M
mimds
Guest
Tokyo, Japonya merkezli Apollo's Gold Speciality Coffee Roaster... ilerki zamanlarda daha çok kahvesini deneyimleyi istediğim çok iyi bir kavurucudan nefis bir Bolivya Geisha Peaberry! Tavsiye ederim!
?Apollon's gold ¿
Varsayın ki öyle...Toplamda 460 gr kahve icecegi mi elde ediliyor. Bilimsel makale gibi.
Teşekkürler... forumu takip ediyorsanız o 'şekil' bardakları bir kaç arkadaşımızın emeğiyle Kulüp olarak isteyen üyelerimize topluca Paşabahçe'ye yaptırdığımızı görmüş olmalısınız...ÇEKİRDEK GEİSHA, BARDAKLAR ŞEKİL KISKANDIM VALLAHİİ
AFİYET OLSUN
Ben de son siparişimde sanırım aynı seti ve 2 de başka kahve aldım. Beni bu sene en çok şaşırtan 2-3 firmadan biri oldu. 6 kahvenin 4 tanesini denedim, benim beklentime göre ikisi çok iyi, 2 si iyi diyebilirim.Ekli dosyayı görüntüle 7603
Kahve :Apollons gold -Alasitas natural geisha bolivia
Tadım notları: çilek, yeşil elma, menekşe
Üretici: Pedro Rodriguez
Bölge: Caranavi, La Paz
Rakım: 1650
Çeşit: Geisha
İşlem: doğal
Aeropress ters yöntem(Williams)
20 gr kahve Molent g50 -40.klik
Su: Peak water 4.2 (100 ppm)
NOT: Japon kavurucu bu işi zirvelerde yapan bir butik işletme
kahveleri en üst seviyede kalitede seçiyor ve iyi kavuruyor
japonyadan türkiyeye 3 günde teslim ediliyor tavsiye ederim
Aynen bende 96-98 derece arası su ve kendi sitelerindeki ve @mimds abinin denememi istediği tarifle denedimBen de son siparişimde sanırım aynı seti ve 2 de başka kahve aldım. Beni bu sene en çok şaşırtan 2-3 firmadan biri oldu. 6 kahvenin 4 tanesini denedim, benim beklentime göre ikisi çok iyi, 2 si iyi diyebilirim.
Özellikle kendi tariflerindeki gibi yüksek sıcaklık, yüksek ajitasyon, uzun süre demleme yapınca ortaya gerçekten beklenmedik sonuçlar çıkıyor.
Ben kalita da oldukça memnun kaldım bu arada, elinizde varsa onunla da demleyebilirsiniz.
8000
8000 yen e 300gr mı kahve geliyor hocam tam anlayamadım orasını?
Evet.8000 yen e 300gr mı kahve geliyor hocam tam anlayamadım orasını?
Teşekkürler Denizhan bey. Çok yükseldim ama pahalı geldi bu haliyle.
Șu zamana kadar en çok buna yükseldim yurt dışında.Kahvede Nirvana @Ali Aytaç
Evet ucuz değil, haklısınız, ancak bunlar az miktarda yetiştirilen, özel çekirdekler, muhtemelen yeşil olarak da oldukça pahalılar. Ayrıca o fiyata kargo da dahil ki Japonya'dan buraya o da malum... konu haliyle şuraya geliyor, değer mi, kuş mu konduruyorlar, her zaman değil ama bazen evet... daha çok damak deneyimimizi artırmak... demleyebildigimiz kadar tabii... sonuç, tamamen bütçe ve tercih konusu...Teşekkürler Denizhan bey. Çok yükseldim ama pahalı geldi bu haliyle.