• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

"Bean to Bar" çikolata akımı

Micro Roastery mantığına benzer şekilde "bean to bar" (çekirdekten çikolataya) fermente olmuş çiğ kakao çekirdeklerinin üretici tarafından temin edilmesi, kavrulması, yarılması, elenmesi ve nihayetinde çikolataya dönüştürülmesini içeriyor. Aynı 3. nesil kahve gibi tüm süreçler üretici tarafından kontrol ediliyor ve sürecin tamamen şeffaf olması gerekiyor. Sonuç aynı nitelikli kahve gibi kompleks, zarif ve aromatik olabiliyor. Ben ilk defa Fransa'da denemiştim, alıştığımız çikolatadan daha yabani, daha az tatlı ama etkileyici bir lezzetti.

IMG_8390_Original.jpg
 
Türkiyedede Benzer oluşumların Çikolatalarını denedim Ama Yurtdışındaki kaliteye göre ciddi bir fark var yani açıkcası çok yüksek rakamlar istenip karşılıgı verilemiyor o yüzden yurtdışına giden gelen tanıdıklarım ve çevredeki arkadaşlara getirtiyorum böyle çikolataları kat ve kat ucuza geliyor çünkü :)
 
Merakla takip ettiğim bir akım, podisi çikolatayı deneyerek tanıştım bu akımla. Denemeye değer. Kakao'da kahve çekirdeği gibi kavurumdan ve bölgesinden kaynaklı tatlar notalar çıkarabiliyor. Önümüzdeki yıllarda 3.nesil kahvecilik gibi bir akıma dönüşeceğini düşünüyorum. Böyle düşündüğüm bir diğer akım ise ekşi mayalı ekmekçilik.
 
Şeker tuketmeyen biri olarak sevdiğim bir oluşum. Ama ülkemizde şu an bean to bar değil de kuvertur to bar daha hakim, dolayısıyla yine hazir çikolata mantığında.

Ülkemizdeki ilk bean to bar çikolata dükkanı:


Ender bey işini ciddiyetle ve severek yapan birisi ve gerçekten bean to bar çikolata imalatçısı. Sevenler için takip tavsiyemdir.
 
Şeker tuketmeyen biri olarak sevdiğim bir oluşum. Ama ülkemizde şu an bean to bar değil de kuvertur to bar daha hakim, dolayısıyla yine hazir çikolata mantığında.

Ülkemizdeki ilk bean to bar çikolata dükkanı:


Ender bey işini ciddiyetle ve severek yapan birisi ve gerçekten bean to bar çikolata imalatçısı. Sevenler için takip tavsiyemdir.
Son zamanlarda buranın adını sıkça duyar olmuştum, alıp denemek farz oldu artık 😄, bakalım neymiş bu "bean to bar" çikolata akımı..
Siparişim gelince deneyimleri burdan paylaşacağım.
 
Kulüp olarak deneme (indirim :) )listesine alınabilir mi acaba @Metehan?
 
Herkese merhaba, Türkiye'de maalesef yüksek kalitede artisan ürün bulamadığım için çikolata ile oldukça vakit geçirdim, 4 yıl boyunca evde kendime ve çevreme üretim yaptım. Bean to bar mantığında değil ancak bulunabilecek en iyi hammaddeler ile çalışıyordum (cuvertür, taze vanilya vb.). Fransa, İtalya, İsviçre, Belçika, Almanya, Amerika, İngiltere ağırlıklı olmak üzere belki 100 ün üzerinde üst düzey çikolata imalatçısının birçok ürünün denedim ve bu konunun en az kahve kadar güzel ve konuşulası olduğunu düşünüyorum. Sorularınız olursa bilgim dahilinde cevaplamaya çalışırım.
 
Herkese merhaba, Türkiye'de maalesef yüksek kalitede artisan ürün bulamadığım için çikolata ile oldukça vakit geçirdim, 4 yıl boyunca evde kendime ve çevreme üretim yaptım. Bean to bar mantığında değil ancak bulunabilecek en iyi hammaddeler ile çalışıyordum (cuvertür, taze vanilya vb.). Fransa, İtalya, İsviçre, Belçika, Almanya, Amerika, İngiltere ağırlıklı olmak üzere belki 100 ün üzerinde üst düzey çikolata imalatçısının birçok ürünün denedim ve bu konunun en az kahve kadar güzel ve konuşulası olduğunu düşünüyorum. Sorularınız olursa bilgim dahilinde cevaplamaya çalışırım.
Güzel bir başlık açıp araştırma, bilgi ve deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz.
*Çikolata Hakkında Her Şey ya da Az Şey:)
-Ham maddeler(kakao, yağ ...)
-Evde Çikolata Yapımı
...
 
Herkese merhaba, Türkiye'de maalesef yüksek kalitede artisan ürün bulamadığım için çikolata ile oldukça vakit geçirdim, 4 yıl boyunca evde kendime ve çevreme üretim yaptım. Bean to bar mantığında değil ancak bulunabilecek en iyi hammaddeler ile çalışıyordum (cuvertür, taze vanilya vb.). Fransa, İtalya, İsviçre, Belçika, Almanya, Amerika, İngiltere ağırlıklı olmak üzere belki 100 ün üzerinde üst düzey çikolata imalatçısının birçok ürünün denedim ve bu konunun en az kahve kadar güzel ve konuşulası olduğunu düşünüyorum. Sorularınız olursa bilgim dahilinde cevaplamaya çalışırım.

Güzel bir başlık açıp araştırma, bilgi ve deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz.
*Çikolata Hakkında Her Şey ya da Az Şey:)
-Ham maddeler(kakao, yağ ...)
-Evde Çikolata Yapımı
...

Evet, sizi çok yormayacaksa kısa bir rehber hazırlayabilirseniz hepimiz istifade ederiz :)
 
Yarın eldeki bilgileri toparlayıp en azından temel bir giriş yapmaya çalışayım.
 
Ankara'da bu şekilde üretim veya satışı olan bir yer var mı acaba?
 
Merhaba Kahve kulübü,
Son zamanlarda, Podisi’nin sayfasına girişlerde, “kahvekulubu.net” bir dilim yüzdesi oluşturmaya başladı. Farketmem geç olduysa da görünce, bean to bar için ayrı başlıklarınız olmasından, ilginizden, yazdıklarınızdan çok memnun oldum.
Hem Podisi’yi biraz anlatmak, hem de ufak bir sürpriz yapmak istedim size.

Ben Belgin, IT uzmanlığından (koşar adım) genç yaşta emekli oldum diyelim.
Beni Podisi’ye götüren yol ilginç bir noktada başladı aslında. Yaklaşık 9-10 yıl önce hobi olarak evde bira üretimine başlamıştık. Zamanla geliştirdik, biralar tuttu, ödüller aldı derken biz de bu işe ciddi eğildik, üzerine eklememiz gerekenlere yoğunlaştık ve ilk iş, tadımlarda buğday birasından muz aroması alma klişesinin ötesine geçebilmek için, Tatlar, Aromalar ve duyularımıza etkisi üzerine bir eğitim aldık.
Dönüm noktam biraz burası oldu. Bir duyu seti aracılığıyla başlayıp, derken damak çalıştırmak için yediğim içtiğim her şeye ama özellikle de kahveye yoğunlaştım. Kronotrop’un baş kavurmacısı Özgün ile yolumuz bu bira-kahve ekseninde kesişti. Kahve, şarap derken, çikolatanın da, bildiğimiz o klasik tadın aksine büyüleyici bir derinlikte aroma ve tat diyarı olduğunu keşfettim. Bal tadımcısı olma hayalimden çikolata için vazgeçtim :)

Özgün, bende biraz çekirdek var, kavurup deneyelim demesiyle kanıma girdi. Bir gün oturduk çalıştık kavurduk, ben teçhizat edinip çikolataya çevirdim, tattık , o klasik cümleyi kurduk ( bu çikolata ise bugüne kadar yediklerimiz neydi?) ve işte o günden beri bu döngü devam ediyor :)

Fark etmiş olacağınız gibi en önem verdiğimiz konu aslında sonuçta ortaya çıkan “tat”, en iddialı olduğumuz kısım da bu. Neden mi?

Öncelikle çekirdekler! Kullandığım çekirdekleri instagram hesabımdan paylaşıyorum, açıklamalarını hikayelerini yazıyorum, yeniden burada yer işgal etmek istemem, isteyene linklerini paylaşabilirim. Gerçekten şu an Türkiye’de bulunabilecek en özel, birinci sınıf ve bedeli yüksek çekirdekler. Bunları şimdi sattığım fiyatlara indirgeyebilmek için, getirtmede ve sabit giderlerdeki avantajlarımı yansıtmaya çalışıyorum, gittiği yere kadar böyle devam etsin dilerim.

Kavurma, güçlü silahlarımdan biri, Kronotrop-Özgün malumunuz, anlatmama gerek yok ve bu aşamanın onun elinden geçiyor olması büyük şans. Olabildiğince meyvemsiliği ön planda tutuyoruz -tamamen kişisel tercihim- , çikolatanın tadını domine etmesini istiyorum. Kahve bir meyve de kakao değil mi yani :)

Gelelim benim rolüme, meyvemsiliği ön planda tutarak, benim sizin beğenebileceğimiz bir tat yaratıyorum evet, ama sizin kahvedeki amacınız da, nescafe classic içen eşinizi dostunuzu kahvenin gerçek tadıyla tanıştırmak değil midir birazda? Aynı misyonla, kuvertürden yapılma jenerik çikolata tadından, gerçek çikolata tadına, aşamalı bir geçiş yaratmak istedim damaklarda. Meyvemsiliği baskın Mexican Tabasco çekirdeğine biraz da roasted profili ön plandaki Peru Ucayali River çekirdeklerden ekledim ve dengeledim örneğin, %68 Podisi Blend’ler ortaya çıkmış oldu. Neden etiketlerine çekirdek yazmıyorsun derseniz, elimde o an ne çekirdek varsa blend yaptığım için, belirli bir şey yazmak büyük yalan olurdu. Bir ambalajdan 1000 adet basılıyor, daha 100.de benim elimdeki atıyorum Papua New Guinea bitmiş olsa da hala orada o yazacaktı. 68%’ler aromalı ayrıca. Çünkü yine tatlar, uyumlu eşleşmeler tutkum için bir oyun alanı yaratmak istedim. Keyif anlarımda viski içerken ne isterdim, bir fincan earl grey ile ne isterdim, hangi kahve ile ne isterdim derken reçeteler döküldü. Çok hafif tuttum aromaları ki, arkadan en baskın olarak yine çikolatanın kendi tadı ön planda olsun. Eleştiri geliyor, portakalı az, çileği az, biberi az… bunları anlatıp hala onları ikna edemiyorsam kibarca market raflarında alışık oldukları yoğun aromalandırılmış paketlere yada Beyoğlu Çikolatası’na yönlendiriyorum.

Ve de tadımcısına, meraklısına olduğu gibi Single Origin halinde, %80 tabletler hazırladım. Bunlar hep doğru adreslere gitti, ondan çok mutluyum mesela!

Sizin farkınız ne derseniz , bu işe başlama sebebimiz olan tat-aroma tutkumuzu yansıtabilmek ve ticari güdümlerle yüzlerce satış noktasında birden olmak istemememiz. Saat 3’de yemeği biten esnaf lokantası gibi butik üreticiyiz, çekirdek stoğumuz bitiyorsa bitiyordur. Az ve öz üretim anlayışı...

Tüketici için şans ki , şimdi bean to bar sahasında birden fazla üretici var, hatta artık Podisi’nin en çok satanları ile birebir aynı reçeteleri uygulayan dahi var, lütfen alın, deneyin, kıyaslayın. Aynı çekirdek iki farklı üreticide nasıl sonlanmış, aynı malzeme iki farklı çikolatada nasıl olmuş? Kahvede yaptığınız gibi çikolata da bizzat deneyimleyin. Ben yerli yabancı ürünlerde bunu sık sık yapıyor ve not alıyorum.

Süprize gelirsek de, bu deneyimi yaşayabilmeniz ve Podisi’ye olan ilginiz için teşekkür etmek adına, Kahve Kulübü üyelerine özel bu hafta sonu için (12-13-14 Mart) indirim yapmak istedim.

80 TL üzerinde geçerli 10 TL indirim için KAHVEKULUBU10

150 TL üzerinde geçerli 20 TL indirim için KAHVEKULUBU20 kodu ile profildeki linkten edinebilirsiniz.

Herkese sevgiler,Belgin
 
Son düzenleme:
Merhaba Kahve kulübü,
Son zamanlarda, Podisi’nin sayfasına girişlerde, “kahvekulubu.net” bir dilim yüzdesi oluşturmaya başladı. Farketmem geç olduysa da görünce, bean to bar için ayrı başlıklarınız olmasından,ilginizden,yazdıklarınızdan çok memnun oldum.
Hem Podisi’yi biraz anlatmak, hem de ufak bir sürpriz yapmak istedim size.

Ben Belgin, IT uzmanlığından (koşar adım) genç yaşta emekli oldum diyelim.
Beni Podisi’ye götüren yol ilginç bir noktada başladı aslında. Yaklaşık 9-10 yıl önce hobi olarak evde bira üretimine başlamıştık. Zamanla geliştirdik, biralar tuttu, ödüller aldı derken biz de bu işe ciddi eğildik, üzerine eklememiz gerekenlere yoğunlaştık ve ilk iş, tadımlarda buğday birasından muz aroması alma klişesinin ötesine geçebilmek için, Tatlar, Aromalar ve duyularımıza etkisi üzerine bir eğitim aldık.
Dönüm noktam biraz burası oldu. Bir duyu seti aracılığıyla başlayıp, derken damak çalıştırmak için yediğim içtiğim her şeye ama özellikle de kahveye yoğunlaştım. Kronotrop’un baş kavurmacısı Özgün ile yolumuz bu bira-kahve ekseninde kesişti. Kahve, şarap derken, çikolatanın da, bildiğimiz o klasik tadın aksine büyüleyici bir derinlikte aroma ve tat diyarı olduğunu keşfettim. Bal tadımcısı olma hayalimden çikolata için vazgeçtim :)

Özgün, bende biraz çekirdek var, kavurup deneyelim demesiyle kanıma girdi. Bir gün oturduk çalıştık kavurduk, ben teçhizat edinip çikolataya çevirdim, tattık , o klasik cümleyi kurduk ( bu çikolata ise bugüne kadar yediklerimiz neydi? ) ve işte o günden beri bu döngü devam ediyor :)

Fark etmiş olacağınız gibi en önem verdiğimiz konu aslında sonuçta ortaya çıkan “tat”, en iddialı olduğumuz kısım da bu. Neden mi?

Öncelikle çekirdekler! Kullandığım çekirdekleri instagram hesabımdan paylaşıyorum, açıklamalarını hikayelerini yazıyorum, yeniden burada yer işgal etmek istemem, isteyene linklerini paylaşabilirim. Gerçekten şu an Türkiye’de bulunabilecek en özel, birinci sınıf ve bedeli yüksek çekirdekler. Bunları şimdi sattığım fiyatlara indirgeyebilmek için, getirtmede ve sabit giderlerdeki avantajlarımı yansıtmaya çalışıyorum, gittiği yere kadar böyle devam etsin dilerim.

Kavurma, güçlü silahlarımdan biri, Kronotrop-Özgün malumunuz, anlatmama gerek yok ve bu aşamanın onun elinden geçiyor olması büyük şans. Olabildiğince meyvemsiliği ön planda tutuyoruz -tamamen kişisel tercihim- , çikolatanın tadını domine etmesini istiyorum. Kahve bir meyve de kakao değil mi yani :)

Gelelim benim rolüme, meyvemsiliği ön planda tutarak, benim sizin beğenebileceğimiz bir tat yaratıyorum evet, ama sizin kahvedeki amacınız da ,nescafe classic içen eşinizi dostunuzu kahvenin gerçek tadıyla tanıştırmak değil midir birazda? Aynı misyonla, kuvertürden yapılma jenerik çikolata tadından, gerçek çikolata tadına, aşamalı bir geçiş yaratmak istedim damaklarda. Meyvemsiliği baskın Mexican Tabasco çekirdeğine biraz da roasted profili ön plandaki Peru Ucayali River çekirdeklerden ekledim ve dengeledim örneğin, %68 Podisi Blend’ler ortaya çıkmış oldu. Neden etiketlerine çekirdek yazmıyorsun derseniz ,elimde o an ne çekirdek varsa blend yaptığım için,belirli bir şey yazmak büyük yalan olurdu. Bir ambalajdan 1000 adet basılıyor, daha 100.de benim elimdeki atıyorum Papua New Guinea bitmiş olsa da hala orada o yazacaktı. 68%’ler aromalı ayrıca. Çünkü yine tatlar, uyumlu eşleşmeler tutkum için bir oyun alanı yaratmak istedim. Keyif anlarımda viski içerken ne isterdim, bir fincan earl grey ile ne isterdim, hangi kahve ile ne isterdim derken reçeteler döküldü. Çok hafif tuttum aromaları ki, arkadan en baskın olarak yine çikolatanın kendi tadı ön planda olsun. Eleştiri geliyor, portakalı az, çileği az, biberi az… bunları anlatıp hala onları ikna edemiyorsam kibarca market raflarında alışık oldukları yoğun aromalandırılmış paketlere yada Beyoğlu Çikolatası’na yönlendiriyorum.

Ve de tadımcısına, meraklısına olduğu gibi Single Origin halinde, %80 tabletler hazırladım. Bunlar hep doğru adreslere gitti, ondan çok mutluyum mesela!

Sizin farkınız ne derseniz , bu işe başlama sebebimiz olan tat-aroma tutkumuzu yansıtabilmek ve ticari güdümlerle yüzlerce satış noktasında birden olmak istemememiz. Saat 3’de yemeği biten esnaf lokantası gibi butik üreticiyiz, çekirdek stoğumuz bitiyorsa bitiyordur. Az ve öz üretim anlayışı...

Tüketici için şans ki , şimdi bean to bar sahasında birden fazla üretici var, hatta artık Podisi’nin en çok satanları ile birebir aynı reçeteleri uygulayan dahi var, lütfen alın, deneyin, kıyaslayın. Aynı çekirdek iki farklı üreticide nasıl sonlanmış, aynı malzeme iki farklı çikolatada nasıl olmuş? Kahvede yaptığınız gibi çikolata da bizzat deneyimleyin. Ben yerli yabancı ürünlerde bunu sık sık yapıyor ve not alıyorum.

Süprize gelirsek de, bu deneyimi yaşayabilmeniz ve Podisi’ye olan ilginiz için teşekkür etmek adına, Kahve Kulübü üyelerine özel bu hafta sonu için (12-13-14 Mart) indirim yapmak istedim.

80 TL üzerinde geçerli 10 TL indirim için KAHVEKULUBU10

150 TL üzerinde geçerli 20 TL indirim için KAHVEKULUBU20 kodu ile profildeki linkten edinebilirsiniz.

Herkese sevgiler,Belgin

hoşgeldiniz. deneme paketlerinizden aldım, güzeldi ancak beklediğim etkiyi yarattı diyemem. hiç %100 çikolatanız yok mu acaba?
 
Merhaba Kahve kulübü,
Son zamanlarda, Podisi’nin sayfasına girişlerde, “kahvekulubu.net” bir dilim yüzdesi oluşturmaya başladı. Farketmem geç olduysa da görünce, bean to bar için ayrı başlıklarınız olmasından,ilginizden,yazdıklarınızdan çok memnun oldum.
Hem Podisi’yi biraz anlatmak, hem de ufak bir sürpriz yapmak istedim size.

Ben Belgin, IT uzmanlığından (koşar adım) genç yaşta emekli oldum diyelim.
Beni Podisi’ye götüren yol ilginç bir noktada başladı aslında. Yaklaşık 9-10 yıl önce hobi olarak evde bira üretimine başlamıştık. Zamanla geliştirdik, biralar tuttu, ödüller aldı derken biz de bu işe ciddi eğildik, üzerine eklememiz gerekenlere yoğunlaştık ve ilk iş, tadımlarda buğday birasından muz aroması alma klişesinin ötesine geçebilmek için, Tatlar, Aromalar ve duyularımıza etkisi üzerine bir eğitim aldık.
Dönüm noktam biraz burası oldu. Bir duyu seti aracılığıyla başlayıp, derken damak çalıştırmak için yediğim içtiğim her şeye ama özellikle de kahveye yoğunlaştım. Kronotrop’un baş kavurmacısı Özgün ile yolumuz bu bira-kahve ekseninde kesişti. Kahve, şarap derken, çikolatanın da, bildiğimiz o klasik tadın aksine büyüleyici bir derinlikte aroma ve tat diyarı olduğunu keşfettim. Bal tadımcısı olma hayalimden çikolata için vazgeçtim :)

Özgün, bende biraz çekirdek var, kavurup deneyelim demesiyle kanıma girdi. Bir gün oturduk çalıştık kavurduk, ben teçhizat edinip çikolataya çevirdim, tattık , o klasik cümleyi kurduk ( bu çikolata ise bugüne kadar yediklerimiz neydi? ) ve işte o günden beri bu döngü devam ediyor :)

Fark etmiş olacağınız gibi en önem verdiğimiz konu aslında sonuçta ortaya çıkan “tat”, en iddialı olduğumuz kısım da bu. Neden mi?

Öncelikle çekirdekler! Kullandığım çekirdekleri instagram hesabımdan paylaşıyorum, açıklamalarını hikayelerini yazıyorum, yeniden burada yer işgal etmek istemem, isteyene linklerini paylaşabilirim. Gerçekten şu an Türkiye’de bulunabilecek en özel, birinci sınıf ve bedeli yüksek çekirdekler. Bunları şimdi sattığım fiyatlara indirgeyebilmek için, getirtmede ve sabit giderlerdeki avantajlarımı yansıtmaya çalışıyorum, gittiği yere kadar böyle devam etsin dilerim.

Kavurma, güçlü silahlarımdan biri, Kronotrop-Özgün malumunuz, anlatmama gerek yok ve bu aşamanın onun elinden geçiyor olması büyük şans. Olabildiğince meyvemsiliği ön planda tutuyoruz -tamamen kişisel tercihim- , çikolatanın tadını domine etmesini istiyorum. Kahve bir meyve de kakao değil mi yani :)

Gelelim benim rolüme, meyvemsiliği ön planda tutarak, benim sizin beğenebileceğimiz bir tat yaratıyorum evet, ama sizin kahvedeki amacınız da ,nescafe classic içen eşinizi dostunuzu kahvenin gerçek tadıyla tanıştırmak değil midir birazda? Aynı misyonla, kuvertürden yapılma jenerik çikolata tadından, gerçek çikolata tadına, aşamalı bir geçiş yaratmak istedim damaklarda. Meyvemsiliği baskın Mexican Tabasco çekirdeğine biraz da roasted profili ön plandaki Peru Ucayali River çekirdeklerden ekledim ve dengeledim örneğin, %68 Podisi Blend’ler ortaya çıkmış oldu. Neden etiketlerine çekirdek yazmıyorsun derseniz ,elimde o an ne çekirdek varsa blend yaptığım için,belirli bir şey yazmak büyük yalan olurdu. Bir ambalajdan 1000 adet basılıyor, daha 100.de benim elimdeki atıyorum Papua New Guinea bitmiş olsa da hala orada o yazacaktı. 68%’ler aromalı ayrıca. Çünkü yine tatlar, uyumlu eşleşmeler tutkum için bir oyun alanı yaratmak istedim. Keyif anlarımda viski içerken ne isterdim, bir fincan earl grey ile ne isterdim, hangi kahve ile ne isterdim derken reçeteler döküldü. Çok hafif tuttum aromaları ki, arkadan en baskın olarak yine çikolatanın kendi tadı ön planda olsun. Eleştiri geliyor, portakalı az, çileği az, biberi az… bunları anlatıp hala onları ikna edemiyorsam kibarca market raflarında alışık oldukları yoğun aromalandırılmış paketlere yada Beyoğlu Çikolatası’na yönlendiriyorum.

Ve de tadımcısına, meraklısına olduğu gibi Single Origin halinde, %80 tabletler hazırladım. Bunlar hep doğru adreslere gitti, ondan çok mutluyum mesela!

Sizin farkınız ne derseniz , bu işe başlama sebebimiz olan tat-aroma tutkumuzu yansıtabilmek ve ticari güdümlerle yüzlerce satış noktasında birden olmak istemememiz. Saat 3’de yemeği biten esnaf lokantası gibi butik üreticiyiz, çekirdek stoğumuz bitiyorsa bitiyordur. Az ve öz üretim anlayışı...

Tüketici için şans ki , şimdi bean to bar sahasında birden fazla üretici var, hatta artık Podisi’nin en çok satanları ile birebir aynı reçeteleri uygulayan dahi var, lütfen alın, deneyin, kıyaslayın. Aynı çekirdek iki farklı üreticide nasıl sonlanmış, aynı malzeme iki farklı çikolatada nasıl olmuş? Kahvede yaptığınız gibi çikolata da bizzat deneyimleyin. Ben yerli yabancı ürünlerde bunu sık sık yapıyor ve not alıyorum.

Süprize gelirsek de, bu deneyimi yaşayabilmeniz ve Podisi’ye olan ilginiz için teşekkür etmek adına, Kahve Kulübü üyelerine özel bu hafta sonu için (12-13-14 Mart) indirim yapmak istedim.

80 TL üzerinde geçerli 10 TL indirim için KAHVEKULUBU10

150 TL üzerinde geçerli 20 TL indirim için KAHVEKULUBU20 kodu ile profildeki linkten edinebilirsiniz.

Herkese sevgiler,Belgin
merak ediyordum sizleri, burada olmanıza sevindim. hoşgeldiniz.
en kısa sürede deneyeceğim.
 
Merhaba Kahve kulübü,
Son zamanlarda, Podisi’nin sayfasına girişlerde, “kahvekulubu.net” bir dilim yüzdesi oluşturmaya başladı. Farketmem geç olduysa da görünce, bean to bar için ayrı başlıklarınız olmasından, ilginizden, yazdıklarınızdan çok memnun oldum.
Hem Podisi’yi biraz anlatmak, hem de ufak bir sürpriz yapmak istedim size.

Ben Belgin, IT uzmanlığından (koşar adım) genç yaşta emekli oldum diyelim.
Beni Podisi’ye götüren yol ilginç bir noktada başladı aslında. Yaklaşık 9-10 yıl önce hobi olarak evde bira üretimine başlamıştık. Zamanla geliştirdik, biralar tuttu, ödüller aldı derken biz de bu işe ciddi eğildik, üzerine eklememiz gerekenlere yoğunlaştık ve ilk iş, tadımlarda buğday birasından muz aroması alma klişesinin ötesine geçebilmek için, Tatlar, Aromalar ve duyularımıza etkisi üzerine bir eğitim aldık.
Dönüm noktam biraz burası oldu. Bir duyu seti aracılığıyla başlayıp, derken damak çalıştırmak için yediğim içtiğim her şeye ama özellikle de kahveye yoğunlaştım. Kronotrop’un baş kavurmacısı Özgün ile yolumuz bu bira-kahve ekseninde kesişti. Kahve, şarap derken, çikolatanın da, bildiğimiz o klasik tadın aksine büyüleyici bir derinlikte aroma ve tat diyarı olduğunu keşfettim. Bal tadımcısı olma hayalimden çikolata için vazgeçtim :)

Özgün, bende biraz çekirdek var, kavurup deneyelim demesiyle kanıma girdi. Bir gün oturduk çalıştık kavurduk, ben teçhizat edinip çikolataya çevirdim, tattık , o klasik cümleyi kurduk ( bu çikolata ise bugüne kadar yediklerimiz neydi?) ve işte o günden beri bu döngü devam ediyor :)

Fark etmiş olacağınız gibi en önem verdiğimiz konu aslında sonuçta ortaya çıkan “tat”, en iddialı olduğumuz kısım da bu. Neden mi?

Öncelikle çekirdekler! Kullandığım çekirdekleri instagram hesabımdan paylaşıyorum, açıklamalarını hikayelerini yazıyorum, yeniden burada yer işgal etmek istemem, isteyene linklerini paylaşabilirim. Gerçekten şu an Türkiye’de bulunabilecek en özel, birinci sınıf ve bedeli yüksek çekirdekler. Bunları şimdi sattığım fiyatlara indirgeyebilmek için, getirtmede ve sabit giderlerdeki avantajlarımı yansıtmaya çalışıyorum, gittiği yere kadar böyle devam etsin dilerim.

Kavurma, güçlü silahlarımdan biri, Kronotrop-Özgün malumunuz, anlatmama gerek yok ve bu aşamanın onun elinden geçiyor olması büyük şans. Olabildiğince meyvemsiliği ön planda tutuyoruz -tamamen kişisel tercihim- , çikolatanın tadını domine etmesini istiyorum. Kahve bir meyve de kakao değil mi yani :)

Gelelim benim rolüme, meyvemsiliği ön planda tutarak, benim sizin beğenebileceğimiz bir tat yaratıyorum evet, ama sizin kahvedeki amacınız da, nescafe classic içen eşinizi dostunuzu kahvenin gerçek tadıyla tanıştırmak değil midir birazda? Aynı misyonla, kuvertürden yapılma jenerik çikolata tadından, gerçek çikolata tadına, aşamalı bir geçiş yaratmak istedim damaklarda. Meyvemsiliği baskın Mexican Tabasco çekirdeğine biraz da roasted profili ön plandaki Peru Ucayali River çekirdeklerden ekledim ve dengeledim örneğin, %68 Podisi Blend’ler ortaya çıkmış oldu. Neden etiketlerine çekirdek yazmıyorsun derseniz, elimde o an ne çekirdek varsa blend yaptığım için, belirli bir şey yazmak büyük yalan olurdu. Bir ambalajdan 1000 adet basılıyor, daha 100.de benim elimdeki atıyorum Papua New Guinea bitmiş olsa da hala orada o yazacaktı. 68%’ler aromalı ayrıca. Çünkü yine tatlar, uyumlu eşleşmeler tutkum için bir oyun alanı yaratmak istedim. Keyif anlarımda viski içerken ne isterdim, bir fincan earl grey ile ne isterdim, hangi kahve ile ne isterdim derken reçeteler döküldü. Çok hafif tuttum aromaları ki, arkadan en baskın olarak yine çikolatanın kendi tadı ön planda olsun. Eleştiri geliyor, portakalı az, çileği az, biberi az… bunları anlatıp hala onları ikna edemiyorsam kibarca market raflarında alışık oldukları yoğun aromalandırılmış paketlere yada Beyoğlu Çikolatası’na yönlendiriyorum.

Ve de tadımcısına, meraklısına olduğu gibi Single Origin halinde, %80 tabletler hazırladım. Bunlar hep doğru adreslere gitti, ondan çok mutluyum mesela!

Sizin farkınız ne derseniz , bu işe başlama sebebimiz olan tat-aroma tutkumuzu yansıtabilmek ve ticari güdümlerle yüzlerce satış noktasında birden olmak istemememiz. Saat 3’de yemeği biten esnaf lokantası gibi butik üreticiyiz, çekirdek stoğumuz bitiyorsa bitiyordur. Az ve öz üretim anlayışı...

Tüketici için şans ki , şimdi bean to bar sahasında birden fazla üretici var, hatta artık Podisi’nin en çok satanları ile birebir aynı reçeteleri uygulayan dahi var, lütfen alın, deneyin, kıyaslayın. Aynı çekirdek iki farklı üreticide nasıl sonlanmış, aynı malzeme iki farklı çikolatada nasıl olmuş? Kahvede yaptığınız gibi çikolata da bizzat deneyimleyin. Ben yerli yabancı ürünlerde bunu sık sık yapıyor ve not alıyorum.

Süprize gelirsek de, bu deneyimi yaşayabilmeniz ve Podisi’ye olan ilginiz için teşekkür etmek adına, Kahve Kulübü üyelerine özel bu hafta sonu için (12-13-14 Mart) indirim yapmak istedim.

80 TL üzerinde geçerli 10 TL indirim için KAHVEKULUBU10

150 TL üzerinde geçerli 20 TL indirim için KAHVEKULUBU20 kodu ile profildeki linkten edinebilirsiniz.

Herkese sevgiler,Belgin

hoşgeldiniz Belgin hnm,

çikolata büyük aşkımız, hele kahve ile birlikte ve nitelikli çikolata, dayanılmaz

ancak bir öneri, bir istek,

40tl den aşağı çikolatanız yok, yani 2 adet alsam 80tl.. ama Kahve kulübüne tanımladığınız indirimden faydalanamıyorum, çünkü 81tl olması olması lazım alışverişimin, 3. bir çikolata almam gerekiyor indirimden faydalanmam için.. toplamda 120tl yapıyor o da.. benim için pahalı oluyor..

yanlış mı anlıyorum ben acaba ? (80 TL üzerinde geçerli 10 TL indirim için KAHVEKULUBU10)

çikolatalarınızı 41tl yapın, erişebilirlik oranı artsın, indirim işe yarasın, naçizane fikrim

sevgiler
 
hoşgeldiniz Belgin hnm,

çikolata büyük aşkımız, hele kahve ile birlikte ve nitelikli çikolata, dayanılmaz

ancak bir öneri, bir istek,

40tl den aşağı çikolatanız yok, yani 2 adet alsam 80tl.. ama Kahve kulübüne tanımladığınız indirimden faydalanamıyorum, çünkü 81tl olması olması lazım alışverişimin, 3. bir çikolata almam gerekiyor indirimden faydalanmam için.. toplamda 120tl yapıyor o da.. benim için pahalı oluyor..

yanlış mı anlıyorum ben acaba ? (80 TL üzerinde geçerli 10 TL indirim için KAHVEKULUBU10)

çikolatalarınızı 41tl yapın, erişebilirlik oranı artsın, indirim işe yarasın, naçizane fikrim

sevgiler
Merhaba, teşekkürler.
80TL ve üzeri olduğu için 2 adet alımınızda 10 TL indirim geçerli oluyor, bu şekilde siparişler de geldi.
Yeniden deneyin isterseniz.
Sevgiler
 
Geri
Üst