• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Anksiyete-Kahve

Kahve tutkunu

Barista
İsim
Coffee Chemist
Daha fazla  
İsim
Coffee Chemist
Arkadaşlar merhaba kahve tüketiminin anksiyete üzerindeki etkisini merak ediyorum “bende anksiyete var ve şu kadar tüketiyorum” şeklinde bu durumu yaşayan arkadaşlar kısaca bilgi geçebilir mi lütfen?

Ben fazla tüketimde kendimde gözlemledim bu durumu günde 1 bardak hiçbir sorun yaratmazken kahveden kahveye değişiklik gösteriyor bazı kahvelerde 2 bardakta sorun çıkarmazken diğer kahvede 2. Bardakta anksiyete tavan yapıyor bu durumu yaşayıp gözlemleyen ve konu hakkında az çok bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi

Not: içme diyebilirsiniz ama sonuç olarak kahve forumundayız ve herkesin ne kadar çok sevdiği aşikar kafeinsiz olan kahvelerde tat sorunu oluyor.

Arkadaşlar merhaba kahve tüketiminin anksiyete üzerindeki etkisini merak ediyorum “bende anksiyete var ve şu kadar tüketiyorum” şeklinde bu durumu yaşayan arkadaşlar kısaca bilgi geçebilir mi lütfen?

Ben fazla tüketimde kendimde gözlemledim bu durumu günde 1 bardak hiçbir sorun yaratmazken kahveden kahveye değişiklik gösteriyor bazı kahvelerde 2 bardakta sorun çıkarmazken diğer kahvede 2. Bardakta anksiyete tavan yapıyor bu durumu yaşayıp gözlemleyen ve konu hakkında az çok bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi

Not: içme diyebilirsiniz ama sonuç olarak kahve forumundayız ve herkesin ne kadar çok sevdiği aşikar kafeinsiz olan kahvelerde tat sorunu oluyor.
Anksiyete psikolojik bir rahatsızlık,kafein ve taşikardi (kalp çarpıntısı) durumunu irdeleyebiliriz ki bu nokta kişiden kişiye değişiklik gösterebiliyor.Yani sizin kafein toleransinizi vücudunuz size belirtiler vererek anlatmaya çalışıyor ve çarpıntı bunlardan birisi.Eger her gün 1 fincan kahve sıkıntı yaratmiyor ve 2. fincanda çarpıntı yaşıyorsanız bu sizin günlük tolere edebileceğiniz miktarın 2 fincanın altında olduğu anlamına geliyor.Aslinda bu değişken bir durum çünkü düzenli olarak aynı miktarlarda kafein alırsanız bir süre sonra çarpıntı yaşamayacaksınız,vücudunuz buna adapte olacak.Sporcular destek olarak aldıkları kafein ürünlerinin etkisini arttırmak için antrenmanları olmayan günlerinde kafein tuketmeyerek arttırmaya,korumaya calisabiliyorlar yoksa aynı etkiler için sürekli doz aşımına gitmeleri gerekebiliyor.Bu arada arabica ve yüksek irtifa çekirdekleri tüketiyorsanız çok düşük bir kafein miktarından bahsediyoruz burada 300-400 mg kadar bir tuketim sizin olumsuz etkiler için asmamaniz gereken seviye sanırım su an için.

Anksiyete psikolojik bir rahatsızlık,kafein ve taşikardi (kalp çarpıntısı) durumunu irdeleyebiliriz ki bu nokta kişiden kişiye değişiklik gösterebiliyor.Yani sizin kafein toleransinizi vücudunuz size belirtiler vererek anlatmaya çalışıyor ve çarpıntı bunlardan birisi.Eger her gün 1 fincan kahve sıkıntı yaratmiyor ve 2. fincanda çarpıntı yaşıyorsanız bu sizin günlük tolere edebileceğiniz miktarın 2 fincanın altında olduğu anlamına geliyor.Aslinda bu değişken bir durum çünkü düzenli olarak aynı miktarlarda kafein alırsanız bir süre sonra çarpıntı yaşamayacaksınız,vücudunuz buna adapte olacak.Sporcular destek olarak aldıkları kafein ürünlerinin etkisini arttırmak için antrenmanları olmayan günlerinde kafein tuketmeyerek arttırmaya,korumaya calisabiliyorlar yoksa aynı etkiler için sürekli doz aşımına gitmeleri gerekebiliyor.Bu arada arabica ve yüksek irtifa çekirdekleri tüketiyorsanız çok düşük bir kafein miktarından bahsediyoruz burada 300-400 mg kadar bir tuketim sizin olumsuz etkiler için asmamaniz gereken seviye sanırım su an için.
Günde 1 bardak 200ml tükettiğimde sorun yaşamıyorum ama 400ml çıkınca ufak sorun değil direkt olarak anksiyeteye sebebiyet veriyor 200ml kahvede ne kadar kafein olduğunu bilmiyorum ama genel olarak 500mg geçilmemesini öneriyorlar. Bu durumda ne yapmam gerekiyor bilmiyorum kahve içmediğim zamanlarda da oluşuyor ama son zamanlarda hergün oluşmaya başladı belki sigara vs. ile de birleşince ekstra bir tetiklenme olabilir doktora başvurabilirim aslında ama şuan için çok bir aciliyeti olduğunu düşünmüyorum bu durumun 🙁

Küçük bir not geçeyim bende çarpıntı değilde extrasistol olduğu kanaatindeyim bir kardiyolog tarafından teşhis koyulmadı fakat internette açıklamasında yazan şekilde gösteriyor bendede internetten edinen bilgiyle teşhis konulmaz onun için bende bu varda diyemiyorum ama kafeinin %100 şekilde bende iyi etki yapmadığı kesin🫤

Günde 1 bardak 200ml tükettiğimde sorun yaşamıyorum ama 400ml çıkınca ufak sorun değil direkt olarak anksiyeteye sebebiyet veriyor 200ml kahvede ne kadar kafein olduğunu bilmiyorum ama genel olarak 500mg geçilmemesini öneriyorlar. Bu durumda ne yapmam gerekiyor bilmiyorum kahve içmediğim zamanlarda da oluşuyor ama son zamanlarda hergün oluşmaya başladı belki sigara vs. ile de birleşince ekstra bir tetiklenme olabilir doktora başvurabilirim aslında ama şuan için çok bir aciliyeti olduğunu düşünmüyorum bu durumun 🙁
Sağlık ertelenmeye gelmez efenim,her kaynak doktorunuz kadar güvenilir olmayacaktir.Hem ne demişler;

Moderatörün son düzenlenenleri:
Hocam ben de üç dört yıldır anksiyeteyle mücadele ediyorum. Son yıllarda da kahve tüketimim arttı. Günde 4-5 fincanı bulabiliyor. Ben de çok kahve içtim göğsüm sıkıştı çarpıntı olacak diye kaygı bozukluğu yaşasam da bence sizin olayınızda içtiğiniz iki fincan kahvenin fiziksel etkisinden ziyade psikolojik olarak çok içtim kaygısı olabilir.

Kafein nedenli kaygı bozukluğu DSM-5'in de indeksine almış olduğu, madde ve ilaç kaynaklı kaygı bozukluğunun bir alt sınıfında değerlendirilen bir durum. Geçmişte kaygı, panik bozukluk teşhisi almış kahveseverlerin "nitelikli" olsa bile kahve tüketimlerini kontrol altında tutmalarında fayda var. Özellikle kendinizi kontrol etmekte zorlandığınız dürtü bozukluğunuz, akut stres ataklarınız, ya da halk ağzıyla tabir etmek gerekirse ani gelişen atarlı halleriniz varsa ve bu durumunuzdan rahatsızsanız yüksek seviyede kafeinin etkisi altında davranıyor olabilirsiniz.

Konuyla ilgili giriş seviyesinde bilgi isteyenlere aşağıdaki linki bırakıp sözü sinirbilimci ve psikiyatr arkadaşlara bırakıyorum 😀

Hocam ben de üç dört yıldır anksiyeteyle mücadele ediyorum. Son yıllarda da kahve tüketimim arttı. Günde 4-5 fincanı bulabiliyor. Ben de çok kahve içtim göğsüm sıkıştı çarpıntı olacak diye kaygı bozukluğu yaşasam da bence sizin olayınızda içtiğiniz iki fincan kahvenin fiziksel etkisinden ziyade psikolojik olarak çok içtim kaygısı olabilir.
Yok hocam kahveyi ve sigarayı hiç içmediğim günlerde hiçbir sorun oluşmuyor belki psikolojik olabilir ki genel olarak hastalık psikolojik bir hastalık dediğiniz gibi mesela üstüne gidip bugün yine 2 fincan içtim olan şeyi şuan anlık yazıyorum ki şuandada oluyor sürekli her an bişey olacak gibi tetikte bekliyor insan geçmeyen heyecan var sanki ilk defa birazdan uçaktan paraşütle atlayacam yada deprem olacak gibi bir hissiyat oluyor içimde anlatması tuhaf ama en iyi şekilde böyle anlatabilirim 🫤

Kafein nedenli kaygı bozukluğu DSM-5'in de indeksine almış olduğu, madde ve ilaç kaynaklı kaygı bozukluğunun bir alt sınıfında değerlendirilen bir durum. Geçmişte kaygı, panik bozukluk teşhisi almış kahveseverlerin "nitelikli" olsa bile kahve tüketimlerini kontrol altında tutmalarında fayda var. Özellikle kendinizi kontrol etmekte zorlandığınız dürtü bozukluğunuz, akut stres ataklarınız, ya da halk ağzıyla tabir etmek gerekirse ani gelişen atarlı halleriniz varsa ve bu durumunuzdan rahatsızsanız yüksek seviyede kafeinin etkisi altında davranıyor olabilirsiniz.

Konuyla ilgili giriş seviyesinde bilgi isteyenlere aşağıdaki linki bırakıp sözü sinirbilimci ve psikiyatr arkadaşlara bırakıyorum 😀

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim bugünden sonra tek fincana geri dönecem 2. Fincanı tüketmemeye özen göstereceğim hatta tek fincan olsada gramajlarla biraz oynayıp kahve oranınıda az tutacam hobi ile uğraşıp stres atacakken stres oluyoruz ALLAH herşeyin hayırlısını versin nereden tutsam elimde kalıyor her seferinde 🫤

@Kahve tutkunu aynı şeyi zaman zaman bendeniz de yaşıyorum. Dert etmeyip kendinizle dalga geçerseniz sönüyor o durum.
Yapamazsanız; faydasını gördüğüm diğer şeyler; suya abanmak ya da bi' kahve daha içmek.
Çok su içince beden de, psikoloji de dengeleniyor.
Bir kahve daha içince beden de, psikoloji de yoruluyor, ajite tepkiler vermeye hâli kalmıyor.

Valla hocam üniversite hayatımda çok kötü geçiyor bölüm zor yapılmıyor en azından ben yapamıyorum iş zaten çıkılmaz hale geliyor zaten bunun etkiside var kahvede tuzu biberi oluyor günde ortalama 3litreye yakın su içiyorum ya biraz ara verecem kahveye yada azaltabildiğim kadar azaltacam

Ben de bir zamanlar kahve içince bi sanki bişey olacakmış hissiyatı yaşıyordum, robusta çekirdekte yani kafein miktarı yüksek hatta ve hatta dünyanın en yüksek kafeinli kahvesi olduklarını iddia eden bi firmadan aldığım kahvede oluyordu. Endişeli oluyordum ve çişe çıkma çok fazla oluyordu, bu durum baya sıkıntı yaratmıştı bende. Hiç bi problem yokken sanki bişey olacak hissiyatı... Şu an yok ama belki arabica içtiğim için belki de kafein toleransım arttı. Bi doktor bu şekilde sıkıntı yaşayanlar için kahve içilmemesini öneriyordu, nazan uysal harzadin, instada gönderisi var, bakınız.

Ben de bir zamanlar kahve içince bi sanki bişey olacakmış hissiyatı yaşıyordum, robusta çekirdekte yani kafein miktarı yüksek hatta ve hatta dünyanın en yüksek kafeinli kahvesi olduklarını iddia eden bi firmadan aldığım kahvede oluyordu. Endişeli oluyordum ve çişe çıkma çok fazla oluyordu, bu durum baya sıkıntı yaratmıştı bende. Hiç bi problem yokken sanki bişey olacak hissiyatı... Şu an yok ama belki arabica içtiğim için belki de kafein toleransım arttı. Bi doktor bu şekilde sıkıntı yaşayanlar için kahve içilmemesini öneriyordu, nazan uysal harzadin, instada gönderisi var, bakınız.
nEE yeni değirmen aldım 🙁 bırakma değilde en iyisi 1 fincan limitini aşmamak iyidir sütle içerim hafiflet diyecemde filtrede sütlü olmazki şimdi😅

nEE yeni değirmen aldım 🙁 bırakma değilde en iyisi 1 fincan limitini aşmamak iyidir sütle içerim hafiflet diyecemde filtrede sütlü olmazki şimdi😅
Naçizane tavsiyem bu konuda profesyonel yardım almaktan çekinmemeniz olur 😊 Bir de Laurina varyetesine bakabilirsiniz,çok nadir ve çok pahalıdır ama kafein miktarının çok düşük olması ile bilinir.Bir de Kahve Fabrikasi'nin yeni seckisinde yer alacak bir Uganda var.Uganda Bulambuli,ulkeye geldiğinde yapılan ilk laboratuvar analizinde kafeinden arındırılmamis yeşil çekirdekler için minimum kafein değerinden düşük çıkmıştı çekirdeğin değeri, onay alınamamıştı .İkinci analizde geçti diye biliyorum,epey yüksek bir rakımda elde edilen bir ürün, kafeini epey az,değerlendirmek isteyebilirsiniz belki 😊

Naçizane tavsiyem bu konuda profesyonel yardım almaktan çekinmemeniz olur 😊 Bir de Laurina varyetesine bakabilirsiniz,çok nadir ve çok pahalıdır ama kafein miktarının çok düşük olması ile bilinir.Bir de Kahve Fabrikasi'nin yeni seckisinde yer alacak bir Uganda var.Uganda Bulambuli,ulkeye geldiğinde yapılan ilk laboratuvar analizinde kafeinden arındırılmamis yeşil çekirdekler için minimum kafein değerinden düşük çıkmıştı kafein değeri, onay alınamamıştı .İkinci analizde geçti diye biliyorum,epey yüksek bir rakımda elde edilen bir ürün, kafeini epey az,değerlendirmek isteyebilirsiniz belki 😊
Durumun detayı en kısa sürede bir uzmanla inmeye çalışacam dediğiniz variyete türkiyede var iste almaya çalışırım kahve fabrikasındakine de yakın zamanda alıp test edecem aynı semptomlar oluşuyor mu diye çok teşşekkür ederim önerileriniz için😊

En az 2 gün kahveden uzak kalabilmek çok iyi gelir. 1 gün de yararlı

Gezi amaçlı bir adaya gittiğimizi varsayalım. Kahve götürmeyi unuttuk. Adada hiç kahve tüketilmiyor. Satışı da yok. En erken 1 hafta sonra dönebiliriz. İlk vapur 1 hafta sonra.

Son düzenleme:
En az 2 gün kahveden uzak kalabilmek çok iyi gelir. 1 gün de yararlı

Gezi amaçlı bir adaya gittiğimizi varsayalım. Kahve götürmeyi unuttuk. Adada hiç kahve tüketilmiyor. Satışı da yok. En erken 1 hafta sonra dönebiliriz. İlk vapur 1 hafta sonra.
Deneyecem bugünden itibaren kahveye boykot ediyorum.

#kahveağaçlarısökülsün

Doz düşürmek mantıklı. Ayrıca içtiğiniz saati çok iyi ayarlamaya çalışın. Spor öncesi içmek mantıklı mesela.

Bilimsel olarak kafeinin anksiyete ile potansiyel ilişkisi yukarıda belirtilmiş zaten. Buna ek olarak bireysel hikayeler de var. Örneğin, herkes kafeine odaklanıyor ama ben 1 kupa kahvede anksiyete hissedebiliyorken 1 litre koyu çay içsem bırakın anksiyeteyi rahatça uyuyorum hemen ardından. Halbuki ikisi de kafein. İçerikteki diğer bileşenler de çok etkili.

Ha bir de, l-theanine desteği kullananları duyuyorum, türkiyede var mıdır bilmem. Bu hapların kafeinin yarattığı etkileri dizginleyip daha uzun süreye yaydığı iddia ediliyor. Anksiyete yaratmayı engelleyebilir.

Geri