• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Beanofme specialty coffee roasting

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Freeman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Freeman

Barista
İsim
HD
Daha fazla  
İsim
HD
Değirmen
Timemore chestnut C2
Ekipmanlar
Moka pot, Timemore fish smart elektrikli Kettle, Chemex, V60 , espro travel french press, woodneck
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Gaziantep
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Şahinbey
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Şehitkamil
Forumda bu kavurucu hakkında bilgi bulamadım. Deneyen var mı kahvelerini. Beanofme kahvelerini deneyenlerin yorumlarını bekliyorum.

Kahvelerini denemedim ama web sitelerini inceledim çok iyi yapmışlar, çok çeşitli kahveleri var kahve konusundaki bilgilendirmeleri ayrıntılı ve güzel fakat fiyatları biraz yüksek geldi bana, tabii tadım yapmadan net bir şey söylemek de doğru olmaz. Yolları açık olsun.

Whatsap numaraları var ama nerede kavururlar nerede ikamet ederler hiçbir bilgi yok.

Kahvelerini denemedim ama web sitelerini inceledim çok iyi yapmışlar, çok çeşitli kahveleri var kahve konusundaki bilgilendirmeleri ayrıntılı ve güzel fakat fiyatları biraz yüksek geldi bana, tabii tadım yapmadan net bir şey söylemek de doğru olmaz. Yolları açık olsun.

Ben de merak ettim kahvelerini. Risk alıp bir ara denemeyi düşünüyorum. O yüzden tavsiye istedim. Dediğiniz gibi Siteleri çok güzel görünüyor.

Kahvelerin künyesi yok. Hayvanlara eziyet ile elde edilen kopi luwak satıyorlar. Yemişim böyle nitelikli kahveciyi...

Selamlar @GokselGunal

Bu yoruma dair bilgi,görüş ve fikirlerinizi almak isterim bende.Çünkü arkadaşımızın kullandığı tabiri çok takdir etmesemde konu kahvenin satışını yapmanız şirketinizin misyonu hakkında beni düşündürdü.

Ürün portföyünde bu çekirdeği bulunduran bir firma ile benimde hiç bir alışverişimiz olamaz.

Yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım.

Merhaba, Kopi Luwak kahvesi dünyada tartışma konusu olan bir konu. Tarihi hikâye şöyle; Endonezya Hollanda sömürgesi oluyor ve Hollanda Endonezya’da ticari kahve üretimine başlıyor.
Çiftliklerde çalışanların kahve içmelerine izin verilmiyor.
Ancak birgün çalışanların kaldıkları barakalardan kahve kokusu geldiği fark ediliyor, işçilerin kahve çaldıkları düşünülüyor fakat anlaşılıyorki ormanda misk kedisinin dışkısından ayıklanmış kahveleri kavurup içiyorlar.

Böylece Misk kedisinin midesinde fermente olan sumatra çekirdeklerinin çok daha lezzetli olduğu keşfediliyor.

Bunun ana sebebi, misk kedisinin tam olgunlaşmış en lezzetli kahve kirazlarını yemesi, diğer sebepde midedeki fermantasyon.

Kopi Luwak kahvesinin keşif hikayesindeki Misk kedileri ormanda doğal ortamlarında yaşayan ve kahve ağaçlarındikiz kahve kirazlarını menülerine katan kediler.

Günümüzde Endonezyada Luwak çiftlikleri var. Bazıları kafeslerde beslenen misk kedilerinden oluşuyor, bazıları da çevresi çitlerle çevrilmiş doğal ağaçlar arasına serpiştirilmiş kahve ağaçlarının olduğu doğala yakın çiftlikler. Benzetmek gerekirse, çiftlik tavuğundan elde edilen yumurta ile gezen tavuk yumurtası gibi.

Bizim Air Roasting yöntemi ile sipariş üzerine kavurarak satışını yaptığımız Kopi Luwak, Luwak Kopibubuk DANBIJIKOPI adındaki oluşturulmuş doğal ortam çiftliğinden geliyor.

Belirtmek isterim ki, Beanofme olarak bizim kavurduğumuz kahvenin Kopi Luwak %1 i bile değil.

Air Roastin kavurma yöntemi ile aramoları hissedilir temiz kahveler yapıyoruz. Çekirdekteki gümişi zarın yanmıyor olması ve air roating de metal yüzeye temas etmeden kahvenin kavruluyor olması sayesinde kahvelerimizde oksit oluşmaz.

Sağlıklı, nitelikli ve aromalar hissedilir kahvelerimizi keşfetmenizi tavsiye ederim.
İletişim bilgilerimizi web sayfamızda bulabilirsiniz.

Merhaba, Kopi Luwak kahvesi dünyada tartışma konusu olan bir konu. Tarihi hikâye şöyle; Endonezya Hollanda sömürgesi oluyor ve Hollanda Endonezya’da ticari kahve üretimine başlıyor.
Ancak birgün çalışanların kaldıkları barakalardan kahve kokusu geldiği fark ediliyor, işçilerin kahve çaldıkları düşünülüyor fakat anlaşılıyorki ormanda misk kedisinin dışkısından ayıklanmış kahveleri kavurup içiyorlar.

Böylece Misk kedisinin midesinde fermente olan sumatra çekirdeklerinin çok daha lezzetli olduğu keşfediliyor.

Bunun ana sebebi, misk kedisinin tam olgunlaşmış en lezzetli kahve kirazlarını yemesi, diğer sebepde midedeki fermantasyon.

Kopi Luwak kahvesinin keşif hikayesindeki Misk kedileri ormanda doğal ortamlarında yaşayan ve kahve ağaçlarındikiz kahve kirazlarını menülerine katan kediler.

Günümüzde Endonezyada Luwak çiftlikleri var. Bazıları kafeslerde beslenen misk kedilerinden oluşuyor, bazıları da çevresi çitlerle çevrilmiş doğal ağaçlar arasına serpiştirilmiş kahve ağaçlarının olduğu doğala yakın çiftlikler. Benzetmek gerekirse, çiftlik tavuğundan elde edilen yumurta ile gezen tavuk yumurtası gibi.

Bizim Air Roasting yöntemi ile sipariş üzerine kavurarak satışını yaptığımız Kopi Luwak, Luwak Kopibubuk DANBIJIKOPI adındaki oluşturulmuş doğal ortam çiftliğinden geliyor.

Belirtmek isterim ki, Beanofme olarak bizim kavurduğumuz kahvenin Kopi Luwak %1 i bile değil.

Air Roastin kavurma yöntemi ile aramoları hissedilir temiz kahveler yapıyoruz. Çekirdekteki gümişi zarın yanmıyor olması ve air roating de metal yüzeye temas etmeden kahvenin kavruluyor olması sayesinde kahvelerimizde oksit oluşmaz.

Sağlıklı, nitelikli ve aromalar hissedilir kahvelerimizi keşfetmenizi tavsiye ederim.
Foruma hoşgeldiniz.
Misk kedisi evcil değil. Yani tavuk yada inekle karşılaştırmak yanlış olur.
İkincisi besin listesinde sadece kahve yok.
Bu durumda onu kafese kapatıp kahveyle beslemenin etik olmadığını düşünüyorum.
Sadece bu kedi özelinde değil, her hayvanı sömürüyoruz. Fakat bir çoğu zaruri ihtiyaçtan ileri gelirken kopi luwak tamamen keyfi istekler için üretiliyor
"Nitelikli" kahve satışınızın %1inden azını oluşturması, bu kahvenin arz talep zincirine girmiş olduğunuzu ve bunun, kedilerin daha fazla kafese kapatılmasına sebep olacağı gerçeğini değiştirmiyor malesef.
Sizin kahveyi "gezen misk kedisi çiftliği"nden almış olmanız bunu değiştirmez
Birgün bu kahveyi satmaktan vazgeçerseniz eminim ben dahil forumda sizi denemeyi bekleyen birçok insan olacaktır

Screenshot_20210805-235930_Opera.jpg

Akşam yatarken bakmanız için bir foto bırakayım buraya belki fikriniz değişir

Selamlar,

Misk kedisi bir çiftlik hayvanı yada bir kümes hayvanı değil.İster kafes içerisinde isterse tel örgü ile çevrilmiş çiftlikler olsun kendi doğal avlanma alanlarından ve döngülerinden koparılarak haps ediliyorlar.Vakti zamanında tesadüfi olarak keşf edilmiş olabilir lakin sizler bu kahveyi ithal ederek bu çiftlerin bu zorbalığa devam etmesine neden oluyorsunuz.

Şahsen bu kahveyi satışınızdan kaldırsanız bile yada bundan sonra ihtal etmeseniz bile şahsi fikrim kati suretle değişmeyecek.Çünkü bu zorbalığa bile isteye ortak olmanız benim için sizinde bu zorbalığı desteklediğiniz manasına gelmektedir ve bu zihniyeti taşıyan bir işletmeci ile benim hiç bir alış verişim olamaz.

Hayatımda bir kere hayvanat bahçesine gittim çocukken ve bir daha gitmedim. Gitmem. Yunus parklarına gitmem. Sirklere gitmem. Hayvanların doğal ortamlarından koparılıp hapsedilip elde edilen ürünlere, saçma sapan terbiye yöntemleri ile yapılan gösterilere falan her şeye karşıyım. Bunlara alet olan işletmelere de karşıyım. O yüzden yolunuz açık ama benden uzak olsun.

Kopi Luwak kahvesini 2 ayrı zamanda Bali civarında çiftlikte içtim. Gördüğüm kadarıyla iki ihtimal var:
- Çiftlikte 1-2 tane kafeste hayvan var. Diğer hayvanları ciddi eziyet altında tuttukları için, insanların görmemesi için göstermiyorlar.
- Bence daha yüksek ihtimal bu olay biraz reklam işi. Yani gerçekten hayvan üzerinden elde edilenler çok pahallı, ortalama pazara sunulanlar standart kahve.

Geri