• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ankara Türk Kahvesi Zirvesi

İsim
Kemal
Daha fazla  
İsim
Kemal
Değirmen
1zpresso K-Pro
Ekipmanlar
V60, Aeropress
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çankaya
Merhaba arkadaşlar yine bir bir araya gelme etkinliğiyle ilgili bir konu açıyorum :) Bu sefer diğer buluşmalardaki çeşitliliğin aksine @deniz öncülüğünde hakkı fazlasıyla yenilen Türk Kahvesi üzerine bir etkinlik düzenliyoruz.

Malumunuz son yıllarda Türk Kahvesi filtre ve espresso yöntemlerinin yanında ne kadar üvey evlat gibi görünse de -ki düzgün demlenmiş bir Türk Kahvesi içene kadar bizzat ben ön yargıyla yaklaşıyordum :) - doğru yapıldığı zaman en az onlar kadar zevk veriyor. Kahve kültürünü dünyada başlatan yöntem olması sebebiyle dünyada bu yöntemi hem bulan hem de yıllarca kullanan milletimiz olarakta bizim kültürümüzde çok önemli bir yere sahip.

24 Ekim Cumartesi günü saat 10:00-14:00 arasında Ankara/Emek 8. Cadde'de bulunan Limerick Coffee Shop'ta olacağız. 15 kişilik bir kontenjanımız var ve şu an 5 kişilik boş yerimiz var. Yaklaşık 5-6 tane Nitelikli Türk Kahvesi için tercih edilen Soy/Toker cezve, stand ve microburner'ımız var fakat bu sayı ne kadar artarsa bizim için o kadar iyi, katılmak için mesaj atarsanız sizi whatsapp grubuna ekleyebilirim ve kontenjan takibi kolaylaşır :)

Güzel bir etkinlik kahve kulübü instagram sayfasında paylaştım.

çok güzel organizasyonlar oluyor Ankara'da ama Ankara'da olmama rağmen ne yazık ki katılamıyorum coronavirus önlemlerim yüzünden :(. seneye inşallah telafisi olur

Merhaba, ben de maalesef sadece Pazartesi günleri izinli olduğum için katılamıyorum bu tür etkinliklere.
Özellikle Deniz hocam ve sizlerle yüzyüze tanışmayı çok istiyorum ama.
Neleri kaçıracağımın da çok farkındayım.
Selamlar, sevgiler. 🙂🙏🧿

İsim yazdırmıştım ama okul cumartesi sabaha sınav koymuş maalesef katılamayacağım :(

Başlığı güncellemek adına yazıyorum hala boş kontenjanımız var katılmak isteyenler mesaj atabilir :)

Bu başlığı yazmayı devamlı hem erteleyip hem unuttum arkadaşlar kusuruma bakmayın :(

Sonuç bildirgesine gelecek olursak benim çıkarımlarım genel olarak Türk kahvesi demleme metodunun da reçete anlamında en az Aeropress kadar çeşitlendirilebilecek bir potansiyeli var ve o gün çok farklı kahvelerle Türk kahvesi denedik genel olarak hiçbiri beni üzmedi.

@kahvekolik.barista reçetelerinde hep demleme tamamlandıktan sonra 2-3 dk telvenin dibe çökmesi ve içilebilir sıcaklığa gelmesi için beklenmesi gerektiğini söylüyor bazı kahvelerde bu süre 5 dk'ya kadar çıkabiliyor fakat bunun kahveyle mi öğütümle mi alakalı olduğunu bilemiyorum yine bu süreyi beklememek adına aeropress ile deneme yaptık ve demlediğimiz kahveyi direkt ısıtılmış aeropress'e aktardık basınç ile tüm özütü telveden ayırdık ve direkt içtik bu noktada ben bekletilmiş kahve ile bir tat farkı hissetmedim.

Toker ve Soy cezveleri denedik ve yine Rekrow ve Çin'den alınma microburner'ları denedik aralarında performansı etkileyecek hiçbir fark yoktu fakat her şeyden önce iyi bir cezve Türk Kahvesine gerçekten çağ atlatıyor.

Bunlar dışında katılımcı diğer arkadaşlar da yorumlarını ve deneyimlerini paylaşırsa ben de çok sevinirim :)

Geri