• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Başlangıç İçin Değirmen Önerisi ve Diğer Şeyler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mfdoom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mfdoom

Yeni Üye
İsim
a g
Daha fazla  
İsim
a g
TL;DR: Öğrenciyim ve kahve değirmeni almak istiyorum. Nokta atışı seçim için önerilerinizi bekliyorum. Piyasadaki 300 ₺ bandındaki ürünler Sözen'den homojen mi yoksa farksız mı?

Merhaba. Nitelikli kahve konusunda yeniyim. Bu zamana kadar frenchpress kullandım. Artık farklı tatlar yakalamak için Aeropress'e geçmek istiyorum. Ancak bundan önce paket kahveyi bırakıp çekirdek öğütmenin öncelik olduğunun farkındayım. Önce bir değirmen alarak kahveyi daha iyi tatmak istiyorum.

Bunun için Amazon'daki Hario'nun giriş seviye ürünlerine baktım: Mini Plus, Skerton Plus gibi... İncelemelerini izleyip araştırdığım zaman parasını çok da haketmediği yönünde yorumlar gördüm. Bu diyenler "Sözen al geç" bile diyordu. Bir öğrenci olarak da nokta atışı yapmak istiyorum. Yani Sözen yerine Hario alıp yine kötü bir fincan denemek istemiyorum. Yoksa gerçekten Hario'nun giriş seviyeleri parasını haketmiyor mu? Sözen'le başlamak daha mı iyi olur?

Ayrıyeten bir sorum da şu: Aeropress ve Sözen ikilisiyle nasıl bir sonuç alırım? Sözen'de Aeropress için öğütüm düzgün yapılabilir mi?

acaba aeropressi erteleyip yatırımı baştan molent yada timemore gibi çelik kesicili bir değirmen alarak mı yapsan? 1zspresso alanlar arasından 2. el timemore yada molent ilana koyan bulabilirsin.

Russell Hobbs Kahve Öğütücü Classics, Yüksek Kaliteli Çark Değirmeni, Elektrikli, Kahve Çekirdekleri, Kuruyemişler, Baharatlar, Tahıllar Için Değişken Öğütme Derecesi Ayarları, 23120-56 https://www.amazon.com.tr/dp/B01521ENYK/ref=cm_sw_r_apan_glt_i_MWY15KMPXCSTN5A0SDME

(Prime fiyati 337tl)

Filtre kahve, v60, aeropress araliklari icin dusunmeden alin derim.. espressoya kadar inmez ama basincli portafiltrede kullanabileceginiz baya ince bir ayara gelir, french pressten fazla kalin ogutmez, az gurultulu ve hizli calisir ama fiyat performans olarak on numara degirmendir...kurlar vs dusununce yedek alip atsam mi diyorum @gamt :D

Russell Hobbs Kahve Öğütücü Classics, Yüksek Kaliteli Çark Değirmeni, Elektrikli, Kahve Çekirdekleri, Kuruyemişler, Baharatlar, Tahıllar Için Değişken Öğütme Derecesi Ayarları, 23120-56 https://www.amazon.com.tr/dp/B01521ENYK/ref=cm_sw_r_apan_glt_i_MWY15KMPXCSTN5A0SDME

(Prime fiyati 337tl)

Filtre kahve, v60, aeropress araliklari icin dusunmeden alin derim.. espressoya kadar inmez ama basincli portafiltrede kullanabileceginiz baya ince bir ayara gelir, french pressten fazla kalin ogutmez, az gurultulu ve hizli calisir ama fiyat performans olarak on numara degirmendir...kurlar vs dusununce yedek alip atsam mi diyorum @gamt :D
yorumlara baktım bir çok kişi memnun olmamış. şu biraz daha iyi gibi

blackfriday indirimlerinde aliexpress'ten sıfır timemore c2 alırdım ben.

aeropress de frenchpress'in filtreden geçirilmiş şekli. size çok farklı bir deneyim sunmayacak. clever dripper teercih ederdim ben..
saçmalık. clever french prese benzer.
Aeropressle kıyaslanacak bi ürün yok. Ben clever aldım ve kaliteli hiç bir kahveyi clevera sokmam.
Aeropress farklı deneyim sunmayacak da büyük saçmalık bence. :) sarhoşken falan yazmış olmalısınız.

Moderatörün son düzenlenenleri:
TL;DR: Öğrenciyim ve kahve değirmeni almak istiyorum. Nokta atışı seçim için önerilerinizi bekliyorum. Piyasadaki 300 ₺ bandındaki ürünler Sözen'den homojen mi yoksa farksız mı?

Merhaba. Nitelikli kahve konusunda yeniyim. Bu zamana kadar frenchpress kullandım. Artık farklı tatlar yakalamak için Aeropress'e geçmek istiyorum. Ancak bundan önce paket kahveyi bırakıp çekirdek öğütmenin öncelik olduğunun farkındayım. Önce bir değirmen alarak kahveyi daha iyi tatmak istiyorum.

Bunun için Amazon'daki Hario'nun giriş seviye ürünlerine baktım: Mini Plus, Skerton Plus gibi... İncelemelerini izleyip araştırdığım zaman parasını çok da haketmediği yönünde yorumlar gördüm. Bu diyenler "Sözen al geç" bile diyordu. Bir öğrenci olarak da nokta atışı yapmak istiyorum. Yani Sözen yerine Hario alıp yine kötü bir fincan denemek istemiyorum. Yoksa gerçekten Hario'nun giriş seviyeleri parasını haketmiyor mu? Sözen'le başlamak daha mı iyi olur?

Ayrıyeten bir sorum da şu: Aeropress ve Sözen ikilisiyle nasıl bir sonuç alırım? Sözen'de Aeropress için öğütüm düzgün yapılabilir mi?
ben aeropress ve cmd kullanıyorum. Şimdiki aklım olsa aeropress ve molent g50 alır geçerdim. g50 ye bütçe yoksa molent pocketda iş görür.

blackfriday indirimlerinde aliexpress'ten sıfır timemore c2 alırdım ben.

aeropress de frenchpress'in filtreden geçirilmiş şekli. size çok farklı bir deneyim sunmayacak. clever dripper teercih ederdim ben..
clever elma. aeropress ise armut, elma, muz veya nar hatta bazen mango. :) ama aeropress direk almaya gerek var mı başlangıç olarak gerçekten şu kurla çok pahalı. Sadece şahsi görüşüm en uzun süreli yatırım değirmen sonrasında diğerlerini üstüne bina etmek.

yorumlara baktım bir çok kişi memnun olmamış. şu biraz daha iyi gibi
Hocam fiyat performans olarak bakiyorum, urun muhtesem seyler vaad etmiyor ama filtre kahve araliklarinda kg79 gibi is goruyor... 700-800e cikip cok farkli bir sonuc olmayacagi icin fiyatina gore cok iyi...hani motoru alinir o paraya :P trde yapilan yorumlara da anlam veremiyorum, hem az para vereyim hem en iyi urunu alayim beklentisi var, hopper cikartamamis bir tanesi vs, uzerinde isaret var oraya getirince pit diye cikiyor, adam oradan tek yildiz vermis...vallahi anlamak mumkun degil

Yani bu fiyata bence daha zor yakalanir son sole bir de video birakayim ihtiyaci olan degerlendirsin

almayın bunla kahve öğütmeyin hocam buna vereceğiniz parayla aliexpressden c2 alın ben bu üründen c2 ye gectiğimde buna verdiğim paraya acıdım şu an russel hobbsu kaya tuzu öğütmek için kullanıyorum

(Prime fiyati 337tl)

1 sene falan delonghi kg79 kullandım, sakın hata edip böyle bir öğütücü almayın derim

Esas masrafı öğütücüye yapın, sonrasında clever mi istersiniz aeropress mi zamanla ve bütçenize göre karar verirsiniz.

Molent pocket, timemore c2 artık bütçenize uygun ne bulursanız ona yöenlin

Ben de sizin gibiyim, araştırıyorum. Gerçekten alınacaksa seramik değil de çelik dişli burr denilen değirmenler daha iyi. Seramik dişli kırılabilir tekrar masraf demek ve zaman öldürüyorsun bazen Türk kahvesi denemek istesen 5-10 dk bile sürer yani. Çelikler öyle değil. Henüz almadım ama C2 veya Molen Pocket çok iyi başlangıç olacaktır.

Arkadaslar ilk mesaji okuyun lutfen "ogrenciyim, 300tl bandinda" amaca uygun olmuyor yorumlar, 300tlye seramik degirme alinacagina 340tl hatta 30tlde ilk uyelik indirimiyle 310tlye elektrikli degirme aliniyor....en guzel en harika en muhtesem degirmeni aramiyor arkadas...300 tl bandinda molent bile yok.. uyduruk seramik.manuel degirmenler olmus 250tl... arkadasi gereksiz masrafa sokmaya gerek olmadigini dusunuyorum... uzun yillar goturur bu urun, daha iyi degirmen alirsan ilerde ofisine aile evine filan goturursun... yani tepkisel olacak ama konu kirliligi...arkadas da eminim biliyordur molent timemore, commandanteleri filan...sorun 300tl bandimiz :)

Bende seramik değirmenle başlamış biri olarak seramik değirmeni önermem, hem tutarsızlık hem de öğütme süresinde çok acayip uzun süreler oluyor. Timemore, molent gibi değirmenlerle başlamanız daha yararlı olur. Eğer her yerde kullanmak için ekipman arıyorsan portatif olarak aeropress uygundur, delter press de alabilirsin güzel fincanlar çıkarıyor. V60 işine de girersen epinox seramik falan para verme hiç, orijinal her zaman iyidir, öğrenci olan ben direk onla başladım ve hoşnut kalmadım çünkü.

Arkadaslar ilk mesaji okuyun lutfen "ogrenciyim, 300tl bandinda" amaca uygun olmuyor yorumlar, 300tlye seramik degirme alinacagina 340tl hatta 30tlde ilk uyelik indirimiyle 310tlye elektrikli degirme aliniyor....en guzel en harika en muhtesem degirmeni aramiyor arkadas...300 tl bandinda molent bile yok.. uyduruk seramik.manuel degirmenler olmus 250tl... arkadasi gereksiz masrafa sokmaya gerek olmadigini dusunuyorum... uzun yillar goturur bu urun, daha iyi degirmen alirsan ilerde ofisine aile evine filan goturursun... yani tepkisel olacak ama konu kirliligi...arkadas da eminim biliyordur molent timemore, commandanteleri filan...sorun 300tl bandimiz :)
Bende kendi açımdan düşünüyorum bende öğrenciyim ama benim için sadece evde demlemek yerine her yerde demlemek daha iyi, o da arkadaşlarına demlemek isteyecek arkadaşları merak edecek, hantal evde duran bir değirmen yerine portatif manuel bir değirmen benim açımdan daha iyi.

Bende kendi açımdan düşünüyorum bende öğrenciyim ama benim için sadece evde demlemek yerine her yerde demlemek daha iyi, o da arkadaşlarına demlemek isteyecek arkadaşları merak edecek, hantal evde duran bir değirmen yerine portatif manuel bir değirmen benim açımdan daha iyi.
O zaman az daha bekleyip timemore ya da molent pocket...sozeni dusunmeyin derim, espresso ogutebildigi icin ovuluyor ama sinir bozucu yavaslikta ve ayar vidasi tutarsiz derim.

Bu tarz elektrikli değirmenler pişmanlıktır. Hario seramik değirmen bile bunlardan daha iyi sonuç veriyor. Bütün bu değirmenleri denemiş birisi olarak yazıyorum bunu. 310 tl ye elektrik değirmen çok iyi yaa diyerek arkadaşı gereksiz masrafa sokmuş oluyorsunuz, çünkü 310 tl sini çöpe attırmış oluyorsunuz.

Geri