• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Antica Tostatura Triestina (Att)

İsim
Erdem
İlk defa kahvedelisi twitter hesabında okuduğum bir marka. İtalyan markası ama çoook ünlü, büyük ve bilindik değil (sanırım). Bir girişimci de ürünlerini Türkiye'ye getirip satıyor (sanırım).

Çekirdekler blend. Buonissimo blendinin kilosu 170 lira. İçinde %20 robusta varmış. Almak isteyenlerin önceden iletişime geçip kavrum tarihini öğrenmesini tavsiye ederim.

Forum-daşlarımızın bazı yorumlarını aşağıya bırakıyorum:

Benim dikkatimi espresso fincanı çekti, kenarları kalın ve logo dışında minimalist duruyor.

Amazon'da da satıyorlar

Son düzenleme:
Espressoda denemek için ben de sipariş verdim. En merak ettiğim nokta kavrum ve tazelik ilişkisi. Kahvedelisi'nin iddiasına göre kavrumu gayet iyi, bu nedenle de 4-5 aylık da olsa gayet iyi sonuçlar veriyor. Fakat benim şimdiye kadar tecrübe ettiğim bunun hep tersi yönündeydi. Muhtemelen birkaç aylık bir paket gelecek, sonuç ne olacak göreceğiz. Bir de Lavazza super crema için 13 aylık çekirdekten çok güzel sonuçlar aldığını yazmış, enteresan.

Kahve bugün elime ulaştı. Öncelikle olabildiğince taze olmasını istemiştim; fakat gelen kahve ocak kavrum oldu :( kokusu epey güzel, bu kadar eski kahve için iyi bence. Shot alınca beklediğim kremayı alamadım -gerçi fazla ince kaçtı öğütüm-, ama shot kokusu da epey güzeldi. En önemli kısma yani tadına gelirsek yaşına göre iyiydi. Ben daha kakaomsu bir şeyler bekliyordum ki hafif asidik bir kahve çıktı. Ağız sulandıran, asiditesi surat ekşitmeyen, dengeli ve güzel bir espressoydu. Benim kanaatimce taze bir Kawa kahvesi gibi şaşırtıcı değil (bi zahmet), iyi kavrulmuş yerel kahveler (benim için kf pozo azul, fam hambela vs) performans olarak daha üstün. Ama fiyatına bakınca (1 kg 170 TL) performans olarak bence fena değil. Hatta geçenlerde yoklukta Getir'den aldığım Kronotrop espresso kavrum olarak aldığım 3 aylık çekirdekten çok daha iyi.

İşin özeti fiyatına göre çok iyi, genele göre de ortalama bir çekirdek. Aklıma takılan kısım 6 aylık çekirdeğin nasıl performans verdiği, kokusunun nasıl iyi olduğu, valfli pakette olmayınca ne kadar sürede işlerin sarpa sarıp odun tadına döneceği, kavrumun ikinci haftasında tadının nasıl olduğu... Zamanla olan değişimini de deneyimleyip buraya aktarırım.

Bir de pakete odun ateşinde kavrulmuş diyorlar ama bence yalan, odun ateşiyle böyle homojen kavuran adam kimse alalım biletimizi, aşı kartımızı gösterip İtalya'ya gidip elini öpelim. Hatta kahve kulübü olarak maaş bağlayalım bize de kavursun.

Geri