• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Beem Kahve Kavurma Makinesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan libertà
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

libertà

Barista
İsim
Hakan
Daha fazla  
İsim
Hakan
Espresso Makinesi
Bambino Plus
Değirmen
Baratza Encore, 1Zpresso K-Plus
Ekipmanlar
Hario V60 Dripper, Kalita 185, Hario Immersion 360, Kasuya Dripper, Hario Buono Server, Timemore Tartı, Timemore 800ml Kettle, Lavazza Süt köpürtücü, Electrolux EKF7800 Filtre Kahve Makinesi,
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çankaya
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Çankaya
Kahve ile ilgili hergün yeni birşey öğreniyorum. Bu süreçte kahve kavurma için amazon sayfasında bir ürün gördüm.

Tam amatörce, 2 seçeneği var medium ve dark kavrum.

Bu konudaki düşüncelerinizi merak ettim.

Almaya değer mi ?
Yeşil Çekirdek kahveleri daha ucuza mal edebilir miyiz?

Bunun gibi bir sürü soru var aklımda

Siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Bence ürün oldukça güzel, modifiye edilmiş mısır patlatma makinası, elektirik problemi yoksa alınabilir fiyatı da güzel

Bence ürün oldukça güzel, modifiye edilmiş mısır patlatma makinası, elektirik problemi yoksa alınabilir fiyatı da güzel
Amazon almanya dan geliyor . Türkiye fiyatı 2.345,78 TL ye geliyor. Uygun mu sizce

Benim en çok çapak toplaması ve ortalığı fazla dağıtmaması hoşuma gitti. Ev ahalisiyle kavgamız olmayacak ...:)

Evet mısır patlatma makinesi uyarlaması

Kahveyi kavururken hiç kontrolünüz yok kavurduğu kahve çok kötü de olabilir iyi de çıkabilir. Çıkan kahve ile filtre kahve ya da espresso gibi şeyler içmeyi düşünüyorsanız biraz riskli olabilir ama cold brew ya da sütlü içecekler yapacağım derseniz olabilir

Kahveyi kavururken hiç kontrolünüz yok kavurduğu kahve çok kötü de olabilir iyi de çıkabilir. Çıkan kahve ile filtre kahve ya da espresso gibi şeyler içmeyi düşünüyorsanız biraz riskli olabilir ama cold brew ya da sütlü içecekler yapacağım derseniz olabilir
Teşekkür ederim cevabınız için..

Siparişi iptal ettim..:)

Aramızda fırında, tavada ve mısır patlatma makinasinde kahve kavuran arkadaşlar var bu alet bir iki sene çalışsa parasını çok rahat çıkarır ama bir ayda bozulma ihtimali de var bence. Kahve kavurma merakınız varsa kiffa kahve kavurma makinasına bakabilirsiniz. Tamburlu tam basic makine hem öğrenip hem yükseltiyorsun seviyesini

Teşekkür ederim cevabınız için..

Siparişi iptal ettim..:)
Şimdi sizi baltalamak önünüzü kesmek gibi olmasın belki güzel bir kavurma yapar fakat burada ne aradığınız da önemli kahve olsun her türlü içerim kafein alayım gibi düşünüyorsanız sizi tatmin eder ama şöyle bir keyif yapayım aromaları tatları iyice hissedeyim derseniz bu kısmı biraz kumar oluyor. Şöyle küçük bir açıklayayım kahve içinde yüzlerce aroma barındırabilir nasıl kavurduğumuz tat profilini belirler. Aynı kahveyi farklı kavuruculardan alınca bazıları arasında inanılmaz farklar oluyor mesela. Kavurmayı kabaca 3 bölüme ayırabiliriz. "Sarılaşma süreci", yeşil çekirdeğin içinde normalde %10-12 civarı nem vardır bu hasat yılına, işleme metoduna, kahvenin yetiştiği yere, nasıl saklandığına göre değişir tabi ama ilk kavurmaya başladığımızda içinde nemini kaybetmeye başlayıp sarılaşır daha sonra "Kahverengi rengine geçme süreci",kahvede maillard reaksiyonu ve strecker degrasyonu ile aromalar ortaya çıkar. Sonra ilk çıtlama gelir ve "gelişim süreci" başlar bu noktada kavurmaya bağlı olarak asiditeyi aromaları veya gövdeyi ön plana çıkartıp bastıradabiliriz. Bu makinede hangi çekirdeğe nasıl tepki verecek kestiremiyorsunuz denemek lazım. İsterseniz alıp deneyebilirsiniz amazon iade konusunda sıkıntı yapmıyor diye biliyorum

Rica ederim baltalamak demeyelim. Sadece evde biraz denemeler yapmak , biraz da etkileri öğrenmek amacım. Ama ürün biraz basit kalıyor haklısınız.

Bu aşamada belki biraz erken kavurmaya geçmek için, ürünün zaman ve ısı ayarlı olması gerek.. usb ile bağlanıp, profil oluşturabileceğiniz modellerde var ancak çok pahalı..

Verdiğiniz bilgiler içinde teşekkür ederim.

Aslında biraz üzerinde düşününce kapak tutma bölümünü çıkarıp yerine ısı ölçer koyup oradan ısı takibi yapılabilir. Sıcaklık yine hassas olarak ayarlanamaz ama en azından sıcaklık grafikle izlenebilir.

Ben de bu makineye baktım, ancak sıcaklık ayarı max. 200degC. Eğer bu limiti değiştirebileceğime inanırsam alırım. İnternette gezinip modifikasyon yapan var mı diye baktım ancak bulamadım.
Bir de şu var,

içindeki döner sepetin hızıyla oyananbilse bu da iyi ve ucuz bir alternatif olabilir. Hem alırken bahanemiz de olur evdekileri ikna etmek için :)

Amazon yorumlarda makinenin 200 derece sıcaklığının koyu kavrum için yeterli olmadığını okudum. Sanırım sabit bir ısıda zaman ile oynayarak kavuruyor.

Evde actifry olmasa evdekileri ikna etmeye güzel bir çözümmüş gönderdiğiniz.

Actifry ile kavuranları da gördüm benimki gibi eski model, döner aksamlı olanları ile, onda da ısı ayarı yok @Muratsami

Son düzenleme:
Amazon a bakarken bir ürün gördüm daha ucuza bulabilir miyim bilmiyorum.

Bende arçelik fırın -microdalga var. Ve onun yatay tavuk çevirme aparatı .Bu ürün ile kombine etsem sıcaklık ve zaman ayarı da olur.

Forumda bir adet kiffa satışa çıkmış bir bakın derim ilginiz varsa devam ederse güzel alet

Amazon yorumlarda makinenin 200 derece sıcaklığının koyu kavrum için yeterli olmadığını okudum. Sanırım sabit bir ısıda zaman ile oynayarak kavuruyor.

Evde actifry olmasa evdekileri ikna etmeye güzel bir çözümmüş gönderdiğiniz.

Actifry ile kavuranları da gördüm benimki gibi eski model, döner aksamlı olanları ile, onda da ısı ayarı yok @Muratsami

Actifry tarzı diğer makinelerde de 220°C sıcaklık bulamadım, sadece Russell &Hobbs un bu modelinde buldum.
Diğer yandan bende de Tefalin actifry ı var bozulsun diye dua ediyorum.

Actifry tarzı diğer makinelerde de 220°C sıcaklık bulamadım, sadece Russell &Hobbs un bu modelinde buldum.
Diğer yandan bende de Tefalin actifry ı var bozulsun diye dua ediyorum.
:) Actifry da ısı değerlerinin yükselemediğini okumuştum sanırım 190 derece üstüne çıkamıyor .

Yukarıda linkini gönderdiğim döner tamburu sipariş ettim. Arçelik MD824 fırın ile deneme yapmak istiyorum. Başlangıç olarak ısı değerlerini kontrol ettiğimde 250 Dereceye kadar ayarlanabildiğini gördüm. Tamburu ,tavuk çevirme aparatına takabilirsem kullanabilirim diye düşünüyorum.

Biraz bunun ile deneme yapıp , kahve yakayım :)

Başarılı denemeler olursa burada paylaşırım. Olmazsa, kahveleri Cold Brew daha kötü olursa Ankara Belediye çöplüğü

Forumda bir adet kiffa satışa çıkmış bir bakın derim ilginiz varsa devam ederse güzel alet
Kiffa çok güzel bir alet ancak yer ve mekan sorunu yaratıyor şimdilik

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Geri