whiscoffeer
Barista
- Konum
- Kadıköy
- İsim
- Gürkan
Daha fazla
- İsim
- Gürkan
- Espresso Makinesi
- Nespresso DeLonghi EN97W
- Değirmen
- Porlex
- Ekipmanlar
- Hario V60, Bialetti MokaPot (2 adet), Nespresso Frother, termometreli Epinox kettle, cezveler.
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- İstanbul
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Kadıköy
- whiscoffeer
- whiscoffeer
Herkese merhaba,
uzun zamandır denemeyi düşündüğüm "infused coffee" deneylerime 2 ay kadar önde başlamıştım.
Bu hafta sonu ise ikinci denememi yaptım.
Kısaca şu şekilde:
aroma profili ve yoğunluk açılarından seçtiğim bir kahveyi, degassing süresi dolduktan sonra, belli bir oranda yine kendi seçtiğim bir viskide 3 gün bekletiyorum. sonrasında süzme, kurutma ve dinlendirmeye alıyorum.
İlk denememi CoffeeREM Musasa çekirdekleri ve Ardbeg Wee Beastie ile yapmıştım. Sonuç umut verici olduğundan, ikinci bir deneme yapmaya karar vermiştim.
Geçtiğimiz hafta da yeni denememi Johnnie Walker BL içinde At Origin'den Adado Natural ile yaptım ve hafta sonuna kadar bekleme, kuruma ve dinlenme süreçleri tamamlandı. Dün de ilk demlemesini yaptım, instagram hesabımı takip edenleriniz zaten görmüştür.
Soruma gelince: buna benzer deneme yapanlar oldu mu içinizde? nereye vardı, nereye kadar götürdünüz ya da nerede pes ettiniz?
Sadece viski değil elbette, başka sıvılar, hatta katılarla da bunu denemiş olanlar vardır diye düşünüyorum.
Bence çok ilginç bir deneyim, ve tabi sonu yok. o yüzden geliştirilebilir diye düşünüyorum. Mesela dünkü post sonrasında bir takipçimden öneri geldi: Negroni kokteyl yapmadan önde cinde kahvede bekletip süzerseniz, Negroni çok daha güzel bir hâl alıyor... denemek lazım tabi
uzun zamandır denemeyi düşündüğüm "infused coffee" deneylerime 2 ay kadar önde başlamıştım.
Bu hafta sonu ise ikinci denememi yaptım.
Kısaca şu şekilde:
aroma profili ve yoğunluk açılarından seçtiğim bir kahveyi, degassing süresi dolduktan sonra, belli bir oranda yine kendi seçtiğim bir viskide 3 gün bekletiyorum. sonrasında süzme, kurutma ve dinlendirmeye alıyorum.
İlk denememi CoffeeREM Musasa çekirdekleri ve Ardbeg Wee Beastie ile yapmıştım. Sonuç umut verici olduğundan, ikinci bir deneme yapmaya karar vermiştim.
Geçtiğimiz hafta da yeni denememi Johnnie Walker BL içinde At Origin'den Adado Natural ile yaptım ve hafta sonuna kadar bekleme, kuruma ve dinlenme süreçleri tamamlandı. Dün de ilk demlemesini yaptım, instagram hesabımı takip edenleriniz zaten görmüştür.
Soruma gelince: buna benzer deneme yapanlar oldu mu içinizde? nereye vardı, nereye kadar götürdünüz ya da nerede pes ettiniz?
Sadece viski değil elbette, başka sıvılar, hatta katılarla da bunu denemiş olanlar vardır diye düşünüyorum.
Bence çok ilginç bir deneyim, ve tabi sonu yok. o yüzden geliştirilebilir diye düşünüyorum. Mesela dünkü post sonrasında bir takipçimden öneri geldi: Negroni kokteyl yapmadan önde cinde kahvede bekletip süzerseniz, Negroni çok daha güzel bir hâl alıyor... denemek lazım tabi
