öneri güzel, ama beni rahatsız eden önemli bir kısmı var. random gruplara ayrılması.
ölüm grubu oluşma ihtimali var
örnek vermek gerekirse a, b ve c gruplarına ayrılmış olsun. c grubu eğer gruplara ayrılmasa ilk 3 ay seçim yapılacak kavuruculardan oluşursa 3. ayda alım yapılacak kavurucudan 9. ayda alım yapılacak. aradaki 6 ay belki de hiç seçilmeyecek kavurucudan kahve içeceğiz.
biraz karışık oldu. örnekle açıklayayım.
ahmet, mehmet, ismet diye üç kavurucumuz olsun ve grup yapılmazsa ağustos ayı ahmet'ten, eylül ayı mehmet'ten, ekim ayı da ismet'ten alım yapılacak olsun. grup olduğunu ve bu üç kavurucunun aynı gruba düştüğünü varsayarsak ekim ayı ve eylül ayı diğer gruplardaki kavuruculardan olacak ve kasım ayı mehmet'ten olacak. bence bu fırsat eşitsizliği yaratan bir durum. aylar biriktikçe belki de hiç alım yapılmayacak kavurucu sırf o grupta olduğu için alım yapılacak. bence bu sistemin en büyük eksikliği bu.
ek olarak bu konudan tamamen bağımsız genel bir yorumum olacak. aylık alımlarda gönüllü görev alan arkadaşlarımıza güvenin, kendinizi onlara bırakın ve keyif almaya çalışın. benim gözlemlediğim kadarıyla süreci oldukça şeffaf ve düzgün yönetmeye çalışıyorlar ve bu yüzden gereksiz eleştirilere maruz kalıyorlar. oylama yapılıyor, birinci çıkan kavurucu ile iletişime geçiliyor, paketler ayarlanıyor, indirimler için pazarlık yapılıyor. hepsi ne uğruna? forum üyeleri ortak bir deneyim yaşasın, kulüp olma ayrıcalığı hissedilsin, nitelikli kahve herkese ulaşsın ve eğer mümkünse iyi fiyat alınsın diye. benim gözümde bu kesinlikle belirli bir ücret gerektiren emek işidir. bu arkadaşlarımız bu işi sadece sevdiklerinden, faydalı olmak için yapıyorlar. hiçbirini tanımam etmem bu arada. tamamen forum üyesi olarak yazıyorum. organizasyonda oylama olmasa, organizsyonu yapan ekip iletişimi kolay, sevdikleri ve güvendikleri bir kavurucu ile anlaşsalar (bence bu durumda bile hiçbir sakınca yok, ben kendilerine güveniyorum) bu tartışmalar ve yersiz eleştiriler olmazdı. Ağustos Aylık Alımı Kavurucu XX diye bir konu açılır, işine gelen alırdı. Fakat böyle olmasını istemeyip demokratik bir yola başvurdukça oy veren kişilerden bazıları siyasi parti savunurcusuna asabileşiyor ve manüplatif tavırlar takınıyorlar. cidden anlam veremiyorum. (bu konudaki tüm eleştiri ve geliştirme çabalarını tenzih ederim.)
sözün özü benim fikrim şu anki yöntemle devam edilsin ve herkes sadece 1 oy hakkı olduğunu unutmasın. kalanı için organizasyona güvenin, arkadaşlarımızı küstürmeyelim ve tadını çıkaralım. kahve keyif işi ve bize fayda sağlayan bu aylık alımların keyfimizi kaçırmasına izin vermeyelim.
sevgiler.