• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Basınçlı Çay Demlemek

Neden böyle bir ihtiyaç duydunuz? Aşırı çözünmüş berbat bir şey ortaya çıkacak olması bir yana, aklıma ilk gelen şeyi yazayım, puck screenin altına çayı doldurarak shot almak denenebilir ne kadar sıkışır da basınç yaratır bilemiyorum ya da mokapota doldurur yine üstten bir şekilde sıkıştırarak deneyebilirsiniz. Bitki çayını herhangi bir demlikte uzun süre kaynatırsanız da koyulduğunu görebilirsiniz.

Neden böyle bir ihtiyaç duydunuz? Aşırı çözünmüş berbat bir şey ortaya çıkacak olması bir yana, aklıma ilk gelen şeyi yazayım, puck screenin altına çayı doldurarak shot almak denenebilir ne kadar sıkışır da basınç yaratır bilemiyorum ya da mokapota doldurur yine üstten bir şekilde sıkıştırarak deneyebilirsiniz. Bitki çayını herhangi bir demlikte uzun süre kaynatırsanız da koyulduğunu görebilirsiniz.
daha yoğun lezzetli olur diye belki

Daha yoğun olacağı muhakkak ama lezzetli olacağını sanmam. Yukarıda yazdıklarıma ek aeropress de denenebilir bu arada.

nespresso için çay kapsülleri var ama öyle deli sıkıştırılmış değil. İçinde belli miktarda basınçla suyu geçirmek yetiyor aslında, baya da iyi sonuç veriyor.

Uzak doğulular moka pota kahve yerine çay koyarak demleme yapıyor.

çayın espressosu machadır bence

Şu çayı Aeropress ile denemişliğim var fakat aeropress'in kağıt filtresi çok ince geldi. Hatırlıyorum gövdesiz bir çay içmiştim. Bir gün metal Aeropress filtrem olursa tekrar deneyeceğim.

Son düzenleme:
Espresso makinesinde de güzel oluyor, 8gr ile onda güzel bir ayar tutturdum, normalde fazla bu gramaj ama bence gayet güzel oluyor, shotı direk içmek çok keyifli değil ama bir fincana tamamlayınca oldukça iyi

Mokapotta belirli çaylar demlenebiliyor. Ben sadece kuru meyve çayı (elma gibi) ya da hibiskus yapıyorum sadece çay için kullandığım bir mokapotta. Aroması yoğun oluyor, beğeniyorum. Üzerine az miktarda sıcak su ekliyorum bazen demleme sonrası eğer ki çok çok yoğun gelirse aroma.

Geri