsız ve filmsiz kullanırım ama bu makinayı görünce insanın kaplayası geliyor :D
Mümkünse ppf kaplayın @Ömer Durmuş

Hayırlı olsun, güzel kahveler içmeniz, shot'lamanız dileğiyle.
Güzel dikleriniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.

Mesela ana gövdeye bütünleşik olan bu gibi ekranlar makineden, sıcaklıktan etkilenir mi? Bu model özelinde merak ediyorum şahsen. Benim cihaz ortalama 8-10 saat açık kalıyor. Ana gövde sıcaklığı üstüneki lcd panele zarar verecek seviyede değil. Ama ısı vs konularında gayet stabil. Bu cihazda ısı kendini dışarı ne kadar verir, verirse de ekranı ve dokunmatiğini olumsuz etkileyecek seviyede olur mu?
Araştırma yaparken bir yerde LCD ekranı ısıya karşı bir koruma için bir geliştirme yapıldığına dair bir şey okumuştum. Tekrar baktım ama bulamadım. Tekrar denk gelirse paylaşacağım.

Bir diğer merakım da yine bu model özelinde, mesela Bezzera yazılım güncellemesi ile mekanik müdahale olmadan (ve Flow kontrol takılmadan) elektronik profillemenin imkanını sağlar mı ilerleyen zamanlarda?
(buna örnek Vesuvius makineler olabilir)
Güzel bir noktayı hatırlattınız bana. Bu aklıma gelmemişti. Araştırırken Lelit bianca'daki flow kontrol mekanizmasının bu makinaya uygulandığını görmüştüm youtube'da. Ama bunu da soracağım Bezzera'ya. Eğer böyle bir özellik gelirse gerçekten güzel olur.

elektronik profillemenin imkanını sağlar mı ilerleyen zamanlarda
Bilmediğim için soruyorum, acaba bunun için farklı bir pompa gerekmez mi, elektronik basınç kontrolü yalnızca yazılımla olsa direk öyle yapıp piyasaya sürerlerdi sanki.

Bilmediğim için soruyorum, acaba bunun için farklı bir pompa gerekmez mi, elektronik basınç kontrolü yalnızca yazılımla olsa direk öyle yapıp piyasaya sürerlerdi sanki.

Farklı bir pompa gerekmiyecektir diye düşünüyorum. Bir switch ve bir sensöre bakıyor aslında iş. Bezzera Acardia'da Pressure profil yapılabiliyor. Matrix Top MN'nin iç yapı itibariyle Acardia'dan ne kadar farklı olduğunu bilmiyorum. Bu açıdan cihaz bu altyapıya sahip mi onu bilmiyorum.

Makineniz çok güzel görünüyor, olduğu yere yakışmış ve orayı güzelleştirmiş. Güzel günlerde sorunsuzca kullanmanızı ve lezzetli kahveler içmenizi dilerim. :)

Buna kesinlikle katılıyorum, makine alırken Quick Mill Sebastiano, Bezzera'nın bu modeli gibi birçok makineyi radarımda tuttum ama hiç yorum okuyamadığım modeller vardı ve sırf bu yüzden direk elemek durumunda kaldım. İstanbul'da yaşasam gidip yerinde görür denerdim, siz bu şansa sahipmişsiniz ne güzel. O zaman bu başlığı doldurmak ve "Bugün İçtiğiniz Espresso" başlığını şenlendirmek de düşer payınıza. ;)

Teşekkürler güzel yorumunuz için. Herkesin gönlündeki makinaya kavuşması teminimi de ekleyim.

Dediğiniz gibi bu markaların çok kullanıcısı yok ve olanlarda çok paylaşımda bulunmuyorlar heralde. Marka yada makina ila şüpheleri espresso perrfetto'ya gittiğimde Kağan beyin verdiği bilgiler ve güven ile giderdiğimi söyleyebilirim. Bu işe sevgi ve muhabbet olunca Ankara'dan İstanbul'a bu iş için gitmek güzel oluyor. Ayrı bir heyecanı oluyor. Aynı sevgi ve muhabbetin satıcıda da olması teşvik edici diyebilirim ziyaret için. Ortam çok güzel gerçekten. Eğer İstanbul'a yolunuz düşerse planınıza dahil etmenizi tavsiye ederim.

Paylaşımlara da elimden geldiğince devam etmeye çalışacağım.

Teklifiniz ve güzel yorumunuz için teşekkürler. Elimde filtre baya için çekirdek var. İndirim fırsatlarını forum olarak değerlendirdik 🙂Bu aralar devamlı Ankara'da olmuyorum. Ancak uygun bir zamanda özelden haberleşip sizi misafir etmek isterim. Birlikte tadım yapıp kahve muhabeti yaparız inş.

B
Farklı bir pompa gerekmiyecektir diye düşünüyorum. Bir switch ve bir sensöre bakıyor aslında iş. Bezzera Acardia'da Pressure profil yapılabiliyor. Matrix Top MN'nin iç yapı itibariyle Acardia'dan ne kadar farklı olduğunu bilmiyorum. Bu açıdan cihaz bu altyapıya sahip mi onu bilmiyorum.
Bunu firmaya soracağım. Ben de merak ettim. Eğer olursa güzel bir özellik olur. Ticari olarak bir sonraki modelde eklemeyi düşünüyor olabilir firma 😂

Bu konuyu biraz araştırdım. Hem ACS VESUVIUS hem de Bezzera Arcadia modellerinde gear pump denilen farklı bir pompa kullanılmış. Bezzera'ya mail ile soracağım ayrıca.

Geri