İki aşamalı seçim
Abilerim, ablalarım, Romalılar... Çok da yabancı olmadığımız bu seçim türünü aylık alıma da uygulasak ne dersiniz. Bildiğiniz üzere oylar çok bölünüyor. Genelde %15 civarı bir oy ile seçiliyor firmalar. Bazı underdog kavurucuların fazla seçilme şansı olmadığı için alım bilinen firmalar...
Başlığı altında beyin fırtınası yaparken @Kradonaski den çıkan fikri oylamak istiyorum:
Aylık alımlarda az bilinen kavuruculara da şans verebilmek adına bir değişikliğe gidilecek. Genel ankete ek olarak ikinci bir anket açılacak. Bu ikinci ankette şimdiye kadar alım yaptığımız firmaların hiçbiri yer almayacak. Her iki anketten çıkan kavurucudan da alım yapılacak.
Olumsuz olabilecek tarafları şunlar:
1- İş yükü: İki ayrı anket açılacak ve iki firma ile görüşüleceği için editörlere fazladan iş yükü olacak. Ben bu yükün çok ağır olduğunu düşünmüyorum.
2- Alım ikiye bölüneceği için kavurucuların indirim oranını düşük tutabilme ihtimali: Evet, böyle bir şey mümkün. Pirince giderken eldeki bulgurdan olabiliriz. Ancak (şimdi burada tek tek örneklendirmek istemiyorum) geçmişteki alımları hatırlarsak indirim oranı, bindirimden indirim, alternatif toplu alım tarzı şeyler yaşamıştık. Yani demek istediğim her ay kusursuz geçmiyor.
3- İkinci lig (tabirimi mazur görün) kavurucusunun toplu alımı kaldıracak bir operasyon kapasitesi olmayabilir.
Ben bu fikrin en azından Mayıs ayı alımında denenmesini isterim. Artısı eksisini görmüş oluruz. O yüzden oylamaya sundum.