• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Baileys - Alkol ve kahve

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan çekirdek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

çekirdek

Yeni Üye
İsim
İbrahim Hakkı Sağır
Daha fazla  
İsim
İbrahim Hakkı Sağır
Uzak olduğum bir konu. Türkiye ye göre yurtdışında daha yaygın ve gelişmekte diye biliyorum. Konuyu açma sebebim ise;

Balayı dönüş bir tane baileys aldık. Normalde ben alkol kullanmam ama iş gereği gezdiğim otellerde vs baileys kahveyi görmüşlüğüm var. Elbet bir gün denerim diyerek reçete istemedim ama baileys in görünüşü vs iştahımı o kadar kabartıyordu ki hep aklımdaydı. İnternette bana hitap edecek bir reçete bulamadım. Direky espressoya katarak içmeyi planlıyorum ancak tavsiyeleriniz varsa dinlemeye açığım, teşekkürler iyi forumlar 🙃

Uzak olduğum bir konu. Türkiye ye göre yurtdışında daha yaygın ve gelişmekte diye biliyorum. Konuyu açma sebebim ise;

Balayı dönüş bir tane baileys aldık. Normalde ben alkol kullanmam ama iş gereği gezdiğim otellerde vs baileys kahveyi görmüşlüğüm var. Elbet bir gün denerim diyerek reçete istemedim ama baileys in görünüşü vs iştahımı o kadar kabartıyordu ki hep aklımdaydı. İnternette bana hitap edecek bir reçete bulamadım. Direky espressoya katarak içmeyi planlıyorum ancak tavsiyeleriniz varsa dinlemeye açığım, teşekkürler iyi forumlar 🙃
aa ben içiyorum ara ara.

bailey's çok şekerli olduğundan kesinlikle şeker eklenmemeli. iki tane reçetem var, keyfinize göre sıcak ya da soğuk tüketebilirsiniz.

2 tane double shot espresso ile seviyorum ben. ortalama bir espresso reçetesine 19 gram kahve 45 ml çıktı desek bundan 2 tane eklemenizi tavsiye ediyorum. sebebi ise bailey'sin aşırı şekeri.
60 ml bailey's.
keyfinize göre süt ya da su. ben termosumun kapasitesine göre kullanıyorum. en fazla 200 ml süt/su diyebiliriz. (90 ml espresso + 60 ml bailey's + 200 ml su veya süt) ben yazın sütü ya da suyu daha az koyup buzla tamamlıyorum. son derece güzel oluyor. kışın ise sütü köpürtüp öyle koyuyorum, dokusu güzel oluyor. daha az şekerli tüketmek istediğimde ise tercihim su oluyor.

bence bu tarife kakule-tarçın-karanfil-muskat-zencefil gibi baharatlar da katılabilir ama hiç denemedim açıkçası. sahlep - chai tea latte benzeri tada sahip olacağını düşünüyorum bu baharatları katarsanız.

konuya uzak olduğum için sorma ihtiyacı hissettim.
Bailey's in içinde zaten kahve yok mu? ben öyle biliyordum.
hatta vaktiyle kafede yaptığımız -Alkolsüz İrish cream+espresso+süt- için helal Bailey's ismini vermişti arkadaşlar.

konuya uzak olduğum için sorma ihtiyacı hissettim.
Bailey's in içinde zaten kahve yok mu? ben öyle biliyordum.
hatta vaktiyle kafede yaptığımız -Alkolsüz İrish cream+espresso+süt- için helal Bailey's ismini vermişti arkadaşlar.

Ingredients​

Fresh Dairy Cream,
Sugar,
Alcohol,
Maltodextrin,
Milk Products,
Cocoa extracts and flavours,
Irish Whiskey,
Colouring: 150b,
Emulsifier: E471,
Acidity regulator: E331.

Baileys ile jagger karışımı içiyorum çok iyi oluyor

Ben baileys in o yoğun kremamsı dokusuna çok yakışacağını düşünüyorum ancak eve hiç baileys almak gibi bir durum olmadı :)

Geri