• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Balli Tereyağlı Kahve olur mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cenkgun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İkidir görüyorum bu tarz bir tarifi. Bana biraz saçma geliyor ama yapılacaksa bile en azından karafın içine koyun ekleyeceğiniz şeyleri. kahve yatağına koymak hem demlemeyi dengesizleştirir hem de filtre zaten tereyağını da balı da tutar bir miktar.

Tereyağlı olarak deniyordum bir zamanlar spordan önce. Koyu kavrum kahvelere bir miktar yakışıyor ama yine de pek sevemedim.

İnce bir dilim ekmeğin üzerine bal/terayağı sürüp kahveyle beraber tüketmek bana çok daha keyifli görünüyor 😄

İnsan birey olmakla birlikte içinde bulunduğu toplumun parçası ve kültür taşıyıcısıdır. Bu nedenle o kültürde damağı, kültürü, alışkanlıkları nasıl gelişirse beğenileri de o bağlamda gelişir. Ne birey olarak, ne de toplum olarak bu gibi tarifler bize gelmez özetle. Bireysel anlamda denenip beğenilebilir ancak toplumsal kültür açısından kabul görmez.

Hele bir de yumurtalı kahve tarifleri var ki, benim için iğrenç bir şey. Gerçekten kahveyle ilgili denemez olaydım dediğim tariflar onlardı sanırım.

Özellikle Vietnam, Bangladeş taraflarına ait olan tarifler.

Tereyağlı kahve hiç denemedim ama deneyeceğim. Mantıken gayet lezzetli olur gibi geliyor, sütle ve kremayla son derece uyumlu olan kahve elbette teryağla da iyi gider. Tereyağı dripper'a koyup, yağın hem kağıt hem de kahve tarafından filtrelenmesi de bana mantıklı geldi. Bunun için single orgin'dan ziyade blend tercih ederim sanırım.
Ballı olan için ise aynı şeyi düşünmüyorum.

Tereyağ hiç denemedim ama bir dönem Hindistan cevizi yağı ekliyordum 1 çay kaşığı kadar bir kaç yerde duymuştum faydalı ve metabolizma hızlandırıyor vs vs gibi
O yakışıyordu doğrusu, tereyağ yorumlarını merak ediyorum

Ticari market tereyağ mı kullanmak gerekir yoksa nitelikli trabzon tereyağı mı?

Lütfen ama, bizim Elazığ-Malatya yöresi tereyağı ile içildiğinde, burunda çiçeklenen taze yayla otlarını hissedip kulağınızda möö möö mee seslerini duyumsuyorsuz! Hele o aftertaste yok mu, sormayın... 😅😅

Kronik öksürük tedavisinde ballı kahve için makale;
Kaynak İran olduğu için tavsiyem her zaman şüphe ile bakın:)

Tereyağlı kahveyi bu sabah denedim. Klasik v60 demlemesinde, kahvenin üzerine bir parça tereyağı koydum ve standart demlememi yaptım. Koyduğum tereyağı 3.7 g geldi.
Beklentimin üzerinde bir lezzet oldu diyebilirim. Yağ bardağa eklense sanırım hoş olmazdı ama bu şekilde hem kahve partikülleri hem de kağıt tarafından filtrelendiği için rahatsız edici bir koku/tat oluşmadı. Tam aksine hafiften gelen tereyağı aroması kahveyle çok uyumlu oldu, sabah kahvesi için biçilmiş kaftan. Sabahları bu şekilde kahveyi tercih edebilirim.

Denemeden bir şey diyemem ama ekmeğe bal tereyağ sürüp yanında filtre kahve içmek aşırı güzel.

Bal-tereyağ-ekmek-kahve, gayet güzel bir dörtlü.

Ayrıca aroması için aldığım nitelikli kahvenin tereyağ aromalı bi kahve olmasını istemem herhalde 😃😃

Geri