• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

ANKET: Aylık alımda değişiklik fikri

Bu ay denensin mi?

• Olumlu bakıyorum

Oy: 81 43.1%
  • Tarafsızım/Kararsızım

Oy: 18 9.6%
  • Mevcut düzen iyi, kalsın

Oy: 89 47.3%

• Kullanılan toplam oy
    188

gergingörünüşlüadam

Barista
Editör

Başlığı altında beyin fırtınası yaparken @Kradonaski den çıkan fikri oylamak istiyorum:

Aylık alımlarda az bilinen kavuruculara da şans verebilmek adına bir değişikliğe gidilecek. Genel ankete ek olarak ikinci bir anket açılacak. Bu ikinci ankette şimdiye kadar alım yaptığımız firmaların hiçbiri yer almayacak. Her iki anketten çıkan kavurucudan da alım yapılacak.

Olumsuz olabilecek tarafları şunlar:
1- İş yükü: İki ayrı anket açılacak ve iki firma ile görüşüleceği için editörlere fazladan iş yükü olacak. Ben bu yükün çok ağır olduğunu düşünmüyorum.

2- Alım ikiye bölüneceği için kavurucuların indirim oranını düşük tutabilme ihtimali: Evet, böyle bir şey mümkün. Pirince giderken eldeki bulgurdan olabiliriz. Ancak (şimdi burada tek tek örneklendirmek istemiyorum) geçmişteki alımları hatırlarsak indirim oranı, bindirimden indirim, alternatif toplu alım tarzı şeyler yaşamıştık. Yani demek istediğim her ay kusursuz geçmiyor.

3- İkinci lig (tabirimi mazur görün) kavurucusunun toplu alımı kaldıracak bir operasyon kapasitesi olmayabilir.

Ben bu fikrin en azından Mayıs ayı alımında denenmesini isterim. Artısı eksisini görmüş oluruz. O yüzden oylamaya sundum.

Tarafsız, kararsız olarak işaretledim ama bir fikrim var bu konuya dair;

Aylık alımda seçilmeyen kavurucular zaten çeşitli indirimler yapıyor ve liste fiyatları daha az agresif oluyor. Aylık alımda seçilme ihtimallerinin artması ya da bu beklentiye girmeleri, liste fiyatlarını artıracak ve normal zamanlarda daha az tercih edilmelerine sebep olup orta-uzun vadede bu işletmeleri sıkıntıya sokacaktır. Kafelere düzenli ürün kavurup yollamayan, müşterisi daha çok bizim gibi ev demleyicileri olan tüm kavurucular için bu risk geçerlidir diye düşünüyorum.

Bence daha iyi tanınmak adına kendi kampanyalarını kendileri yapabilirler.

Olmadı, bugüne kadar hiç seçilmemişlerden, o ay en yüksek oyu alanla görüşülebilir.

küçük kavurucular adet limitli olarak 250gr lık paketlere indirim uygulasalar nasıl olur acaba?

Kararsızlardanım eskiden aynı anda birden fazla kavurucuda çok nadir indirim oluyordu. Hatta aylık alım zamanı başka marka indirim yapınca aylık alımı baltalıyor diye düşünüyordum ama şimdi pek çok ortamda güzel indirimler oluyor. Geçen hiç denemediğim ve denemek istediğim 4-5 Kavurucuyu listelemiştim not defterine 2 tanesi indirim yaptı bile.

1 ay ikiye bölünür ne indirim düşer ne fazla yük biner (daha fazla da binebilir, zaman az diye bekleyen de sipariş geçebilir ama doğaldır sanıyorum bu , forumu biliyorlar zaten cesareti olmasa firmaların, listeye de girmezler), ilk iki hafta ilk kavurucu, son iki hafta diğer kavurucu

Yine kararsız seçmen olayı belirleyecek gibi. 😂

tanıştığım bütün yazılımcıların tavsiyesi hep aynı

çalışıyorsa dokunmayın

Bu yeni önerilen modeli bir simülasyon yapar gibi 5-10 ay çalıştırırsanız, şöyle bir durum oluşuyor: 2. Ligden tek maç alınca 1. Lige çıkılan bir düzende bir süre sonra 2. Ligde takım kalmıyor. O zaman mantıken 1. Ligden de belli bir süre içinde hiç maç almamış takımları küme düşürmek gerekiyor. Bu ülkede her ay 10 tane yeni firma sektöre girmiyor ki…

Detaylar üzerinde daha dikkatli düşünülerek ve gönüllü olarak bu anket/alım işini üstlenmiş arkadaşlarla birlikte çalışılırsa ilerde farklı bir modele gidilebilir. Ama önerilen bu yeni model zaten 10-15 ay sonra şu anki modele dönüşüyor.

Geçmişte geçimini sağlayamayıp iflas eden kavurucular da oldu bunun da bir nebze önüne geçilebilir. Ayrıca alternatifler her zaman iyidir.

Arkadaşlar ikiye bölünme konusunda kesinlikle negatif oy veriyorum. Öyle bir durumda indirim beklentinizi net bir şekilde, %10-15 bandında düşürebilirsiniz. Bunu konuştuğum bir çok kavurucudan duydum. Bu işe bir ticaret gibi bakmalıyız. Kimse ticari olarak kazanmayacağı anket üzerinden toplu alıma girmez. Evet değerliyiz müthiş bir mecra ama ciro bölünürse bölünmüş bir indirim alırız. Böylece istediğimiz etkiyi cüzdanımızda göremeyiz.

Bence bir ay a klasman firmalar bir ay b klasman firmalar anketi daha mantıklı olabilir. Tartışmaya devam.

Genel ankete ek olarak ikinci bir anket açılacak. Bu ikinci ankette şimdiye kadar alım yaptığımız firmaların hiçbiri yer almayacak. Her iki anketten çıkan kavurucudan da alım yapılacak.
Belirttiginiz sistemde simdiye kadar alım yapılan firmaların hiçbirinin yer almayacağı ikinci anketteki firmalar neye göre oylanacak. Soz konusu sistem mevcut sistemde belirlenen firmadan alinabilecek potansiyel kahve miktarinin bolunmesi (dolayli olarak bazi firmalar icin indirim miktarinin degismesi) ve kisaca her ay kahveleri, kavrum kalitesi, iletisimi "hiç bilinmeyen" bir firmadan deneme alimi yapilmasi anlamina geliyor.

Bazi arkadaslar deneme yanilma yontemine daha acik olabiliyor, ben kavrumundan iletisim seviyesine guvendigim belli kavurucularin haricinde alim yaparken cekiniyorum, gecmiste alip isli ve bayat hissiyatindan icemedigim paketi bitiremedigim pek cok cekirdek oldu.

Diger yandan bilinmeyen veya gorece yeni firmalar ile ilgili acikcasi deneyip forumda yorumlayan arkadaslarin mesajlari benim icin yol gosterici oluyor. Ornegin yakin zaman once ozellikle filtre kahve konusundaki bilgi ve muhakemesine güvendigim @nuclearmoonrise in bilmedigim bir firma olan vitus coffeenin etiyopya bombe ayla cekirdegi ile ilgili yaptigi yorumlara dayanarak aldim ve begendim, gelecekte bu firmanin baska cekirdeklerini de deneyebilirim.

Arkadaşlar ikiye bölünme konusunda kesinlikle negatif oy veriyorum. Öyle bir durumda indirim beklentinizi net bir şekilde, %10-15 bandında düşürebilirsiniz. Bunu konuştuğum bir çok kavurucudan duydum. Bu işe bir ticaret gibi bakmalıyız. Kimse ticari olarak kazanmayacağı anket üzerinden toplu alıma girmez. Evet değerliyiz müthiş bir mecra ama ciro bölünürse bölünmüş bir indirim alırız. Böylece istediğimiz etkiyi cüzdanımızda göremeyiz.

Bence bir ay a klasman firmalar bir ay b klasman firmalar anketi daha mantıklı olabilir. Tartışmaya devam.
Açıkçası bu bana mantıklı geldi hem indirim düşmemiş oluyor hem yeni seçeneklere açık olunuyor.

Yorum yapmayacaktım ama alt-lig üst lig, a klasman b klasman terimlerinin çok uygun olduğunu düşünmüyorum, söylemeden edemedim.

Tahmini 500 kilo yerine 250 kilo satınca indirim miktarını düşüreceğini söyleyen kavurucu arkadaşlar bize de söylerse seviniriz kara listede birkaç boş satır var :)

Aynı kavurucular afedersiniz zart zurt indirimleri adı altında genel %20 indirim yapıp toplu alımda %25 yapıyor da...

bence aylık alım aynen devam etsin.
kriterleri net koyamayız. Ciro, şube sayısı, tanınırlık, ödüller.... gibi bir sürü kriter koyabiliriz ama çok kişi küstürürüz.

Geri