• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ayın Deneyimi Yazısı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kahveanalisti

Barista
Editör
Daha fazla  
Espresso Makinesi
Rocket Cinquantotto
Değirmen
Eureka Mignon Specialita-Ode Brew Grinder- Comandante C40 MK3
Ekipmanlar
V60-Breville Sage Precision Brewer-Syphon-Aeropress-Nanopresso-Kompresso-Kruve Elek-Kruve Bardak-Acaia Pearl S-Felicita-Fellow Kettle
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çankaya
Uzun zamandır forumda sürekli deneyim paylaşan arkadaşların azaldığını görüyoruz. Bu noktada geri dönüşler detaylı yazılar açısından aslında forumun en temel noktalarından birisinin kaybolduğunu görüyoruz. Ayın deneyimi yazısı gibi bir aklımda fikir var. Bu ne demek peki ? Komple bir kahve hakkında araştırma detaylı prosses bilgileri ve içim deneyimi belki küçük bir tadım videosu ve diğer detaylı bilgiler içeren bir içerik gibi. Her ay sizlerin bu paylaşımları arasında en değerli yazıyı editör ekibiyle seçip bir hediye gönderme planımız var. Bu noktada sizin de değerli fikirlerinizi ve görüşlerinizi almak isteriz.

Bence keyifli ve forumun kalitesini arttıracak bir içerik yarışı kesinlikle forumumuza değer katar.

Kahve, (Kuruyemiş: Bu benden) ve Ekipman hediyeleri her şey olabilir arkadaşlar.

Son düzenleme:
Ben de aynı konudan dolayı üzülüyordum güzel bir düşünce olmuş :)

Çok güzel bir girişim olmuş. Hatta bu hediye işlerine kim gönlünden koparsa zaman zaman ekleme yapsın. Bilgiyi karşılıksız bırakmamak lazım. Özellikle bu deneyim yazıları için yalnızca kahve bazlı değil teknik bazlı çeviriler ve detaylı analizlerde olmalı bence.

Eskiden bir kahve hakkında bir sayfa yazı yazardık, şimdi bir cümle yazmak zor geliyor 😂 gerçekten güzel olur bu canlandırma

Demleme Reçetesi: V60 01 Özel sitedeki reçete

Firma:
Niji Coffee

Kahve:
Etiyopya Bombe Qonqana

Kavurma Tarihi:
17.11.2022

Demleme Metodu:
V60 01

Değirmen ve Öğütüm Ayarı:
1zpresso Q2 (2 Tam Tur +1 klik =63 klik)

Su Markası ve Sıcaklık:
Buzdağı 93°

Demleme Süresi:
2.55

Demleme Notları:
Sitedeki reçeteye uyarak bir demleme yaptım,Tam 2.55 de bitişi gerçekleşti.

Tadım Notları:
Bardağın başında ve bitişinde buram buram limon ben buradayım diyordu😅 İlk yudumlarda ciceksi bir limon varken bardak sogudukca bitişinde limon ile beraber sanki pekmezimsi bir tat ile bitişi vardı ben içerken keyif aldım gayet güzeldi😋

Ben görece yeni bir demleyiciyim (1yıl). Foruma ilk üye olup ev baristalığına gönül verdiğim zamanlar, günün 2-3 saatini sayfalarca yazı okuyarak ve okuduklarımı mümkün olduğunca uygulayarak tecrübe kazanmaya çalışıyordum. Aylık toplu alımlarda 2. bir başlık olarak kahve deneyimleri vardı yanlış hatırlamıyorsam ve belli şablonlar hazırlayıp herkes oraya deneyimlerini ve önerilerini yazıyordu. Maalesef artık o başlık yok, deneyim konusunda eksikliklerden biri de bu; kahvemi alıp köşeye çekileyim -nitekim kendi adıma da- ilk zamanlar deneyimlerimi iyi veya kötü paylaşmaya çalışıyordum başkalarının reçetelerini örnek alıyor veya kendi reçetemi sunuyordum artık ben de yapmamaya başladım. Bunun en büyük 2. sebebi de 1 yıldır süre gelen ve üst üste biriken olaylardan dolayı bazı deneyimli kullanıcıların forumu bırakması kimilerinin de sessize bürünmesi bu şekilde foruma zarar vermiş görünüyor. Kendi adıma rahatsızım ve benim gibi rahatsız olan bir çok üye vardır. Genelde aktif olan başlıkların hepsini sessiz olsa da takip ediyorum ve gözlemlediğim kadarıyla olaylarda başroller hep aynı kişiler (tabiki istisnalar var), bu durum başka üyelerin de gözüne çarpmıştır. Kimseyi hedef olarak almamakla ve ikili iletişime girmemekler birlikte, bu kişilerin kendilerini biliyor ve burayı da takip ediyor olduklarını düşünüyorum. Biraz öz eleştiri yapıp bu güzel topluluğun daha da ileri gitmesi adına insanların gerek uslup gerekse maalesef son yıllarda ülkemizde her konuda yaşanan genel bir sıkıntı olan ayrık görüşlerin karşı tarafa saldırırcasına olan tavırlarını tekrardan gözden geçirmesini temenni ediyorum. Bence bununla ve yöneticilerin belirlediği teşviklerle beraber forum tekrardan eski aktif günlerine dönecektir.

Firma: Tetra N Roastery
Kahve: Colombia-Diofanor Ruiz
Kavurma Tarihi:05.01.23
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Metodu: Chemex, Blooming sonrası (30 saniye-60mL)- İlk döküş (140 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante- 21 klik
Su Miktarı: 300 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -93
Demleme Süresi: 2.25

Sevgili dostum @Sefer Dağ yorumuyla çok güzel bir kahve ortaya çıkmış. Şarabımsı bir gövde eşliğinde vişne cümbüşü diyebilirim. Kırmızı meyveler içerisinde benim yaptığım reçetede vişne baskın az da olsa çilek alabildim. Sonlara doğru ananası tadım notuna sahip bir fincan elde ettim. Emeğinize sağlık Ankara'ya selamlar. En yakın zamanda görüşmek dileğiyle.

Demleme Reçetesi: 16/245 60+60+60+65
Firma: Kafein Kültür
Kahve: Etiyopya Duromina Lot 9
Kavurma Tarihi: 03.01.2023
Demleme Metodu: V60
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Timemore c2, 20 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Nestle su, 96 derece
Demleme Süresi: 2.45
Filtre: Cafec Traditional

Bu çekirdek özelinde Buzdağı su ile yaptığım denemelerde pek iyi sonuç alamadım, bu yüzden denemelerime Nestle su ile devam ettim. 94 derece suyla yaptığım demlemede tadım notları bariz şekilde alınsa da bir tık under extracted olmuş gibiydi, bu sebeple dereceyi 96 yapıp bir de öyle denedim. Sonuç çok iyi oldu. Tadım notaları olarak şeftali ve baharatımsı tatların öne çıktığı, tatlılığın epey fazla olduğu keyifli bir fincan elde ettim.

Firma: Tetra N Roastery
Kahve: Colombia-Diofanor Ruiz
Kavurma Tarihi:05.01.23
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Metodu: Chemex, Blooming sonrası (30 saniye-60mL)- İlk döküş (140 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante- 21 klik
Su Miktarı: 300 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -93
Demleme Süresi: 2.25

Sevgili dostum @Sefer Dağ yorumuyla çok güzel bir kahve ortaya çıkmış. Şarabımsı bir gövde eşliğinde vişne cümbüşü diyebilirim. Kırmızı meyveler içerisinde benim yaptığım reçetede vişne baskın az da olsa çilek alabildim. Sonlara doğru ananası tadım notuna sahip bir fincan elde ettim. Emeğinize sağlık Ankara'ya selamlar. En yakın zamanda görüşmek dileğiyle.
Afiyetler olsun 🤍

Eskiden bir kahve hakkında bir sayfa yazı yazardık, şimdi bir cümle yazmak zor geliyor 😂 gerçekten güzel olur bu canlandırma
Bir sayfa yazı yazdıran o kahveler yok artık. O güzel kahveler o plastik dripperlerle akıp gittiler, çekirdeğin ticarisine, blendlerin robustalısına kaldık. 🚬

Çok çeşitli kahve içince hangisini yazsam bilemediğimden yazmak zor oluyor. Ben Coffeerem'in spesyallerini hiç kaçırmıyorum bahsetmek lazım belkide arada, geçen haftasonu evde çalışacak ortamım olmayınca çalışma ortamı olarak hemen Örnekköy'e hem güzel kahve içerim hemde odaklı çalışırım diye Coffeerem'e gittim. Mekanlarınıda seviyorum ortamı güzel, güneş alıyor havada nıspeten temiz o tarafta İzmir merkeze göre, dönerkende iki spesyalini aldım. İlki Colombia Jairo diğeri Ethiyopya Hasmasho.
Meyvemsi kahvelere bayılıyorum bilen bilir mutlaka notaları hissetmeliyim. Colombia Jairo denemeye karar verdim,kahvenin az su tuttuğunu söylediği için, suyla temasını arttırmak üzere düşündüm bi yol seçtim.(tabi şimdi her zaman olan klasik şeyleri denemeyeceğimi anlamışsınıdır :D )
İlk İzlenim olarak çekirdeğin kokusu cidden iyi! Sanki Sephorada parfüm kokluyorum! Passionfruit oldukça baskın.

Demleme Metodu: V60 Çelik Hario
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Timemore X Lite 11,5 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Bozdağ, 94 C
Oran ve Demleme Süresi: 30 gr Kahve 510 gr su - 3:20 civarı
Filtre: Cafec Abaca

Experimental Kahve demleme derseniz ben varım :)
30 gr kahvemizi yatağa düzgün bir şekilde koyuyoruz ve 50grm su ile ilk blooming'i yapıyoruz. Hakikatende kahve hızlı su çekiyor ve blooming hızlı bitiyor. (25 saniye falan sürdü) Burda aksiyon almak gerekiyor normal olmayacak bu iş deyip;
325 gr suyu agresif bir şekilde 10 saniye civarında döküyor ve iyice bir kaç tur boğarcasına çeviriyoruz. Tozlar kahve yatağı herşeyin yerinden oynadığına içeride fırtına kopardığımıza emin oluyoruz! 1:45 civarı 145 gr suyuda hızlıca koyuyoruz, 2:00 civarında ise artık uslanıyoruz ve bu sefer daha nazik tavır takınıyor, 2 Rao spin veriyoruz amacımız bozulan yatağı düze geri getirmek kahveyi sakinleştirmek.

Bu koşullarda akış hızı kısıtlanmış olduğu için bir kısım immersion etkiside yaratmış oluyorsunuz bitiş 3 dakikayı geçiyor biraz ama çokta korkulacak bir durum değil :) kötü bir dripper yoksa elinizde 4-5 dakikaları görmezsiniz.

Sonuç olarak ben kahvemi 3:20 civarında aldım. 10-20 saniye sonra alsamda sorun olmazdı. o yüzden çokta takılmaya korkmaya gerek yok.

Kahve memnun edici bir tat verdi, Şirincedeki meyve şaraplarını andıran ama dengesi olan, Passion Fruit'in aromada baskınlığı tada daha alt notadan geliyor, şarabımsı tat daha önde yani, kesinlikle acılık burukluk yok tatlı, kadifemsi bir tadı olan içenlerin etkilendiği güzel bir kahveydi.
En son bu tatlara yakın olarak Montag Funky Bery beni çok şaşırtmıştı, buda aynı klasmanda sayılır.

Demleme Reçetesi: V60 01 Özel sitedeki reçete

Firma: Niji Coffee

Kahve: Etiyopya Bombe Qonqana

Kavurma Tarihi: 17.11.2022

Demleme Metodu: V60 01

Değirmen ve Öğütüm Ayarı: 1zpresso Q2 (2 Tam Tur +1 klik =63 klik)

Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı 93°

Demleme Süresi: 2.55

Demleme Notları: Sitedeki reçeteye uyarak bir demleme yaptım,Tam 2.55 de bitişi gerçekleşti.

Tadım Notları: Bardağın başında ve bitişinde buram buram limon ben buradayım diyordu😅 İlk yudumlarda ciceksi bir limon varken bardak sogudukca bitişinde limon ile beraber sanki pekmezimsi bir tat ile bitişi vardı ben içerken keyif aldım gayet güzeldi😋
Afiyet olsun , beğendinize sevindim 🤩☕

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri