• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Eylül ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Beyaz / Sarı V60 Filtre

Colove

İyi Bilinen Üye
İsim
Faruk
Daha fazla  
İsim
Faruk
Selam arkadaşlar. Basit bir iki sorum olacak.

1. Çoklukla ağartılmış V60 filtre kullanilma sebebi nedir ?

2. Sağlık açısından sarı renkli ağartılmamış ile beyaz olan ağartilmis arasında ne gibi farklılıklar vardır?

yuceeren

Üye
İsim
eren
Daha fazla  
İsim
eren
beyaz olanın kahveye koku vermeyeceği düşünülüyor (ben her ikisini de denedim diğeri biraz daha kağıt kokusu bırakıyor gibi hakikaten ama kullanılabilir)

blackfalcon

Aktif Üye
İsim
Ömer Faruk
Daha fazla  
İsim
Ömer Faruk
Değirmen
Timemore Slim Plus
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
1-Kütahya, 2-Bursa
beyaz olanın kahveye koku vermeyeceği düşünülüyor (ben her ikisini de denedim diğeri biraz daha kağıt kokusu bırakıyor gibi hakikaten ama kullanılabilir)

bunua ilgili makale deney vs. var mı acaba kafama takıldı

Mad_Scientist

Aktif Üye
İsim
Fatih ÇÖLLÜ
Daha fazla  
İsim
Fatih ÇÖLLÜ
Değirmen
Timemore C2
Ekipmanlar
Hario V60 02 (Şeffaf plastik), Hario japon 100'lük bol poşet filtre, kaan tartı.
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir/Manisa

blackfalcon

Aktif Üye
İsim
Ömer Faruk
Daha fazla  
İsim
Ömer Faruk
Değirmen
Timemore Slim Plus
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
1-Kütahya, 2-Bursa
Coffee filter paper
Inna Molnar
Tampereen ammattikorkeakoulu, 2016
pdf e tiklayip tezi inceledim ve genel olarak baktığımızda tadım testleri birbirine çok yakın. akış hızı. filtre delikleri boyutu. mühürleme vs vs birsürü konuyu kiyaslamis(ağartılmış-agartilmamis-bambu) . bunlar çok teferruat olacak ama aromanin çeşidine göre değişkenlik göstermiş. isterseniz pdfe girip yarısından sonrasina (sayfa39 dan sonrası) bakıp fikir paylaşımı yapabiliriz.