• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

[Anket]Hangi Suyu Kullanıyorsunuz?

Hangi Suyu Kullanıyorsunuz?

• Kullanılan toplam oy
    224

darkspace

Barista
İsim
Berkay
Daha fazla  
İsim
Berkay
Arkadaşlar merhabalar, umarım güzel bir gün geçiriyorsunuzdur 😊. Bu anketi açmamın sebebi, bugün evde kullandığım Taşkesti 19L damacana bitince, susuz ve kahvesiz kalmamak (bu bir öncekinden daha önemli :ROFLMAO:) için BİM'den 1.5L Özkaynak su aldım. Uzun zamandır aklımda olan ama evde damacana su varken kenara köşeye sadece kahve için birkaç şişe su stoklamak ne yalan söyleyeyim mantıksız geliyordu. Fakat bugün 18 Mart kavrumlu CD Anasora'dan son 20 gramı demlediğimde, şaşırtıcı şekilde son iki haftadır beni üzen o dümdüz, bayatlamış gibi olan tat yerine ilk içtiğimde beğendiğim gibi güzel asidite ve uzun süre kalan bir tatlılık yakalayınca ne kadar şaşırdığımı anlatamam, ve bu konuda fikrim fazlasıyla değişti. Peak Water ne yazık ki benim için sürdürülebilir değil, bu yüzden 5L-10L pet şişeler almaya karar verdim.

Bütün bunların neticesinde an itibariyle forumda en çok hangi marka kullanılıyor, ve ne kadar randıman alınıyor, memnuniyet nasıl görmek için bir anket oluşturdum. Maksimum 10 cevap eklenebildiği için eğer cevaplardan farklı bir su, yöntem veya filtreleme (Peak Water, Brita Maxtra) kullanıyorsanız belirtirseniz çok sevinirim. Forumun son zamanlarda ne kadar geliştiğini ve büyüdüğünü de göz önünde bulundurunca bence oldukça keyifli bir konu olacak 😊.

Ufak bir dipnot: Forumda su ile ilgili konular olduğunu biliyorum, şu an bulabildiklerime bakıyorum. Bir anket yapıldığını görmedim, o yüzden bu konuyu açtım.

Pınar Madran + Beypazarı Soda Eklemesi ile elde ettigim Filtre için 60-75 PPM Espresso için 120-130 PPM lik suyu kullanıyorum en yüksek verimi bu şekilde aldım.

1.5 lt'lik Buzdağı kullanıyorum. 6'lı paket halinde bayisinden isteyince fiyat olarak da çok uyguna geliyor. Ama şunu da belirtmekte fayda var. Mevsimsel olarak değerleri çok değişen bir su Buzdağı. Ancak bunun kahveye genellikle olumlu yansıdığını düşünüyorum.

Buzdağı kullanıyorum fakat Munzur suyundan da çok güzel sonuçlar alıyorum. İkisinin ppm değeri neredeyse aynı sanırım mineral dengeleride benzer.

BWT4 arıtma ( ppm düşürmüyor 225 civarı çıkıyor sonra peakwater 3-4 arası ) ppm 120 -160 arası kullanıyorum, bazen Buzdağı , bazen hepsi karışık.

Ters osmoz + mineral, espresso için çoğunlukla Peak Water (ankara şebekesi oldukça uygun)
Teoman Bey son bir saattir "Kahve İçin İdeal Su" konunuzu okuyorum, 14. sayfadayım fakat bu bilgileri yeterince çözemediğimi hissediyorum. O kadar farklı yaklaşımlar var ki bir sarmaldan aşağı düşüyormuş gibi oldu açıkçası :ROFLMAO: . Peki o zamandan bu zamana, güncellemek adına, şişe su olarak hiç bir ekstra eklenti (karışım,mineral suyu gibi) eklenmeden tavsiye edebileceğiniz bir su markası var mı? Anladığım kadarıyla Abant Bolu demiştiniz konuda fakat karışım eklediğinizi söylemiştiniz, karışım hazırlanıp eklenmeden olduğu gibi kullanılabilir mi?

Çok güzel bir arıtma kullanıyorum ve seçeneklerin hiçbirine ne ihtiyaç duyuyorum ne de arıyorum...

Nestle pure life kullanıyordum, 5 litrelik şişelerle uğraşmamak için 2 aydır munzur damacana kullanıyorum memnunum

Bugün içtiğim enfes kahvenin suyu
Özkaynak idi. Bu su nedense pek popüler değil ancak ben Erikli ve Saka su markalarına kıyasla bu sudan çok daha iyi verim alıyorum.
Bugün ben de onu fark ettim. Nasıl anlatabileceğimi çok bilmiyorum ama bayatladığını sanıp üzüldüğüm Anasora sanki canlandı, bütün o düzlük gitti ve sanki gerçekten filtrelenmiş kahve içmiş gibi hissettim. Kıyasladığımda evdeki damacanadan kullandığım su bu kahvede belki biraz french press çıktısı gibi hissettirmişti, Özkaynak ile demlediğim ise temiz, arındırılmış hissettirdi. Akşama bir de yine 18 mart kavrum CD Pedra Azul ile deneyeceğim, çok gövdeli değil ama genel olarak sadece fındık tadı alıyordum, bakalım Özkaynak ile nasıl olacak. Buzdağını düşündüm fakat yakın civarımdaki marketlerde var mı bilmiyorum, o yüzden şimdilik Özkaynak ve Abant arasında kaldım.

Geri