• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aylık alım anketleriyle ilgili bir öneri

Konum
Kadıköy
İsim
Gürkan
Daha fazla  
İsim
Gürkan
Espresso Makinesi
Nespresso DeLonghi EN97W
Değirmen
Porlex
Ekipmanlar
Hario V60, Bialetti MokaPot (2 adet), Nespresso Frother, termometreli Epinox kettle, cezveler.
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Kadıköy
Facebook
whiscoffeer
Twitter
whiscoffeer
Ağustos toplu alımı için oyumu kullandım, kenara çekileyim dedim... ama bi fikrimi paylaşmak istedim önce... Anket konusunun altında kalabalık yapmamak ve konunun ayrıca elealınabilmesi için de buraya başlık açmayı uygun buldum.

Öncelikle bu toplu alım görüşmeleri, anket, bazı yorumları kaldırmak vs... gibi işlerden dolayı emeği geçen herkese tekrar teşekkürler. Naçizane önerimi biraz da bu hengamenin belki önüne geçebilir, anketi biraz daha herkes için "OK" bölgesine sokabilir düşüncesiyle yazıyorum.

Her ay 30-32 kavurucuyu oyluyoruz, ve çoğu da benim (ve tahminen çoğu arkadaşın) henüz denemediğim kavurucular.
Açıkçası benim için artık oy kullanırken biraz ooo piti piti haline geldi, çünkü 30 kavurucunun arasında kayboluyorum. (bunu daha önce de belirtmiştim, arada kaynaması da normal). hep alım yaptığım ve sevdiğim kavuruculara da oy vermek istemiyorum, çünkü amacımız da yeni bişeyler denemek zaten.

Önerim, bu 30 kavurucunun tamamen random bir browser seçiciyle (hakkaniyet için, alfabetik sıralama yerine) 3 gruba ayrılması, 3 adet 10'arlı kavurucu listesinin 3 ayda aylık rotasyona girmesi, ve her ay sadece 10-11 kavurucu arasından oylama yapılması. Yeni kavurucu açıldığında tabi eklenebilir, umarım olmaz ama kapanan olursa da listeden çıkarılır., sayılar değişebilir.

Bu fikrin SWOT'una bakarsak:
S: her kavurucu 30'da 1 yerine 10'da 1 şans ile oylamada olacak / anket sonucundaki pastada seçilen kavurucu daha net öne çıkabilecek / üyeler %1'ler arasında oylarının heba olmadığını görecek
W: kavurucu bir ay listede olduğunda, sonraki ankete girmek için 2 ay beklemek durumunda kalacak / yine ara da "......... kavurucusu neden listede yok, istiyoruz" serzenişleri olacaktır.
O: Böylece belki de, üyeler oy kullanırken kavurucu sayısı azaldığı için, adı çok duyulmasa da listede dikkatini çeken kavurucuları araştırıp inceleyecek / çok tanınmamış kavurucular için de bir fırsat olarak görülebilir, biz kahve severler için de.
T: pek ihtimal vermesem de, "çok seçenek olduğu için, liste görmek için oy kullanıyordum, artık oylamaya da katılmam" diyecek üyeler çıkabilir / aylık 10-11 kavurucu listesi 1 yıl döngüsünde 4 defa kullanılacak, burada kavurucu seçimi kendini yineleyebilir (ancak düşük risk, ve çözülebilir)

Biliyorum biraz uzun oldu, ama kafamdakini aynen paylaşabilmek için biraz detay vermem gerekti.

Bununla ilgili fikirlerinizi merak ediyorum, ve özellikle admin arkadaşların da bir gözden geçirmesini rica ediyorum.

Afiyetler ☕
 
Nacizane benim de bir önerim var. Evet kavurucu sayısı biraz fazla, her üyemize ve kavuruculara eşit hak tanımak adına tüm kavurucuları ankete koymak doğru bir tavır gibi görünse de çoğunu bilmeyen üyeler için zorlayıcı bir yol galiba... nasıl fasılalandırılır o konuyu biraz düşünmek lazım.

Benim önerim daha çok ankete giren kavurucuların bu seçimde yer almayı isteyip istemedikleri ve ellerindeki kahve çeşitliliği, stok durumlarının kontrolü ve bizim istediğimiz sürede o miktarda sağlıklı kavurum ve kargolama yapıp yapamayacaklarının önceden belirlenmesi ile ilgili. Marka adı popüler olsa da her an her kavurucuda buradaki üyeleri tatmin edecek çeşitlilik ve yeterli stok olmayabilir. Kaldı ki bu kavurucular sadece kulübe kahve kavurmuyorlar, zaten hepsi rutin olarak kendi kahve dükkanları, online satışları ve diğer müşterileri için de kahve kavuruyor ve eğer tercih edilirlerse kısa sürede kulüp için de ciddi miktarda kahve kavurmak, paketlemek ve kargolamak gibi bir tabiri cazise yükle karşı karşıya kalıyorlar. Evet iş yapmaları, stok azaltmaları, kısa sürede iyi para kazanmaları onlar için iyi bir fırsat gibi görünse de her kavurucu bu yükün altından kolay kalkamıyor. Bu da özellikle o ayki kahve stoklarını bu alıma göre ayarlayan ve beklenti içine giren üyeler için hayal kırıklığına neden olabiliyor. Hoş kulup adına gönüllü olarak bu organizasyonu yapan arkadaşlar büyük bir emek harcıyorlar ancak yukarıda belirttiğim konuları da bir düşünmekte yarar var. Eğer bu kontroller önceden yapılabilirse zaten bazı kavurucular, tartışmaya mahal kalmadan ankette hiç yer almazlar ve sayı da kendiliğinden biraz azalır.

Ayrica bir öneri daha, ankete giren kavurucuların o an için online satışta olan kahvelerini herkesin görebilmesi adına o ayın alım başlığının altına bunların ilgili web sayfa adreslerinin de eklenmesi.

Emeği geçen tüm arkadaşlara tekrar teşekkürler :)
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Bende oyumu kullanıp geri çekilen tayfadanım :) çünkü belirtilen gibi başlık altında çok hengame olabilir.
@whiscoffeer ve @mimds arkadaşlar tavsiyeleri ben çok güzel olmuş.
Burada tabi alımı yöneten arkadaşların işleri çok daha fazla olmuş olacak. 1 anket ile uğraşmak bile gördüğüm kadarı ile onları çok yorabiliyor.
 
Merhabalar

öneriler ve güzel dilekler için çok teşekkür ederiz. alım organizasyonunda 3. aya girdik arkadaşlarım @Kahveciningalaksirehberi @mvscoffee @coffeebean ve ben elimizden geldiğince doğru ve hatasız bir şekilde organizasyon yönetmeye çalışıyoruz. Yapılan bu önerileri editör grubunda paylaşacağız.

Ben de naçizane yaşadığımız bazı şeylerden bahsetmek istiyorum.

@whiscoffeer Gürkan'ın önerisi üzerinde konuşacak olursak evet 10 arlı gruplar halinde seçim yapmak hepimiz için daha kolay ve rahat olacağı düşünülebilir fakat bununla alakalı çalışmalar yaparken swot analizinde de olduğu gibi 30 tane kavurucu firma arasından 10 kavurucu seçimi yapma sırasında "A firması neden yok" gibi söylemlerle çok sık karşılaşıp iyi niyetle organizasyonu daha verimli şekilde yapmak için düşünülen bu durumun dezavantaja dönüşme olasılığı var. örnekleri var maalesef yaşıyoruz bazı arkadaşlarımız serzenişte bile bulunup "eğer bu sistem böyle devam edecek ise oylamaya katılmıyorum", "A firması çıkmazsa alıma katılmıyorum" gibi söylemlerle karşılaşıyoruz ve bu bizi gerçek anlamda çok üzüyor. Nedenine gelecek olursak bu forum içerisinde hiç kimse maddi kaygı gütmeden tamamen gönüllülük esasıyla çalışıyor. Herkesin olduğu gibi forumda bütün emek veren arkadaşlarımın tamamı hali hazırda bir işe sahip olan ve mesai saatlerinden feragat edip ya da mesai sonrasında vakit ayırıp forumdaki işleri yürütmektedir. Bundan dolayı da organizasyonlarda kopukluk, gecikme vs yaşayabiliyoruz. Ve bu olan kopukluklardan ya da hatalardan dolayı da maalesef ki ağır eleştirilerin altında kalabiliyoruz.

@mimds Denizhan Abi'nin önerisi de çok mantıklı. Fakat bu yazılan şeyler için ekstradan çok fazla mesai yapmamız gerekeceği aşikar.

Forum giderek büyüyor. ilk alımda 40 lardayken şuan 300 civarında kişi alıma katılıyor. bu hızla büyümeye devam edersek 1 seneye kalmadan alımlara 500 civarı kişinin katılma olasılığı çok yüksek. belki de bir bakarız ileride bu tarz organizasyonlar için profesyonel anlamda çalışan arkadaşlarımız olur :D
 
Son düzenleme:
Ayrica bir öneri daha, ankete giren kavurucuların o an için online satışta olan kahvelerini herkesin görebilmesi adına o ayın alım başlığının altına bunların ilgili web sayfa adreslerinin de eklenmesi.

Denizhan abi bunun için @selamet in kurduğu bir site vardı onun linkini ekleyeyebiliriz foruma. Bu sayede o sayfada eğer oluyorsa kavurucu ismi ile filtreleme yaparak hangi kavurucuda hangi kahve var kolayca bulunabilir. Tek tek 40 a yakın kavurucunun sitesini inceliyip kahveleri yazmak bu iş için özel vaktini ayıran arkadaşlara ağır ve haksız bir yük getirir.

@whiscoffeer @mimds aylık alım sürecini bu karmaşık yapıdan kurtarmak ve daha güçlü hareket edebilmek adına hem de mecburiyetten geçtiğimiz aylarda insiyatif aldım ama maalesef tatsız ve kötü şeyler oldu. Denizhan abi olanları biliyorsunuz :). Yaşadığım deneyimler herkesi memnun etmenin pek mümkün olmadığını gösterdi. O yüzden çoğunluğun kararı ile ilerlemeye devam ediyoruz.
 
Bu konuya bir üye olarak ben de desteğimi belirteyim,kesinlikle çok daha uygun olacaktır.Aylık açılan konuda da seçilen 10 kavurucunun kura ile olduğu belirtilirse sanırım sorun azalacaktır.Çok seçenekli ankette rekabet azalıyor ve oylar çok yayılıyor.Bu şekilde oy dağılımları birbirine yaklaşır, diğer kavurucuların da seçilme şansı artar ve daha keyifli hale gelir diye düşünüyorum.
 
Denizhan abi bunun için @selamet in kurduğu bir site vardı onun linkini ekleyeyebiliriz foruma. Bu sayede o sayfada eğer oluyorsa kavurucu ismi ile filtreleme yaparak hangi kavurucuda hangi kahve var kolayca bulunabilir. Tek tek 40 a yakın kavurucunun sitesini inceliyip kahveleri yazmak bu iş için özel vaktini ayıran arkadaşlara ağır ve haksız bir yük getirir.

Sizi bilmem ama ben her ay oy kullanmadan kendi kurduğum sistemden mevcut kahvelere bakıp öyle oy veriyorum. 😁


Bu arada konuya yazmışken icaptandır belirteyim. Bilinçli bir üye olarak oyumu kullandım. Bu ayki oyum Petra'ya.
Petra'ya oy kullanırken tek bir sebebim vardı. Endonezya-frinsa sigararutang sitede bitmiş. :( Belki ellerinde kalan son bir çuval vs varsa kulübe özel sunarlar dedim. İlk siparişte deneyeceğim kahveydi, ne ara bitti anlamadım
.

Edit: Üsteki paragrafı Ağustos anket başlığına yazıyorum diye yazdım. Meğer bu başka bir başlıkmış şimdi farkettim hemen üstünü çizdim.
Aylık sadece 10 kavurucu seçiminden oluşan anket daha verimli olabilir. Bu fikride destekliyorum.
 
Son düzenleme:
@whiscoffeer Gürkan'ın önerisi üzerinde konuşacak olursak evet 10 arlı gruplar halinde seçim yapmak hepimiz için daha kolay ve rahat olacağı düşünülebilir fakat bununla alakalı çalışmalar yaparken swot analizinde de olduğu gibi 30 tane kavurucu firma arasından 10 kavurucu seçimi yapma sırasında "A firması neden yok" gibi söylemlerle çok sık karşılaşıp iyi niyetle organizasyonu daha verimli şekilde yapmak için düşünülen bu durumun dezavantaja dönüşme olasılığı var. örnekleri var maalesef yaşıyoruz bazı arkadaşlarımız serzenişte bile bulunup "eğer bu sistem böyle devam edecek ise oylamaya katılmıyorum", "A firması çıkmazsa alıma katılmıyorum" gibi söylemlerle karşılaşıyoruz ve bu bizi gerçek anlamda çok üzüyor. Nedenine gelecek olursak bu forum içerisinde hiç kimse maddi kaygı gütmeden tamamen gönüllülük esasıyla çalışıyor. Herkesin olduğu gibi forumda bütün emek veren arkadaşlarımın tamamı hali hazırda bir işe sahip olan ve mesai saatlerinden feragat edip ya da mesai sonrasında vakit ayırıp forumdaki işleri yürütmektedir. Bundan dolayı da organizasyonlarda kopukluk, gecikme vs yaşayabiliyoruz. Ve bu olan kopukluklardan ya da hatalardan dolayı da maalesef ki ağır eleştirilerin altında kalabiliyoruz.

değerlendirme ve yorumların için teşekkür ederim Türker. Tabi ki bunlar sadece öneri, dediğin gibi. Konuların art alanlarında yaşananları da, yaşayanlar olarak sizler daha iyi biliyorsunuz.

Genel olarak bakıldığında, mevcut 30 kavruculuda ya da farklı bir alternetif modelde hangi artılar ve eksiler daha ağır basar, kullanışlılık, rahatlık, doğru ve hatasız işlem, her kavurucu için 'daha' eşit fırsat, üyelerin yerli ya da yersiz şikayetleri... bunu uygulayan siz olduğunuz için de tabi editörler grubunda değerlendirmeniz ve artılar-eksiler terazisiyle karara varmanız gerek.

Sonuçta amaç mümkün olan optimum modeli bulana kadar fikir alış-verişi :)

Tekrar kolay gelsin ☕


son bir ek yapmak istedim :) : "A firması çıkmazsa bir daha oylamaya/alıma katılmıyorum" sözünün çok da önemli olmadığını düşünüyorum. "benim seçtiğim kavurucu çıkmazsa almam" düşüncesi de bence normal, kimseye alım zorunluluğu konmuyor sonuçta. Hep beraber alıp tatmanın ve fikir alışverişi yapmanın keyfine varamayacaktır o kişiler, o da kendi tercihleridir. Ancak "A firması neden listede yok" sorusunun cevabı da basit: her firmaya biraz daha fırsat verebilmek. Kişi böyle bir şikayette bulunabiliyorsa, A firmasından kişi kendisi de sipariş verebilir.
 
Ancak "A firması neden listede yok" sorusunun cevabı da basit: her firmaya biraz daha fırsat verebilmek. Kişi böyle bir şikayette bulunabiliyorsa, A firmasından kişi kendisi de sipariş verebilir.

Bunun önüne geçmek için kahve kavuran firmalar isimli bir konu açtık bizim gözümüzden kaçan ama üyelerin istediği firmalarıda ekleyelim diye. Çeşitlilik artması için seçilen firma tekrar listeye girmesi için 6 ay bekletiyoruz.
 
Bunun önüne geçmek için kahve kavuran firmalar isimli bir konu açtık bizim gözümüzden kaçan ama üyelerin istediği firmalarıda ekleyelim diye. Çeşitlilik artması için seçilen firma tekrar listeye girmesi için 6 ay bekletiyoruz.
yok, demek istediğim her ay 30 firmalık liste yerine aylık 10 firmalık döngüye girilirse ve o ay 10 firma arasında kişi sevdiği kavurucuyu bulamazsa... o zaman bunun söylenmesi mantıklı değil.

yoksa daha önce de yazdığım gibi, tabi ki yeni kavurucular da gelecek ve listelere eklenecek, şans verilmeli toplu ya da bireysel alımlarda... onda hemfikiriz.
zaten başlığı asıl açma sebebim de bu; yeni kavurucular gelecek ancak bilindik firmaların yanında isimleri kenarda kalacak ve belki de %1-2 oyu hiçbir zaman aşıp toplu alımlarda varlık gösteremeyecekler.
(dipnot: hiçbir kavurucuyla organik bağım yoktur, bazılarıyla platonik gönül bağım vardır, o kadar :D )
 
Dün ben de ooo piti piti durumunu yaşadım. Yanılmıyorsam kahvefabrikası alımı haricindeki bütün oylamalarda kazanan kavurucuların %15 civarı bir oyu vardı. Oylar çok dağılıyor gerçekten.
 
Bana da @whiscoffeer Gürkan Bey'in önerisi mantıklı geliyor. Hem alım yapanlar hem de kavurucular açısından hakkaniyetli bir şekilde, çekilişle belirlenecek 10-15 kavurucu çok daha kolay olur tercih ve inceleme adına. Neden A kavurucusu yok sorusunun cevabı belli tabi ama önceden yapılan çekilişle A kavurucusunun hangi ay listede olacağını da önceden söylemek mümkün. Bu iş şeffaflıkla yapılırsa çok da sorun olacağını sanmıyorum.

Bazı kurallar yine koyulabilir. Örn. yeni bir kavurucunun bu 10-15 firmalık aylık listeye eklenmesi için (diyelim ki 45 kavurucu var ve hepsi 3. ayda en az bir kere oylanmış olacak) önceden yapılan çekiliş listesinin bitmesini bekleyebilir. Bir sonraki 3 aylıkta çekiliş havuzuna eklenir.

Daha önce konuşulan bir konuydu sanırım. Kavuruculara ulaşıp elinde bize yetecek kahvesi olduğunu ya da bu kadar insana hizmet verebilcek durumda olup olmadığını sorma gibi bir işe girelebilir denmişti. Yine bir öneri olarak tabi, aylık sayı 10-15 arası olması halinde bu iş daha yapılabilir olur ve yine belirlenen kural dahilinde örn. ilk ayda listeye giren kavuruculardan 1 tanesi ben hazır değilim derse, 2. ayın listesine bir kura daha çekilerek bir önceki aya eklenir. 1. aydaki kavurucu 2. aya ertelenir.

Fikirler güzel ama zor olacağına şüphe yok. Benim genel kahve alımları ile ilgili önerim:

Forumu bir üniversite topluluğu gibi düşünüp (bence gönüllülük ve amaç olarak fark yok), düzenli yapılan işler için komiteler kurulabilir. Bu komitelere insanlar vakit ayırabilecekleri ölçüde katılım yapar ve sorumluluk alır. Eğer örn. o ay çok yoğun bir temposu varsa gelir komitesine ben bu ay destek olamayacağım der. Komitede, o ilgili işlerle ilgili en çok zamanı ayırılabilecek üyeler komite işlerini organize eder. Örn. Türker Bey @mtgg (kusura bakmayın başlıkta yazdığınız için size örnek verdim🙃 ), o esnada gönüllü olan 10 üyeye kavurucu listesini dağıtır ve organize eder. Sonuçları toplar ve paylaşır gibi.

Laftan ziyade iş dersek de 😬 ben şu ara çok esnek çalışma saatlerine sahibim ve yardımcı olmayı çok isterim.

Sevgiler,
 
Bu işi daha basit hale getirmek ve alternatifleri de daha limitli (doğal olarak böyle olacak anlatacağım şekilde) tutmak için her ay kavuruculara çok basit şekilde kayıt yapabilecekleri bir link gönderilse veya kayıt linki forumda bulunsa.
İsteyen kavurucu belirlenen hedef tarih dahilinde o ayki toplu alımda yer alabileceğini belirtse. basit şekilde firma ismi ve sunabileceği paket seçkisi kadar basit. Firma a, 3x150gr gibi. Sonrada sadece bu giriş yapan firmalar arasında oylama yapılsa nasıl olur? 6 ay kuralı yine sabit olacak tabi ki...
 
Bu işi daha basit hale getirmek ve alternatifleri de daha limitli (doğal olarak böyle olacak anlatacağım şekilde) tutmak için her ay kavuruculara çok basit şekilde kayıt yapabilecekleri bir link gönderilse veya kayıt linki forumda bulunsa.
İsteyen kavurucu belirlenen hedef tarih dahilinde o ayki toplu alımda yer alabileceğini belirtse. basit şekilde firma ismi ve sunabileceği paket seçkisi kadar basit. Firma a, 3x150gr gibi. Sonrada sadece bu giriş yapan firmalar arasında oylama yapılsa nasıl olur? 6 ay kuralı yine sabit olacak tabi ki...
Kavurucular ve burada aylık alım için emek veren arkadaşlar için aslında çok kolay olacaktır ayda bir kere rutinde böyle bir form doldurmak site üzerinden, hem de her kavurucunun burada hesabının da olması kesinleşir ve dialog kolaylaşır.

ama bu "listeye girebiliriz bu ay" verisini girmeyi angarya olarak görürler mi, orası muamma bence.
 
Kavurucular ve burada aylık alım için emek veren arkadaşlar için aslında çok kolay olacaktır ayda bir kere rutinde böyle bir form doldurmak site üzerinden, hem de her kavurucunun burada hesabının da olması kesinleşir ve dialog kolaylaşır.

ama bu "listeye girebiliriz bu ay" verisini girmeyi angarya olarak görürler mi, orası muamma bence.
O kısmı bilemiyorum bu işe emek sarf eden dostlar pratikte nasıl oluyor daha iyi cevap verecektir ama şöyle bir mantık kurmuştum, zaten buraya 2 kelime yazmaktan imtina eden bir kavurucu varsa onunla toplu alım işi de oldukça zor yürütülecektir :)
 
Arkadaşlar Önemli bir noktayı kaçırıyorsunuz bu bizim birlikte ortak kahve ve tadım için yaptığımız bir iş yani tamamen zamanında ortak kahve tadımı hobi olarak başladı ve gönüllük esaslı bir proje.

Bu tarz şeylerde en optimum orta yolu bulmalısınız malesef bu iş ya böyle olsun şöyle olsun diye yapabileceğimiz birşey değil ve mümkün olamazda zaten. Böyle olması demek çok fazla iş yükü getirecektir ayrıca emin olun çok fazla sıkıntı ortaya çıkıcaktır. Bunların hepsi zamanında deneyimlendi geçmişe dönüp bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Zamanında Yaptığımız değerlendirmelerde en tarafsız maksimum herkesin memnun olacağı ve hak yenilmeyecek tek sistem bu malesef toplu alımlarda bizim amacımız malesef küçük kavurucuları öne çıkarmak değil. Topluluğun kararları sonucu ortaya çıkan ulaşılabilir ve farklı ortak kahvelerin tadımı öncelikli amacımız.

Kendini tanıtmak isteyen firmalar için zaten kapımız sonuna kadar açık bizlerle iletişime geçip Foruma özel indirim tanımlayabilir deneme paketi oluşturabilirler toplu alım haricinde kendilerini tanıtabilirler bu şekilde ve bu tarz bir durumda çok daha mutlu oluyoruz. Herşeyi Forumdan değil birazda kavuruculardan beklemek lazım kendini tanıtmak isteyene kapımız zaten her zaman açık. Malesef bu konuda hep adım atan forum oluyor :)
 
Son düzenleme:
yurt içi firmaları çoğu kişi denemiş oluyor. bence yurt dışı kavurucularla ilgili planlamalar yapılabilse çok iyi olur. tabi bunun için aracı bir firma gerekir zannediyorum. daha önce gardelli'den alım yapılmış sanırım.
 
yurt içi firmaları çoğu kişi denemiş oluyor. bence yurt dışı kavurucularla ilgili planlamalar yapılabilse çok iyi olur. tabi bunun için aracı bir firma gerekir zannediyorum. daha önce gardelli'den alım yapılmış sanırım.

Hayır hiç böyle bir şey yapılmadı, üzerinde çalıştığımız bir konu ama. Aracı firma yerine aynı toplu alım mantığı gibi sipariş vs, ama şu aşamada imkansız gibi.
 
Merhaba @AltayOzger Bey, tam anlayamadım. Gürkan beyin yazdıkları için mi yoksa benim eklemelerim için mi söylediniz? Düzenli yapılan işler için komitesel yaklaşımla ilgili ne düşünüyorsunuz? En azından uygulama olarak arka planda bu şekilde çalışabiliriz. Zamanla tanımlanmış işler için ekiplere bölünmemin yaratacağı iş gücünü de görmüş oluruz. Böylece belki de yukarıda ve önceden yazılan yorumların/önerilerin ne kadar gerçekleştirilebilir olduğunu görürüz.
 
Hayır hiç böyle bir şey yapılmadı, üzerinde çalıştığımız bir konu ama. Aracı firma yerine aynı toplu alım mantığı gibi sipariş vs, ama şu aşamada imkansız gibi.
gardelli konusu vardı geçmiş mesajlarda gördüğüm. burada yazan firmalar var onların aracılığı ile yapılabilir diye düşünüyorum. bu sadece düşünce tabi..:)
 
Geri
Üst