• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Araba almak mı zor yoksa satmak mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BK8
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BK8

Barista
İsim
Burak Kav
Daha fazla  
İsim
Burak Kav
Espresso Makinesi
Gaggia New Classic Pro
Değirmen
Comandante C40 Red Sonja, Eureka Mignon Crono
Ekipmanlar
Hario V60, Bodum French Press, Tchibo Isı Ayarlı Elektrikli Kettle, Sayaçlı Hassas Tartı
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Eyüp
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Sarıyer
Twitter
burakkav
Cevap ; Aracını satarken aynı anda yeni araba aramak.

Bkz => şu anda ben

Sektörde yaşanan binlerce olumsuzluk sonucu insanların birbirine güvenmeyişi + ekonominin sürekli kargaşa içerisinde olması + tedarik sorunları = Ne satabiliyoruz ne alabiliyoruz

Bence almak daha zor. Acil ihtiyaç yoksa ince eleyip sık dokumakta fayda var, ihtiyaç acilse de içinize sinen bir araç bulursanız üçe beşe bakmamak lazım :)

Şuan araba piyasasında şöyle bir durum var, millet şişirmeye çalışıyor hatta yüksek yüksek koyuyorlar. Satarken, koyuyosunuz ve satilmadigini görüp fiyat düşürmeye çalışıyorsunuz (sahibinden olanlar boyle, galericiler fiyatlarin zaten asil sebebi, satilmasa da bir şey olmayacak); bu sekilde fiyat dusurerek belki bir ihtimal satarsiniz. Daha sonra almaya karar verdiğinizde ise butun fiyatlar yuksek gelecek hatta her hafta yeni gelen ilanlarin fiyatlarinin daha da yuksek oldugunu goreceksiniz ve fiyatlar gitgide yükseliyor hemen almam gerek diye diye baya bir süre geçiyor (40 50 gun araba alamamıştık). Alma aşamasında direkt bakiyim da aliyim olayi yok şuanda, alirken yapmaniz gereken favoriye atıp 2 hafta beklemeniz, zaten satacak olanlar bir bir fiyat dusurmeye başlıyor.

Dolar kuru ve araba fiyatlarinin ne olacağı hic belli degil bu sebeple kimse almaya da satmaya da cok yanasmiyor şuanda, sadece galericiler biraz işgal etmis durumda. Son 2 3 aydir alıp satma sürecinden yeni gecmis biri olarak bu kadar yazabildim kolay gelsin :)

Satma işi çok kolay sarı sitedeki sizin aracın muadilinin en düşük fiyatlı olanından 10 bin aşağı koydunuz mu 2 haftaya satılır .Alırken de 5 yaşına kadar olan araçlarda aynı mantığı izleyebilirsiniz.Düşük model bir araç almak durumundaysanız temizini bulmak için 3.4 ay uğraşmanız gerekebilir.

Benim araç 6 kere falan satılmıştır 3 günde. Ama kendime uygun bir araba bulamadığım için arayanlara da hemen 2-3 daha düşüp vereyim moduna girmiyorum açıkçası.
Esas problemim alma tarafında sürekli bir kazıklanıyor muyuz acaba paranoyası :D

Kendimize uygun gördüğümüz bir standart vardır. Araba bu standart dışına çıktığında satılır başka alınır.
- 50 bin km altı olsun.
- 100bini geçmesin.
- Daima sıfır olsun
- X markadan başka araca binmem.

..gibi kafamızdaki kalıplara uyuyoruz. Halbuki sattığımız araç da başka birinin kendine uygun gördüğü sınırlar içinde oluyor. Çöp değil yani. Cep telefonu gibi ezip atamıyoruz. " Bitti bu araç daha iflağ olmaz" demiştim. Alan kişi işin uzmanı imiş. Güle oynaya aldı. Yüreğim sızladı.

Arabamı, işini yaptığı ve Tanrı korusun parasına ihtiyaç duymadığım sürece satmayı düşünmüyorum. Satması çok kolay; çünkü aracı 10 yıldır kullanıyorum ve akü, baskı balata vb. değişimler dışında kronik bir sıkıntı yaşatmadı, benzini koy bin modundayım. İnce eleyen sık dokuyan biri de işi biliyorsa araca baktığında kaportadaki çizikler dışında sorun olmadığını anlar. Ama ikinci el araç almak işi bilmeyen insan için kumar gibi...
Diğer forumda satılık bir espresso makinesi var, pavoniyi satarken yenisinin yerini yapmak için araştırırken gördüm, 2 ya da 3 yıllık dediği makineyi 2016'da aldığına dair gönderileri var, yani cihaz en az 5 yıllık. Şu niş alanda bile böyleyken pertten dönme, kilometresi düşürülmüş, suça karışmış vs. arabaya denk gelmemek büyük şans.
Sonuç olarak benim için fiyatı düşünmezsek satması kolay alması zordur, ama daha usta birine göre değişebilir.

Satış kısmını hallettik. En zoru şimdi başlıyor ne alcaz biz ?

Şu an sarı sitenin özeti bkz

1635016634378.png

Almayı satmayı bir kenara koyup depoyu doldurmanın en zor kısım olduğunu düşünüyorum :) 50₺ lik ile artık sadece benzinliğe gidiliyor...

Satış kısmını hallettik. En zoru şimdi başlıyor ne alcaz biz ?

Şu an sarı sitenin özeti bkz

Ekli dosyayı görüntüle 16436
Ben de ev alırken geçen yıl elden çıkardım aracımı, bilemiyorum iyi mi yaptım kötü mü yaptım. Fabrika çıkışı sıfır araçlarda bile o kadar çok sorun olabiliyor ki(ikinci el zaten kumar), daha dün sıfır citroen alan bir arkadaşım videosuna denk geldim, kaportada boya atmaları, birleşme yerlerinden ayrılmalar var. Sanki sanayide ustaya yaptırılmış araç.

Ben de ev alırken geçen yıl elden çıkardım aracımı, bilemiyorum iyi mi yaptım kötü mü yaptım. Fabrika çıkışı sıfır araçlarda bile o kadar çok sorun olabiliyor ki(ikinci el zaten kumar), daha dün sıfır citroen alan bir arkadaşım videosuna denk geldim, kaportada boya atmaları, birleşme yerlerinden ayrılmalar var. Sanki sanayide ustaya yaptırılmış araç.

Sıfır aracını teslim almaya giderken ustasını yanında götürenler biliyorum. Malesef bu kadar karışık ortam ve piyasa.

Üstelik kurumsal bayilerden bile mağdur olunca hakkınızı aramanız ve almanız o kadar zor ki bunu da bildikleri için...

Sarı sitede ikinci el araç bakıyorum, kazasız araç neredeyse hiç yok, ağır hasarlı kaydı olanları bile çok temiz diye satıyorlar. İnsan dumur oluyor. sanırım garantili 2. el araç satan firmalara yöneleceğim.

Sarı sitede ikinci el araç bakıyorum, kazasız araç neredeyse hiç yok, ağır hasarlı kaydı olanları bile çok temiz diye satıyorlar. İnsan dumur oluyor. sanırım garantili 2. el araç satan firmalara yöneleceğim.
Sürekli Servis Bakımlı olan gerçek binici araçlarını takip ederseniz bu tarz sorunlarla karşılaşma riskiniz daha düşük ilk sahibi yada 2.Sahibinden araç bulmaya çalışın genelde fiyatları piyasaya göre bir tık yüksek yazarlar ki hakkıdırda ama temiz olur :)

Geri