• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

baristasepeti

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kemaly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kemaly

Üye
İsim
Kemal Yalçınkaya
Daha fazla  
İsim
Kemal Yalçınkaya
Espresso Makinesi
Lelit Mara X
Değirmen
Comandante C40
Ekipmanlar
V60, Picopresso
Kahve Arkadaşlığı İl
ANKARA
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Etimesgut
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Mamak
Forumda aradım ama başlığını bulamadım. Bundan 5-6 sene önceleri baristasepeti.com adresinden çekirdek alırdım. O zamanlar şimdiki kadar alternatifi çok olan kahve kavurucuları yoktu. En son kendilerine mail atmıştım “sert içimli kahve çekirdeği almak istiyorum ne önerirsiniz” diye, diamond blend önerdiler. Bir paket sipariş ettim ama bitiremedim. Gerçekten sert kahveymiş. Kulaklarım tıkanmıştı kahvenin sertliğinden. O zamandan sonra bir daha hiç çekirdek almadım baristasepetinden. Şimdi İstanbul blend isminde bir çekirdek karışımı yapmışlar ve üstün lezzet ödülü almışlar. İnternette ne kadar aradıysam da kullanan yorumlayan bir medya bulamadım. Bu blendi deneyen bilen var mı forumda merak ettim.

Merakımdan açıp baktım. İçeriğinde hangi ülkenin kahve çekirdekleri var, hangi yıla ait hasat kullanılmış, hangi çiftlikten gelmiş, ne tarz bir kavurma profili tercih edilmiş vs vs vs hiçbiri yok. Ödülü nereden almış, ödülü veren kurumun kahve kavurmada yetkinliği, otoritesi ne o da yok. Kısaca niteliksiz ve kötü bir kahve olma olasılığı %99.9.

Evet benim de dikkatimi çekti. Hiç bir bilgi yok. Sadece ödül aldık bu blend ile demişler.

eskilerden kiva han firması. bildiğim kadarı ile şerif başaran ın bile ilk çalıştığı firma. tüm kahveleri ticari. çok taze olduklarını da sanmıyorum. pek detay beklememek lazım.

Baristasepeti kurucusu Kivahanın sahibi olan Hanımefendinin kardeşi. Barista sepeti ile bir bağı yoktu Şerif abinin.

Geri