• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Başlangıç için espresso makinesi

oguzhanbyk

Yeni Üye
İsim
oğuzhan
Daha fazla  
İsim
oğuzhan
Merhabalar herkese. Uzun süredir moka pot ile kahve demleyip, soğuk sütlü içecekler yapıyorum. Artık başlangıç düzeyinde bir espresso makinesi almak istiyorum. Sizlere fikir danışmak istedim.
1) espressoyu sade içeceğimi pek sanmıyorum. %95 oranda "buz + süt + doubleshot espresso" şeklinde bir tarif uygulayacağım.
2) Gün içinde genellikle 2, en fazla 3 bardak içerim.
3) Otomatik bir makine istemiyorum. "Kahve hazırlamak > içmek" benim için. O süreç bana terapi gibi geliyor.
4) Yakın arkadaşımda öğütücü var (eureka). 3 günde bir falan ondan öğütüyorum.
5) Çok param yok. Maksimum 5000 lira ayırabilirim. İkinci ele çok sıcak bakamıyorum ama tabi ki temiz bulursam değerlendiririm.
6) Biraz araştırmam sonucu delonghi dedica uygun geldi gibi ama tabi ki tecrübe sahibi insanlar sizsiniz.

Fikirlerinizi benimle paylaşırsanız çok çok müteşekkir olurum. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Turkcell pasajda ara ara Gaggia Classic Pro denk geliyor. 4.5-5.5 arasında oynuyor fiyatı. Denk getirebilirseniz memnun kalacağınıza eminim. Daha sonra ilerlemek isterseniz de aynı makineyi modlamak çok daha kolay olacaktır. 58 mm portafiltre çapıyla yaptığınız yatırımları sonraki espresso makinenizde de değerlendirebilirsiniz. Delonghi Dedica yanılmıyorsam 51 mm portafiltreye sahip. Biraz ölü yatırım olacaktır, makineyi satmaya kalktığınızda da benzer problemler yaşayacaksınız. Halihazırda forumda da beş altı bin lira arasında ikinci el gaggia bulabilirsiniz, ekipmanlarıyla birlikte oldukça makul bir satın alım olacaktır. Düşünrseniz makineye yapılması iyi olacak olası geliştirmeler üzerine, trickleri üzerine konuşuruz.

Ben satıyormuşum gibi yazmışım ama makinemden memnunum, yalnızca tavsiye ediyorum. İyi forumlar. :)

çok teşekkür ederim yorumunuz için. Gaggia classic pro gerçekten güzel bir makine sanırım. Birkaç videoda da önerilerde denk gelmiştim. İkisini yakından takip edeceğim.

Flair + 1
Eğer ilgilenmek ve espresso 'nun doğasını anlamak istiyorsanız 2. el arada ilan oluyor, elektrikli olmadığından zaten ömürlük cihaz 2. el 1. el düşünmeden alabilirsiniz fiyatı da robota göre çok daha uygun olacaktır .

Yanına mutlaka bir espresso için uygun el değirmeni öneririm ( 1zpresso JXPro vs )

flair hiç düşünmemişim. Yorumlarınız için çok memnun oldum. Bu flair'e biraz bakayım. Videolarını falan izleyeyim. İşin manuel olması beni cezbedecek gibi.

Hocam, flair ile yukarıda bahsettiğim tarifle kahveler hazırladığım zaman, süt ve buzun arasında espresso tadı kaybolur mu? Bu mutlaka kullandığım çekirdekle de alakalı tabi ki ama, yoğun bir kahve deneyimi sunuyor mu size? Umarım anlatabilmişimdir. Araştırdım fakat bununa ilgili yazılan bir şey bulamadım.
@koroglu Hocam sizin de aynı şekilde fikirlerinizi duymak isterim.
Diyorsanız benim Flaire bakabilirsiniz

Son düzenleme:
flair hiç düşünmemişim. Yorumlarınız için çok memnun oldum. Bu flair'e biraz bakayım. Videolarını falan izleyeyim. İşin manuel olması beni cezbedecek gibi.
Kesinlikle tavsiye ederim benim de bütçe sınırlı iken forumdan 2. El flair aldım. Ben de sade içemem gibi düşünüyordum. Şu an sadece flair 58 olursa onunla değişirim😂ayrıca da espresso sade içilesi muazzam bir şeymiş bunu da öğrendim.

Hocam, flair ile yukarıda bahsettiğim tarifle kahveler hazırladığım zaman, süt ve buzun arasında espresso tadı kaybolur mu? Bu mutlaka kullandığım çekirdekle de alakalı tabi ki ama, yoğun bir kahve deneyimi sunuyor mu size? Umarım anlatabilmişimdir. Araştırdım fakat bununa ilgili yazılan bir şey bulamadım.
@koroglu Hocam sizin de aynı şekilde fikirlerinizi duymak isterim.
Hangi espresso makinesi kullanırsanız kullanın süt girince tadı değişir. Ben Flairi süt+espresso+buz tüketmek için kullanıyorum. Kimi de sek espresso sever. Kişiden kişiye değişir.

Geri