• Ocak Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Apollon’s Gold

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2E5B02F9-0A15-45A3-A542-ED0479BF98D1.jpegimage.jpg
Tadım notları: limon, yasemin, lychee Demleme parametreleri
Yapımcı: Pedro Rodriguez Kahve/su : 18/300
Bölge: Samaipata, Santa Cruz Su: Peak water 4 (110ppm) 98C
Rakım: 1710 masl
Çeşit: Geisha
İşlem: yarı anaerobik yıkanmış

Kişisel tadım : geisha var geishacık var :)
öğütürken veriyor mesajı aslında ben farklıyım beni düzgün demle böyle kahve zor bulursun diyor :D
Yasemin ve limon direk çarpıyor hiç yapaylık yok sanki meyve suyu içermiş gibi çok ama çok tatlı tavsiye ederim

Son düzenleme:
aa.jpeg

Kahve :
Apollons gold -Alasitas natural geisha bolivia
Tadım notları: çilek, yeşil elma, menekşe
Üretici: Pedro Rodriguez
Bölge: Caranavi, La Paz
Rakım: 1650
İşlem: doğal
Aeropress ters yöntem(Williams)
20 gr kahve Molent g50 -40.klik
Su: Peak water 4.2 (100 ppm)

NOT: Japon kavurucu bu işi zirvelerde yapan bir butik işletme
kahveleri en üst seviyede kalitede seçiyor ve iyi kavuruyor
japonyadan türkiyeye 3 günde teslim ediliyor tavsiye ederim :)

Ekli dosyayı görüntüle 7603

Kahve :
Apollons gold -Alasitas natural geisha bolivia
Tadım notları: çilek, yeşil elma, menekşe
Üretici: Pedro Rodriguez
Bölge: Caranavi, La Paz
Rakım: 1650
İşlem: doğal
Aeropress ters yöntem(Williams)
20 gr kahve Molent g50 -40.klik
Su: Peak water 4.2 (100 ppm)

NOT: Japon kavurucu bu işi zirvelerde yapan bir butik işletme
kahveleri en üst seviyede kalitede seçiyor ve iyi kavuruyor
japonyadan türkiyeye 3 günde teslim ediliyor tavsiye ederim :)
Ben de son siparişimde sanırım aynı seti ve 2 de başka kahve aldım. Beni bu sene en çok şaşırtan 2-3 firmadan biri oldu. 6 kahvenin 4 tanesini denedim, benim beklentime göre ikisi çok iyi, 2 si iyi diyebilirim.
Özellikle kendi tariflerindeki gibi yüksek sıcaklık, yüksek ajitasyon, uzun süre demleme yapınca ortaya gerçekten beklenmedik sonuçlar çıkıyor.
Ben kalita da oldukça memnun kaldım bu arada, elinizde varsa onunla da demleyebilirsiniz.

Ben de son siparişimde sanırım aynı seti ve 2 de başka kahve aldım. Beni bu sene en çok şaşırtan 2-3 firmadan biri oldu. 6 kahvenin 4 tanesini denedim, benim beklentime göre ikisi çok iyi, 2 si iyi diyebilirim.
Özellikle kendi tariflerindeki gibi yüksek sıcaklık, yüksek ajitasyon, uzun süre demleme yapınca ortaya gerçekten beklenmedik sonuçlar çıkıyor.
Ben kalita da oldukça memnun kaldım bu arada, elinizde varsa onunla da demleyebilirsiniz.
Aynen bende 96-98 derece arası su ve kendi sitelerindeki ve @mimds abinin denememi istediği tarifle denedim
- ince öğütüm(molent 32-33 klik)
- yüksek sıcaklık (96-98 C )
-peak water 100 ppm
bloom sonrası en kenardan döküme başlayıp ortaya doğru döküş
bitiş 3.30 -4.00 arası , şuan legendary demledim hario switchte muazzam :D

Teşekkürler Denizhan bey. Çok yükseldim ama pahalı geldi bu haliyle.
Evet ucuz değil, haklısınız, ancak bunlar az miktarda yetiştirilen, özel çekirdekler, muhtemelen yeşil olarak da oldukça pahalılar. Ayrıca o fiyata kargo da dahil ki Japonya'dan buraya o da malum... konu haliyle şuraya geliyor, değer mi, kuş mu konduruyorlar, her zaman değil ama bazen evet... daha çok damak deneyimimizi artırmak... demleyebildigimiz kadar tabii... sonuç, tamamen bütçe ve tercih konusu...

Moderatörün son düzenlenenleri:
Geri