• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Eylül ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Baratza Virtuoso + - Sage Smart Grinder Pro

Merhaba arkadaşlar, evde en incesinden en kalınına her türlü kahve demleniyor :) Bu durumda bu iki değirmenden hangisini seçerdiniz?
Eğer Sage'den gideceksek Smart vs Dose Control sorusu yönelteceğim :)

mcciftci

Aktif Üye
İsim
MehmetCan
Daha fazla  
İsim
MehmetCan
Değirmen
comandante c40 mk3
Ekipmanlar
çelik hario V60-02, cezve, hario buono kettle, jocuu kettle
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Kayseri, Sakarya, Milano
bu karsilastirmada soz soylemek benim haddime degil ama baratza icin yurt ici yurt disi hicbir platformda kotu soz duymadim. encore bile cok memnun eden bir modelken hele virtuoso'dan cok keyif alinacagini dusunuyorum. sage icin yorumum yok
iyi bir el değirmeni düşünmez misiniz?

mcciftci

Aktif Üye
İsim
MehmetCan
Daha fazla  
İsim
MehmetCan
Değirmen
comandante c40 mk3
Ekipmanlar
çelik hario V60-02, cezve, hario buono kettle, jocuu kettle
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Kayseri, Sakarya, Milano

emirsavas

Aktif Üye
İsim
Emir Savaş
Daha fazla  
İsim
Emir Savaş
Espresso Makinesi
Rocket Appartamento
Değirmen
Mazzer Mini Elec. Type A, Comandante C40 (American Cherry)
Ekipmanlar
Hario V60(02),Chemex(6), Bodum F.P, Soy CG3, Bialetti Moka Pot(6), Hario Scale, Hario Kettle(1.2L)
Zamanında uzun bir süre virtuoso aramış biri olarak kesinlikle virtuoso derim. Fiyat performans konusunda öğütüm kalitesi hep övülmüş hatta bazı testlerde baya baya şaşırtıcı sonuçları çıkmıştı. Petra'ya da zamanında az sitem etmedim niye getirmiyorsunuz diye, "encore var onu getirmeyi düşünmüyoruz" demişlerdi. Hayır görende çok pahalı bi model getirip ellerinde kalır sanacak, virtuoso gelse o zamanlar kapış kapış giderdi.

CoFFeePaTh

İyi Bilinen Üye
İsim
Ömer
Daha fazla  
İsim
Ömer
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Kinu M47 Classic, Mignon ORO Single Dose, 1zpresso K Ultra
Ekipmanlar
Aeropress,Hario V60, Hario Immersion Dripper, Stagg EKG
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Adana
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çukurova
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Seyhan
Twitter
omerarikan01
Fiyatini bilmemekle beraber forumdan su mesaji kaydetmistim, @CoFFeePaT daha iyi bilgilendirecektir

https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/elektrikli-kahve-ogutucusu-tavsiyeleri.1725/post-43128
Ev için her türlü demlemede kullanılabilir perfetto. Türk kahvesi inceliğine kadar iner. Süre bazlı dozajlama sistemi olan on-demand bir değirmendir. Kalın öğütümlerde de güzel sonuçlar çıkarır. Sorular olursa memnuniyetle yanıtlarım. Başlıktaki değirmenler hakkında pek bilgim yok ama.
Bu arada en ucuz perfetto şu an 4 bin lira civarında bir fiyata satılıyor.

thewind

Aktif Üye
İsim
Ali
Daha fazla  
İsim
Ali
Değirmen
C40 / Lido-3 / Baratza Virtuoso
Ekipmanlar
V60 /Origami Dripper / Aeropress / Americanpress / Mokapot / Kruve / Gabi Master B
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Maltepe
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Kartal
Merhaba arkadaşlar, evde en incesinden en kalınına her türlü kahve demleniyor :) Bu durumda bu iki değirmenden hangisini seçerdiniz?

merhaba,

sage markasını hiç kullanmadığım için herhangi bir yorumda bulunmam doğru olmaz. ama baratza virtuoso'yu aktif olarak kullanıyorum ve tavsiye ederim. sanıyorum 3 yıldan uzun süredir kullanıyorum. bugüne kadar bana hiç sorun yaşatmadı.

ben kendim için sadece pour over yöntemleri kullanıyorum ve bu tarz demlemeler için kullandığım öğütme aralığında, çok iyi performans aldığımı söyleyebilirim. eşim için hergün moka pot ve türk kahvesi yapıyorum. moka pot için performansı gayet yeterli. türk kahvesi için en ince ayarı kullanıyorum. ilk başlarda eşimden telvenin hafif pütürlü olduğuna dair şikayetler alıyordum. bu da öğütümün yeterince ince olamadığını gösteriyor. ama sanırım zamanla o da alıştı ve artık herhangi bir şikayet almıyorum. :) yani türk kahvesi konusunda çok iyi değil ama kötü de olduğunu sanmıyorum. ha bir de espresso hiç yapmadığımdan o taraftaki performansını bilmiyorum.
french press için kalın ayara gelirsek; "genelde" çok toz çıkarmıyor ama öğütümün çok tutarlı olduğunu söyleyemem. parçalar arasında boyut farklılıkları oluyor. sizce yeterli mi? derseniz bana göre yeterli. french press demlemelerimde de öğütümden kaynaklanan herhangi bir sorun yaşamadım.
ayrıca espresso için de kullanacaksanız ve bulma şansınız varsa virtuoso'nun abisi olan; preciso'yu da tavsiye ederim. hiç kullanma şansım olmadı ama bu modelde öğütme kademesinin yanında ayrıca mikron seviyesinde ayar yapmak da mümkün. bu da espresso demlemelerinde fark yaratacaktır. yakın zamanda forumda bir tanesi satışa çıkarıldı ama bildiğim kadarıyla satılmamış ve sonunda satıştan çekilmişti.

bunların dışında virtuoso ile ilgili sorunuz olursa memnuniyetle ve bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım. @LunarLeoma ;)

greenhopkins

İyi Bilinen Üye
İsim
Fatih
Daha fazla  
İsim
Fatih
Espresso Makinesi
Lelit Victoria; Arçelik K3185
Değirmen
Eureka Mignon Specialita, Comandante C40, Timemmore C2
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Baratza sette diyeceğim ama o da yaklaşık 6.000 tl (filtre ayarında öğütüm yapabilen burr setli olanı), en büyük avantajı tüm bu değirmenlerden daha az retention yapması. Eurekalarda 1.2 gram civarındayken, settede 0.44 gram. İkinci el temiz olanları vardı sahibinden ve letgoda. Bakmanızı tavsiye ederim.

AltayOzger

İyi Bilinen Üye
İsim
Altay
Daha fazla  
İsim
Altay
Değirmen
Timemore Chestnut G1 ve Timemore Chestnut C1
Ekipmanlar
V60-V60 İmmersion-Aeropress-Kalita-Cafflano Kompresso-Beko 2170 Espresso Makinası
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Denizli
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Merkezefendi
Sage Smart Grinder Pro'nun Ögütüm kalitesini bildigim için uzak durunuz diyorum hiç tutarlı bir değirmen değil.

Virtuso'nun verdiği sonuçları bilmiyorum onun hakkında birşey diyemem ama Sage Smart Grinder Prodan çok çok daha iyi olacağını düşünüyorum.

Alternetif Olarak Euraka Perfetto'ya bakılabilir.

deniz

İyi Bilinen Üye
İsim
deniz
Daha fazla  
İsim
deniz
Espresso Makinesi
arçelik seffa mod
Değirmen
cunill tranquilo sd , lido 3 , baratza encore
Ekipmanlar
soy c2g, brikka 2 cups, överst, v60, kalita
Baratza sette diyeceğim ama o da yaklaşık 6.000 tl (filtre ayarında öğütüm yapabilen burr setli olanı), en büyük avantajı tüm bu değirmenlerden daha az retention yapması. Eurekalarda 1.2 gram civarındayken, settede 0.44 gram. İkinci el temiz olanları vardı sahibinden ve letgoda. Bakmanızı tavsiye ederim.

kronik motor problemi var. kimilerinin motoru değişti kimileri saatli bomba, bekliyor sırasını

sageci (breville) @Bigvocate var ona sorun diycem de onun yerine ben yanıtlayıvereyim. sage filtre ğütümünde tat vermez, virtuoso da tk, espresso öğütemez. her işe yarasın diyebileceğiniz en ucuz değirmen mignon perfetto. o da mükemmel değil elbet.

Enzo

İyi Bilinen Üye
İsim
İl
Daha fazla  
İsim
İl
Espresso Makinesi
Lelit
Değirmen
Comandante c40
Ekipmanlar
, kalita 185 dripper, hario v60 plastik, aeropress ve french press
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Virtuoso amazon.com.tr de satışta yurtdışı fiyatını bilmiyorum ama sanırım Almanya amazondan geliyor vergi ücreti vs ile
Bu şekilde alıp tr ile priz uyumlu mu geliyor bu arada onu da sormak istedim

raistlin

İyi Bilinen Üye
Selamlar Arkadaşlar,

Mignon Perfetto her işe uygun, doğrudur. Genel olarak bilinen ve popüler bir modelimiz. :)

Alternatif ve daha bütçe dostu olarak da Mignon Crono düşünebilirsiniz. İkisi de aynı öğütme grubunu sunar. Kullanılan kesici set iki ünitede de aynı, 50mm düz. Crono modelinde önde filtre haznesi geliyor, Perfetto modelinde bunun yerine portafiltre tutucusu var yükseklik ayarı olmayan. Perfetto modeli dokunmatik ekran, çift zamanlayıcı ve sessiz teknolojiye sahipken Crono modeli yan tarafta yer alan bir zamanlayıcıya sahip, bununla 5-60sn arası çalışıyor ve standart sesle çalışıyor. Bu noktada Crono normal sesli, Perfetto ekstra sessiz diyebiliriz objektif olarak. Bir diğer fark ise Perfetto'da Kolay Ayar Sistemi(üzerinde öğütme türü isimleri yazılı ve hızlı, düşük turlu kademesiz sistem) bulunması. Crono ise standart kademesiz sistem kullanıyor. Son olarak Perfetto modeli 310 Watt, Crono modeli ise 260 Watt motor kullanıyor. Genel komponent ve yapı kaliteleri aynı.

Güncel şartlar içerisinde düşük bütçeyle ve uzun ömürlü biçimde bir çok öğütümü Crono ile gerçekleştirebilirsiniz.

Kasım indirimi bekleyenler, buyrun gelin, yardımcı olma sözü veriyorum! :)

seffa

İyi Bilinen Üye
Selamlar Arkadaşlar,

Mignon Perfetto her işe uygun, doğrudur. Genel olarak bilinen ve popüler bir modelimiz. :)

Alternatif ve daha bütçe dostu olarak da Mignon Crono düşünebilirsiniz. İkisi de aynı öğütme grubunu sunar. Kullanılan kesici set iki ünitede de aynı, 50mm düz. Crono modelinde önde filtre haznesi geliyor, Perfetto modelinde bunun yerine portafiltre tutucusu var yükseklik ayarı olmayan. Perfetto modeli dokunmatik ekran, çift zamanlayıcı ve sessiz teknolojiye sahipken Crono modeli yan tarafta yer alan bir zamanlayıcıya sahip, bununla 5-60sn arası çalışıyor ve standart sesle çalışıyor. Bu noktada Crono normal sesli, Perfetto ekstra sessiz diyebiliriz objektif olarak. Bir diğer fark ise Perfetto'da Kolay Ayar Sistemi(üzerinde öğütme türü isimleri yazılı ve hızlı, düşük turlu kademesiz sistem) bulunması. Crono ise standart kademesiz sistem kullanıyor. Son olarak Perfetto modeli 310 Watt, Crono modeli ise 260 Watt motor kullanıyor. Genel komponent ve yapı kaliteleri aynı.

Güncel şartlar içerisinde düşük bütçeyle ve uzun ömürlü biçimde bir çok öğütümü Crono ile gerçekleştirebilirsiniz.

Kasım indirimi bekleyenler, buyrun gelin, yardımcı olma sözü veriyorum! :)
Crono kullanan birisi olarak espresso özelinde gayet memnunum tavsiye ederim :) Ayrıca filtrede üzmez.

Buyukalpelli

Aktif Üye
İsim
Suleyman
Daha fazla  
İsim
Suleyman
Espresso Makinesi
Breville Bes810
Değirmen
BCG820 and Timemore C2
Selamlar, Breville nin BCG820 i espresso için kullanıyorum. Espresso çekebiliyor fakat Turk kahvesi denemedim.
Neden aldım? Uygun fiyata 2.el buldum ve deneme şansım olmuştu.
genel olarak güzel fakaten büyük sorunu yavaş olmasıdır( ister istemez topaklanma yapıyor, 18 gr kahve çekimi 20 saniyelerde) bir de detaylı temizlik süreci bence zordur.
Sıfır alsaydım almazdım Perfectto ya bakardım.
+Servisi var, porta filtre yerleştirmesi güzel, stabil olduğunu düşünüyorum, gramaz ölçümü yok fakat süre ayarı oluğudan zamanla oturuyor
Umarım yardımcı olmuşumdur

Arkadaşlar tüm yorumlar için teşekkürler. Aklımda flat burr bir öğütücü yoktu, işin içine Eureka girince biraz dengeler değişti. Şimdi gerçekten kafam karıştı :))

Sevgili @raistlin , indirim demişken :) Fiyat alabilir miyiz? :)