Ömer Durmuş
Üye
- İsim
- Ömer Faruk DURMUŞ
Daha fazla
- İsim
- Ömer Faruk DURMUŞ
- Espresso Makinesi
- Bezzera Matrix Top MN
- Değirmen
- Ceado E5SD , COMANDANTE C40
- Ekipmanlar
- V60, Delter Press

Kapsüllü bir makina kullanarak ile başladığım espresso merakımı dört yıl önce 4-5 aylık bir araştırma sonucunda HX bir makina olan Rocket Appartamento ile taçlandırarak başladığım bu yolculuğa geçen ay dual boiler bir makina olan Bezzera Matrix Top MN alarak devam ediyorum. Forumda Bezzera ile ilgili bir başlık göremeyince bir başlık açarak sizlerle paylaşmak istedim. Bu makina yada başka Bezzera espresso makinası sahibi olan arkadaşların da katkıları olursa sevinirim.
Bir süredir Dual Boiler makinaları inceliyordum. Rocket Appartamento'yu Espresso Perfetto'ya bakım için götürdüğümde Bezzera'yı inceleyerek sonucunda almaya karar verdim. Yardımları için Kağan bey ve @cemtolgaizm'e teşekkür ederim. Yaklaşık bir hafta kullanabildim. Şuana kadar bana verdiği hissiyat olumlu.
Özelliklerine baktığımızda ;
- 0,5 Lt/800 W demleme ve 1 Lt/1300 W Buhar olmak üzere iki adet bakır kazan mevcut.
- 4 Lt su tankı yada şebeke bağlantı imkanı
- E61 grup başlığı
- Rotary pompa
- PID
- 3,5 ”dokunmatik ekran. Bu ekran makinayı ayıran yanlarında biri diyebiliriz. Buna benzer bir ekran ana gövdeden ayrı olarak Rocket Cinquantotto'da mevcut. Bezzera'da ise gövdenin içine yerleştirilmiş. Ana gövdede alışkın olduğumuz manuel manometre'ler kaldırılarak her şey dokunmatik ekranın içine yerleştirilmiş. Kazan ısıları, istenen kazanın kapatılması/önceliklendirilmesi, ön demleme, zamanlanmış açılıp kapanma, otomatik temizleme programı ve gövde renk seçimini kontrolü gibi özellikler bu ekran üzerinden kontrol ediliyor.
- Dış görünüşte
- Matrix modelinde dikkat çeken özelliklerden biri olan pleksiglastan yapılmış yan duvarlar. Bu duvar led ile ışıklandırılarak kırmızı, mavi ve yeşil renklerinin kombinasyonları ile renklendirebiliyor.
- Diğer bir özellik ise pleksiglas sayesinde makinanın içinin görülebilmesi. Bu iki özelliğin makinaya görsel güzelliğini artırdığını düşünüyorum. Özellikle kazanları görebilmek benim hoşuma gitti
- Ahşap Portafiltre sapı ve Kumanda Seti
- Ölçüleri : G:310 mm. Y:420 mm. D:470 mm. Ağırlığı : 34 Kg
- Paket içeriği : Tek fincan için 1 adet, çift fincan için 1 adet portafiltre ve süzgeçleri, kör tapa, plastik tamper, kullanım talimatı. Malesef aksesuarlar konusunda böyle bir makina için beklentinin altında kaldığını söylebilirim.