• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Arabica vs Robusta Kahve Türleri

Konum
İstanbul
İsim
Levent
Kahveye merak sarıp, araştırma yapmaya başladığınızda karşınıza farklı ülkelere ait kahve türleri çıkacak. Aslında kahve çekirdeklerinin 99%’u temelde Arabica ve Robusta olmak üzere iki ana türe ayrılmaktadır.

Dipnot: Kahve bir meyvedir.

Aralarındaki temel farklardan bahsedip, detaylara girmeden kaçacağım 😊

Kafein: Robusta, Arabicaya göre 2 kat fazla kafein içerir. O yüzden, günlük kafein tüketiminizi kontrol ediyorsanız, dikkatli olmanız gerekir.

Yetiştirme Zorluğu: Robusta deniz seviyesinde, daha geniş bir sıcaklık aralığında yetiştirilebilir. İçeriğindeki yüksek miktardaki kafein, böcek gibi zararlılara karşı koruma görevi görmektedir. Bunun aksine Arabica, daha yükseklerde, daha zorlu koşullarda üretilir ve birim alandaki hasat daha düşüktür. Ne kadar emek, o kadar ekmek😊

Şekil: Robusta genel olarak daha küçük ve yuvarlak, Arabica ise daha büyük ve ovaldir. Orta hat çizgisi Robustada düz, Arabica da ise S şeklindedir.robustavsarabica.JPG

Tat Profili: Arabica çekirdekleri daha yumuşak içimli, meyvemsi ve çiçeksi aromalara sabit, asidite yönünden zengin, dengeli tatlar vermektedir. Bunun sebeplerinden bir tanesi içeriğindeki şekerlerin ve yağların Robustaya kıyasla daha yüksek miktarda olmasıdır. Bu bileşenler kavrulma sırasında parçalanarak, fincanlarımızdaki güzel tatları vermektedir.

Bunun yanında Robustanın tadı daha sert ve topraksıdır. Asidite açısından cansızdır. Çözünebilir kahve ve blendlerde karşımıza çokça Robusta çıkmaktadır. Bu yüzdendir ki, Robusta ağırlıklı kahvelere denk geldiğimde, ya bardağı bitiremem, ya da nezaketen bitirip, ikinciyi içemem .😊

Dipnot: Kaliteli, pahalı Robusta çekirdekleri de vardır, fakat şu ana kadar hiçbir kavurucuda satıldığını görmedim.

Fiyat: Robusta fiyatları Arabicaya göre daha ucuzdur. Robusta tek başına tüketmek için uygun olmadığından, genellikle espresso karışımlarında ve çözünebilir kahvelerde kullanılmaktadır. Espressoda daha çok gövde ve kremayı arttırmak için kullanılır. Genellikle İtalyan karışımlarında karşımıza çıkmaktadır.

Robusta
Arabica
Dünya kahve üretimi
35%​
65%​
Kafein Oranı
++++++​
+++​
Fiyat
+++​
++++++​
Yetiştirme Kolaylığı
++++++​
+++​
Yağ Oranı
++++​
++++++​
Şeker Oranı
+++​
++++++​
Tat
Sert, topraksı, asidite zengin değil​
Meyvemsi, tatlı, çiçeksi, zengin asidite, dengeli​
 
Yazı çok güzel siz mi hazırladınız? Yazını içeriğini biraz daha zenginleştirirseniz anasayfaya kuracağımız makale kısmına taşımak istiyorum.
 
Geri
Üst