• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Beko Espresso Makinesi ve Timemore C1

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Corvo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Corvo

Barista
Merhaba, espressoya başlangıç için bu makineyle işe koyulsak, elimdeki c1 veya sözen tatminkar sonuçlar verir mi sizce, bu konuyu merak ediyorum

Merhaba,

Uzun yıllar Beko ve Sözen ikilisi ile espresso yaptım.
Sözen ile ayarı tutturabilirseniz gayet başarılı espressolar alabiliyorsunuz. Ayar bir defa bozulduğunda yeniden aynı ayarı yakalamak zor olabiliyor. Birinci denemede başarısız olup ikinci defa yapmak zorunda kalabiliyorsunuz. Zamanınız varsa ve uğraşmayı seviyorsanız aslında değirmenin ve makinenin değişikliklere verdiği tepkileri ölçmek, denemeler yapmak oldukça öğretici ve keyifli. Zamanla değirmenin sizi zorlama seviyesi ve dönüşünden, öğütürken çıkardığı sesten bile öğütümün durumunu ve nasıl bir akış olacağını hissedebilecek hale geliyorsunuz.
Fakat uğraşmayı sevmiyorsanız daha başlangıçta sizi bu işten soğutabilir.

Makine verirde C1 ile o inceliklerde ömür törpüsü olur :D Ögütmek Saatler sürer Eski C1 Kullanıcısı olarak söylüyorum :D

Ben de uzun süre Bekoyla sözen sonra seramik dişli porlex kullandım, gayet güzel çıktılar aldım.
Makine üzmez ancak seçeceğiniz el değirmeninin espresso performansına dikkat edin. Espressoda denemedşm ama Benim TM G1 ince öğütümlerde yorucu olabiliyor,

Geri