• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aradığı Espresso Çekirdeğini Bulamayan: Espressionist

kaanka

Üye
Konum
Edirne
İsim
Kaan
Daha fazla  
İsim
Kaan
Espresso Makinesi
Ecm Technika 4 Profi
Değirmen
Ecm S-64 Automatik, Comandante
Ekipmanlar
V60, delter,
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Edirne
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Merkez
Forumu düzenli takip eden birisi olarak edindiğim genel kanı, forum üyelerinin çoğunun filtre kahve tercih ettiği yönünde. Örneğin günün kahvesi bölümünde paylaşım yapan arkadaşlar hep filtre metodlarıyla demledikleri kahve deneyimlerini paylaşıyorlar. Espresso konusunda çekirdek yada demleme tavsiyesinde bulunan hiç yok. Ben hem filtre hem de espresso içiyorum. Espresso için ciddi yatırım yaptım. Ama bu yatırımın karşılığını alamadığımı düşünüyorum. Şimdiye kadar espresso olarak içtiğim en iyi kahve Gardelli'nin blendiydi. Türkiye'den aldığım hiçbir çekirdek beni öyle tatmin etmedi. Şimdiye kadar boxx, manifesto classic, montag, sapiens, petranın blendlerini denedim ama hiçbirini tekrar anladım gelmiyor. Valla bütün ekipmanı satasım geliyor. Espresso severlerin görüşleri benim için çok önemli. Umarım yalnız değilimdir.
 
Ben hem espresso hem filtre tüketiyorum fakat espresso için çekirdek bulmak zor. Yalnız tavsiyem blend yerine single origin almanız. Denemedim ama probador'un el boqueron çekirdeğine espresso için iyi diyorlardı. Ben guetemala çekirdeklerini başarılı buluyorum espressoda.
 
Ben hem espresso hem filtre tüketiyorum fakat espresso için çekirdek bulmak zor. Yalnız tavsiyem blend yerine single origin almanız. Denemedim ama probador'un el boqueron çekirdeğine espresso için iyi diyorlardı. Ben guetemala çekirdeklerini başarılı buluyorum espressoda.
Ebq üyelik aldım, 4. paketteyim şu an. Güzel çekirdek ama yine de aradığım gibi değil. Mango ve ananas aromaları çok meyvemsilik katıyor espressoya.
 
Espresso candır.
Hem espresso hem de filtre içiyorum.
Bende ciddi bi yatırım yaptım açıkçası, çok da.seviyorum.espresssoyu. ama gerçekten güzel bir çekirdek bulmak zor, sabit devamlı kullandığım bir çekirdek de yok bu yüzden.
Aylık alımlarda mutlaka bir espresso seçeneği oluyor, Farklı farklı kahveleri denemek şu an güzel, devamlı olabilecek kahveyi bulana kadar böyle.
 
Valla ben 2 senedir arıyorum:) Artık sıkılmaya başladım. Filtrecileri kıskanmaya başladım. Adamlar hem bizim 5'te 1'imize ekipman düzüyorlar hem de mis gibi kahveler içiyorlar.
 
Neredeyse her gün bir espresso içiyorum. Maalesef bende “o” espresso ile karşılaşamadım henüz. Harmanlara daha çok fırsat vermeye başladım artık. Aradığım tada daha yakın dengeli sonuç alabiliyorum. Tam olarak siz nasıl bir tat arıyorsunuz?
 
Fındık ve karamel notaları, belirgin bir asidite ve yoğun denebilecek bir gövde fena olmazdı doğrusu.
 
Buna yakın bulduklarımı burda paylaşacağım, belki aradığınızı bulabiliriz..
 
Peki Espressocular ev için fazla yer kaplamayan bir makine önerebilir mi ? :) delonghi pek önerilmiyor galiba :)
 
Peki Espressocular ev için fazla yer kaplamayan bir makine önerebilir mi ? :) delonghi pek önerilmiyor galiba :)

gaggia new classic, lelit anna, fiyattan bağımsız yazıyorum la pavoni, becerebilirm derseniz flair ya da cafelat robot..
 
Bende her iki demleme yöntemine sahibim. Eşim sütlü sevdiği için Evde en çok kullandığımda Espresso makinesidir.
Ben şu şekilde yapıyorum; kahve alacaksam min. 500gr alıyorum. Sebebi ise ögütücünün ayarı çekirdeğe göre farklı oldugundan dolayı en az 2 veya 3 shottan sonra tam olarak verim alabiliyorum. Hatta ilk shotlarda PID değişiminide yapıyorum. Bu değişimle birlikte performans üst düzeye çıkıyor.
PID için geçenlerde başıma gelen bir olayı örneği vermek isterim. Elimdeki diger çekirdeklerden CMD de öğütüp, PID yi değiştirerek kendime bir shot yaptım benimki gayet güzel oldu. Sonrasında değirmendeki sürekli kullandığım çekirdeği kullanarak eşime yaptım ve eşim direk bu kahve yanmış geçen yaptığınla farklı dedi. Bir önceki içtiğine göre sadece PID değişikliği vardı.
 
espressocular forumda biraz gariban kaldık gibi değil mi :) toplu alımlarda kenarda bize de bir şeyler düşer mi diye bekliyoruz gariban gariban ;) son zamanlarda içtiğim en başarılı blendler gardelli ile mamma comandante ancak ikisi de başarılı bir single origin çekirdekten yapılmış espressonun yanına yanaşamaz. montag la conchita çoook güzeldi ama maalesef bitti. zümrüt karacadan denemiştim o da bitti, şu anda hala satışını department yapıyor, la majada fp ürünü başarılı bir çekirdek. nutz ın yeni kosta rikasını espresso kavrumu ile denemek isterdim. son zamanların en beğenilen kahvelerinden el bukeron u keşke lütfedip espresso kavursalar da denesek, filtresinden denedim fena değil ancak keşke omni yerine espresso kavrum olsa. boxx daha deneyemedim onun espressolarını çok övüyorlar. sevgili montag aşırı pahalısın bizleri üzüyorsun, montag el salvador la providencia dan umutluyum yakın zamanda denemek istiyorum. yeni yılda içtiğin en iyi espresso hangisi diye sorarsanız burgazada 4 letter word ün bella vistası açık ara önde, kahvem çok diye çekirdek almadım, sonra almadığıma pişman oldum, manifestoda da satıyor ama nasıldır bilemiyorum.
 
Son düzenleme:
espressocular forumda biraz gariban kaldık gibi değil mi :) toplu alımlarda kenarda bize de bir şeyler düşer mi diye bekliyoruz gariban gariban ;) son zamanlarda içtiğim en başarılı blendler gardelli ile mamma comandante ancak ikisi de başarılı bir single origin çekirdekten yapılmış espressonun yanına yanaşamaz. montag la conchita çoook güzeldi ama maalesef bitti. zümrüt karacadan denemiştim onda bitti. şu anda hala satışını department yapıyor, la majada fp ürünü başarılı bir çekirdek. nutz ın yeni kosta rikasını espresso kavrumu ile denemek isterdim. son zamanların en beğenilen kahvelerinden el bukeron u keşke lütfedip espresso kavursalar da denesek, filtresinden denedim fena değil ancak keşke omni yerine espresso kavrum olsa. boxx daha deneyemedim onun espressolarını çok övüyorlar. sevgili montag aşırı pahalısın bizleri üzüyorsun, montag el salvador la providencia dan umutluyum yakın zamanda denemek istiyorum. yeni yılda içtiğin en iyi espresso hangisi diye sorarsanız burgazada 4 letter word ün bella vistası açık ara önce, kahvem çok diye çekirdek almadım, sonra almadığıma pişman oldum, manifestoda da satıyor ama nasıldır bilemiyorum.
Aslında burgaz adada yerlerinde içtiğimde pek iyi değildi. Bir kaç kere içtim ama.
 
Ne yazıkki yalnız değilsiniz ben tüketimimi hem espresso hemde filtre yöntemlerle yapıyorum ve dediğiniz gibi filtre yöntemde daha az masraf yaparak daha tutarlı daha zevkli sonuçlar alabiliyorum. Birçok kavurucudan birçok çekirdek denedim ki hala denemeye devam ediyorum istediğim gibi bir espresso içebilmiş değilim dolayısıyla insan o kadar yatırım yapıp başarılı bir sonuç alamayınca üzülüyor.

Buna ilaveten gerçekten güzel bir espresso içince her ne kadar para, zaman, emek harcamış olsamda işte bu diyeceğim espressonun peşinden koşuyorum.

Espressoda özellikle ekipman kadar tecrübeninde çok önemli olduğuna söylemeliyim güzel bir espresso için bence iyi bir barista en az ekipman ve çekirdek kadar önemli. Bu durumda da 250 gramına 60-70 TL verip öğütücü ayarını tutturuna kadar 50-60 gramı heba olan çekirdeklerden olabildiğince uzak duruyorum nitekim o kadar para verip aldığım çekirdeklerden de iyi espresso alabilmiş değilim. Bu sebeple çok şey vaat etmesede nispeten daha ucuz taze çekirdek satan firmalara (bknz. 3coresroastery, demleniyor.com) firmalara yönelmiş durumdayım.

Şöyle güzel tadı damağımızda kalacak çekirdekler bulabiliriz umarım.
 
Ne yazıkki yalnız değilsiniz ben tüketimimi hem espresso hemde filtre yöntemlerle yapıyorum ve dediğiniz gibi filtre yöntemde daha az masraf yaparak daha tutarlı daha zevkli sonuçlar alabiliyorum. Birçok kavurucudan birçok çekirdek denedim ki hala denemeye devam ediyorum istediğim gibi bir espresso içebilmiş değilim dolayısıyla insan o kadar yatırım yapıp başarılı bir sonuç alamayınca üzülüyor.

Buna ilaveten gerçekten güzel bir espresso içince her ne kadar para, zaman, emek harcamış olsamda işte bu diyeceğim espressonun peşinden koşuyorum.

Espressoda özellikle ekipman kadar tecrübeninde çok önemli olduğuna söylemeliyim güzel bir espresso için bence iyi bir barista en az ekipman ve çekirdek kadar önemli. Bu durumda da 250 gramına 60-70 TL verip öğütücü ayarını tutturuna kadar 50-60 gramı heba olan çekirdeklerden olabildiğince uzak duruyorum nitekim o kadar para verip aldığım çekirdeklerden de iyi espresso alabilmiş değilim. Bu sebeple çok şey vaat etmesede nispeten daha ucuz taze çekirdek satan firmalara (bknz. 3coresroastery, demleniyor.com) firmalara yönelmiş durumdayım.

Şöyle güzel tadı damağımızda kalacak çekirdekler bulabiliriz umarım.
3core u merak ediyorum, yorum alabilir miyim?
 
Son bir yılı düşündüğümde single origin olarak İspanya’dan bir kavurucu olan rightside ın çekirdeklerini ve the barnın çekirdeklerini bayılarak içtim. Türkiye’de ise toplum alımda aldığımız el boqueron çok iyiydi. Beni şaşırtması klasik italyan yüksek gövdeli bir Espresso isterseniz boxx blend xx i tavsiye ederim.
 
Geri
Üst