• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Beurer - Hassas Tartı

Duracell

Üye
İsim
Serkan
Daha fazla  
İsim
Serkan
Espresso Makinesi
Flair Pro 2
Değirmen
Comandante c40
Ekipmanlar
Origami Dripper, V60, Fellow EKG, Timemore Black Mirror, Kalita Wave Dripper, Aeropress,
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Hayır
Eski bir incelememi buradan da paylaşmak istiyorum. Bu ürünü neredeyse 1 senedir kullanıcısı olarak duygularım hala ilk günki gibi. Kesinlikle hala bir f/p ürünü. Waterproof özelliği yok ama bugüne kadar kaç kere ıslandı bilmiyorum. Hala taş gibi ve gram sapma olmadı.

Tek ciddi eksiği oto kapanma. Özellikle chemex'te 50gr gibi büyük demlemelerde arada bir dokunmak gerek. Dediğim gibi tam bir f/p ürünü. Daha iyisi biraz daha pahalı :)

Buyrun afiyet olsun:
1580366937782.png
Kutu içeriğinden bir adet KS36 model tartı, kalibrasyon için 200gr'lık bir ağırlık ve 4 adet ince AAA alkali pil çıkıyor. Genelde pille çalışan cihazların kutu içeriğinden pil çıkmasına pek alışkın değilim. İngiltereden söylediğim için mi bu şekilde yoksa genel politikası mı bu bilemiyorum.

Ek olarak çalışması için 4 adet pile ihtiyaç duyuyor olması benim için ilk eksisi oldu.
1580367024046.png
İlk olarak değinmeliyim ki ürünün tasarımı çok şık. Büyük LED göstergesi(10mm) işinizi fazlasıyla rahatlatıyor. En büyük çekincem boyutuydu fakat geldiğinde gördüm ki zannettiğimden daha büyük bir tartıymış. Kocaman bir sürahiyi bile gayet rahatlıkla taşıyor. Küçüklük çekincemin yanında, yanımda da rahat taşıyabilmeyi istediğim için bu anlamda beklentimi fazlasıyla karşıladı.
1580367082959.png
Tartıyı ilk çalıştırmada kalibre etmeniz öneriliyor. İlk denediğimde de kalibre ağırlığını 200.3 gr olarak ölçüyordu. Kalibre işlemi için öncelikle tartıyı kapatıyorsunuz. Daha sonra sağ tarafında, (size göre sağ:) pil kapağının hemen altındaki CAL tuşuna basarak tartıyı tekrar açıyorsunuz.
1580367167193.png
Kapağı kapattıktan sonra tartıyı düz bir zemine koyuyorsunuz. Ekranda C 0.0 ibaresini gördükten sonra 200.0gr'lık ağırlığı tartının üzerine yerleştiriyorsunuz. Ekran bu noktadan sonra bUSy ve 200.0'ı görüp kapanıyor ve kendini kalibre ediyor.

Bu özellik bu tartıyı almamdaki en büyük etkendi. Hem alman markası oluşu hem de bu özelliği ile ömürlük bir tartı olarak gördüm.

Kalibre ayarını yaptığınız yerde oz/g ayarı da mevcut. İsterseniz oz değeriylede kullanabiliyorsunuz.

Tartının waterproof özelliği yok. Bence kahve demleme için en büyük eksisi bu. Piyasadaki diğer tartılarla kıyasladığımda, çok azının waterproof özelliği olduğubu gördüm. Fiyat farkı ise küçümsenemeyecek kadar fazla.

Otomatik kapanma fonksiyonu kapanmıyor. 1.5dk'lık bir süresi var. Ben şu ana kadar hiç sıkıntı yaşamadım. Ama kahve demleme ekipmanı olarak kullanmak için müdahale edilememesi kötü olmuş.

Cihazı açma kapama tuşu dokunmatik değil. Basmatik olarak tabir edebiliriz ama kesinlikle rahatsız edecek bir kullanımı yok. Bir diğer eksi olarak ta bunu yazabiliriz.

Hatta bir önceki tartımda çok kez silmek, elimle düzeltmek isterken kapatmışlığım var. O tartı dokunmatik olmasına rağmen açmak ve sıfırlamak çok daha zordu.(bkz. Kalitesiz dokunmatik) Bu kısım tamamen kullanımla alakalı. Kaliteli bir tartıda daha stabil çalışan bir dokunmatik tuş hayatı daha kolay hale getirecektir. Yine aynı tuş ile tare işlemini yapabiliyorsunuz.
1580367218262.png
Cihazın garanti değerleri aşağıdaki gibi. 0.1gr ölçekli bir tartı. Tepkime süresi ise gayet başarılı. Suyun her damlasını ekranda görüyorsunuz.
Max. Capacity 2kg, Graduation = 0-500 gr: 0.1gr; 501-1000 gr: 02gr; 1001-2000 gr: 0.5gr

Tartının hassasiyeti çok iyi. Tek çekirdeği bile tartabiliyorsunuz. Hatta bitki çaylarımı tartmak için de kullanıyorum. Bitki çayları yaprak olarak olduğu için mi bilemiyorum ama bir önceki tartımda ciddi bir miktara getirmeden kesinlikle algılamıyordu.

Piyasadaki kahve tartıları gibi dahili bir timer'ı bulunmuyor. Fakat bu kalitede ve timer'lı bir cihazla kıyasladığınızda ciddi bir fiyat farkı mevcut. Şimdilik telefon bu işimi fazlasıyla görüyor.

Ben ürünü yurt dışından aldığım için bu kur farkıyla bile çok uygun fiyata geldi. Kesinlikle bir fiyat/performans ürünü. Sanırım bu tartıyı değiştirmek için arayacağım kriter, timer'dan çok akışı ölçmesi, hafızası olması, ilk akışla birlikte zamanı otomatik başlatması gibi hayatı daha da kolaylaştıracak özelliklere geçme isteğim olacak. Değiştirdiğimde bile bir kenara atmayıp, pasta yapımlarımda da kullanabilirim.

Artıları:
Şık tasarım ve kolay taşınabilirlik.
Büyük led göstergesi.
Hızlı tepkime
Hasas tartım. (Tek çekirdeği bile tartabildim.)
Kalibre edilebiliyor olması
Uygun fiyat

Eksiler:
Çalışmak için 4 adet ince pile ihtiyaç duyuyor.
Waterproof özelliği yok
Açma/kapama tuşu dokunmatik değil.
Oto-kapanma iptal edilemiyor. (1.5dk)

ilk aldığım hassas tartı bu.
açıkcası hassasiyeti iyi olsa da kozmetik olarak kusurları mevcuttu.
şöyle ki üzeri değişik piano black tarzı bir şeyle kaplı. iç tarafı çatlak çatlak görüntüsü mevcuttu. bulursam yollarım eski fotolarımda.
bayisine gittim ve bunun neden böyle olduğunu sordum.
üretimsel olduğunu, değiştirebileceklerini ama gelen partideki ürünlerinde böyle olduğunu söyledi.
gittik kolileri açtık ve gerçekten de çatlak çatlak görüntüleri vardı.
para iadesi alıp çıkmıştım oradan.

Evet piona kasada kozmetik çizikler yoksa da oluşuyor. Ama ben bunu fiyat/performas olarak nitelendiriyorum. Zamanında 200-250tl gibi bir rakama almıştım. Bu hassaslık ve kalitede bu fiyata ürün yok. Kalibre olabiliyor. 0,1 ölçüyor. Bence ilk tartısını alacak ve bütçesi sınırlı olan biri için biçilmiş kaftan.

çalışma şekli ve hassasiyetine diyecek hiç bir şey yok. etrafta gördüğüm ve deneyimlediğim en hassas tartı gerçekten.
sadece kozmetik olarak kusuru vardı.
timer süresini farklı şekilde çözecek kişiler kullanabilir ve hava da oluşan rüzgarla bile değişimleri ölçebilen bir tartı.
kusuru görüntüsü sadece.

İlk aldığımdan çok memnun kalıp diğer evde kullanmak için ikincisini aldığım ve hala çok beğendiğim özellikle espresso makinasında portafilter altına da rahat sığabilen " taş gibi " hassas terazi.
Diğer forumda ilk incelemeyi ben yapmıştım önceden.Konunun burada açılması da iyi olmuş.
2 senedir kullanıyorum.Tepkimesi ,kırmızı led displayi çok güzel.Tek çekirdek dahi tartılabiliyor.200 gr.lık içinden çıkan ağırlık ile arada bakıyorum ancak kalibre etmek gerekmedi hiç.Kronometresi olmaması iyi değil .Bir de off yapacağınız zaman bir kaç saniye butona basılı tutmak gerekiyor.Üzerinde eskitme yapılmış gibi çizgiler - desenler var ancak bu gerçekten özellikle yapılmış.Diğer hassas terazilerimin yanında Beurer KS 36 çok ayrı yere sahip ve güzel bana göre de.☕

Son düzenleme:
Atlamışsınız sanırsam, bence çok büyük bir eksiği var. Dara alınamıyor :(
Neden ki ? Arızalı mı çıktı sizinki ? Dara alınamayan bir terazi hiç bir işe yaramaz .On-off butonuna kısa süre basarak rahatca dara alabiliyoruz Beurer'de.Anlayamadım kısacası ne demek istediğinizi.Açıklama lütfen?

Son düzenleme:
Neden ki ? Arızalı mı çıktı sizinki ? Dara alınamayan bir terazi hiç bir işe yaramaz .On-off butonuna kısa süre basarak rahatca dara alabiliyoruz Beurer'de.Anlayamadım kısacası ne demek istediğinizi.Açıklama lütfen?

Yaptığınız incelemede hiç bahsetmeyince, ben dara fonksiyonu yok diye düşündüm :) Varsa sorun yok tabii ki.

Evet piona kasada kozmetik çizikler yoksa da oluşuyor. Ama ben bunu fiyat/performas olarak nitelendiriyorum. Zamanında 200-250tl gibi bir rakama almıştım. Bu hassaslık ve kalitede bu fiyata ürün yok. Kalibre olabiliyor. 0,1 ölçüyor. Bence ilk tartısını alacak ve bütçesi sınırlı olan biri için biçilmiş kaftan.
yalnız benim bahsettiğim çizikler sonradan oluşma değil direkt sıfır kutudan çıkan üründe bulunan çiziklerdi. daha sonra hepsi mi böyle dediğimizde kolileri açıp bakmıştık ve hepsi de böyle. tabi desenleri ve miktarları farklı farklıydı.
o gelen partide ki tüm ürünler bu şekilde gelmiş. fabrikasyon olduğunu söylemişlerdi.
sizin tartıda durum nasıl?
not: bunlar piano black kaplama altında ki çatlaksı tabakaymış. çalışmasına bir engel yok tabi. sadece kozmetik görsellik diyebiliriz.

aşağıda ki fotoğraf sıfır kutudan çıkardığım tartı.

1580455571601.png

yalnız benim bahsettiğim çizikler sonradan oluşma değil direkt sıfır kutudan çıkan üründe bulunan çiziklerdi. daha sonra hepsi mi böyle dediğimizde kolileri açıp bakmıştık ve hepsi de böyle. tabi desenleri ve miktarları farklı farklıydı.
o gelen partide ki tüm ürünler bu şekilde gelmiş. fabrikasyon olduğunu söylemişlerdi.
sizin tartıda durum nasıl?

Bunlar kusur değil tamamen özellikle yapılmış bir nevi desen-eskitme gibi bir şey.İlk teraziyi İst.da ana bayiinden almış satıcılarla uzun sohbetler etmiştim .Birlikte incelemiştik .Sonra Alman forumlarda yazılanlarla da gördüm ki tamamen istenerek yapılmış. Kaldı ki Almanların bu konularda ne kadar titiz ve sağlamcı olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz.Böyle hatalı olabilecek bir ürünü asla piyasaya sürmeyecekler sonradan oluşmuşsa da hemen toplatacaklardır.
Ve benim çok hoşuma gidiyor bu görünüşü.Zevk meselesi tabii.😘☕

Bunlar kusur değil tamamen özellikle yapılmış bir nevi desen-eskitme gibi bir şey.İlk teraziyi İst.da ana bayiinden almış satıcılarla uzun sohbetler etmiştim .Birlikte incelemiştik .Sonra alman forumlarda yazılanlarla da gördüm ki tamamen istenerek yapılmış.
Ve benim çok hoşuma gidiyor bu görünüşü.Zevk meselesi tabii.😘☕
ben bunu bilmiyordum mesela. burada suç tamamen ankara da bulunan beurer bayisininmiş o zaman. çünkü ben bunu bir kusur olarak geri götürdüğümde bana bunun fabrikada ki üretim hatasından kaynaklı olduğunu, istersem değiştirebileceğimi söylemişlerdi. bende değiştirelim deyince yeni kolileri açıp başka tartılarda da aynı durumu görünce iade talep ettim ve para iadesi almıştım.
dediğin gibiyse o zaman bunu Türkiye bayisinin mutlaka satın alan kişilere açıklaması ya da kutuya bir not düşmesi gerekir.

Atlamışsınız sanırsam, bence çok büyük bir eksiği var. Dara alınamıyor :(
Yok aksine gayet iyi alınıyor. Dara artık 20tl'lik tartılarda bile olan bir şey olduğu için tartıya kattığı artı bir değer değil bence.

Hatta yanında 200gr'lık bir de kalibrasyon ağırlığı geliyor. Zamanla tekrar ayarı sıfırlayabiliyorsunuz. Darasını almadan zaten demleme çok mümkün değil. Eğer elinizde varsa açma/kapama tuşuna tekrar bastığınızda darasını alacaktır.

ben bunu bilmiyordum mesela. burada suç tamamen ankara da bulunan beurer bayisininmiş o zaman. çünkü ben bunu bir kusur olarak geri götürdüğümde bana bunun fabrikada ki üretim hatasından kaynaklı olduğunu ...
...dediğin gibiyse o zaman bunu Türkiye bayisinin mutlaka satın alan kişilere açıklaması ya da kutuya bir not düşmesi gerekir.

Bu çoğu satıcılarımızın genel problemi yazık ki.Sattıkları - pazarladıkları ürünlerden bi-haberler hep hayret ederim mağaza da boş boş oturacaklarına neden şu kutu içindeki prospektüsleri okumazlar ya da internetten araştırmazlar diye.Bu hemen her sektörde böyle , gsm satıcılarından tutun da bilgisayar vs.aklınıza ne gelirse. Kendim önceden araştırıp giderim her ne alacaksam alışverişe ve üzerime gelen görevliye nazikce "lütfen bana izin verebilir misiniz ?" der aradığım ürünü bulurum.Ve bildiklerim karşısında hayret duyarlar hep.Halbuki sadece üzerinde çalışmışımdır o kadar.

Son düzenleme:
Geri