- Konum
- Ankara
Daha fazla
- Espresso Makinesi
- Rocket Cinquantotto
- Değirmen
- Eureka Mignon Specialita-Ode Brew Grinder- Comandante C40 MK3
- Ekipmanlar
- V60-Breville Sage Precision Brewer-Syphon-Aeropress-Nanopresso-Kompresso-Kruve Elek-Kruve Bardak-Acaia Pearl S-Felicita-Fellow Kettle
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Ankara
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Çankaya
Bir kaynak arayışında iken denk geldiğim bir makaleden buldum. Osmanlı zamanında eski kahve kavurucularının kahveyi kavurduktan sonra soğutmak için kullandıkları soğutucu örnekleri ile ilgili. kaynak
"Kavrulmuş kahvedeki kokunun alınması ve soğutulması için kullanılan kahve soğutucusu ucu açık, körük şeklindedir. Sıcaklıkları 200 dereceyi geçen çekirdekler, Arapların bulduğu, Osmanlıların kullandığı bu özel tepsilerde, kendi kendilerine kavrulmaya devam etmemeleri için soğutulmuştur.
Ahşap kütlenin 4-8 santimetre derinliğinde oyulmasıyla elde edilen bu yayvan kaplar genellikle daire, oval, kahve çekirdeği ve kürek şeklindedir. Hazne, sap ve oluklu ağıza sahiptir. Ağız kısmı çekirdeklerin kahve değirmenine kontrollü dökülmesini sağlarken yarı kapaklı olanlardaki çıkıntı, oluğa yığılan çekirdeklerin hazneden dışarıya taşmasını engeller. Kapaklılardaki çiçek ya da yıldız şeklindeki açıklıklar soğumayı hızlandırmaktadır. Soğutucuları bir yere asmak için genelde saplarındaki delik kullanılır. Sade, oymalı, sedef, fildişi ve taş kakmalı örnekler mevcuttur. Soğuduktan sonra kahvenin dibek ve değirmene kolaylıkla aktarılması işlevine sahip daralan olukları olup bazılarının ise üstü kapalıdır.Osmanlı kültürüne ait, ahşabın yanı sıra seramikten üretilen, form açısından benzer kahve soğutucusu örnekleri de bulunmaktadır."
2.Nolu ürün cidden değişik oymalı bir ürün.
"Kavrulmuş kahvedeki kokunun alınması ve soğutulması için kullanılan kahve soğutucusu ucu açık, körük şeklindedir. Sıcaklıkları 200 dereceyi geçen çekirdekler, Arapların bulduğu, Osmanlıların kullandığı bu özel tepsilerde, kendi kendilerine kavrulmaya devam etmemeleri için soğutulmuştur.
Ahşap kütlenin 4-8 santimetre derinliğinde oyulmasıyla elde edilen bu yayvan kaplar genellikle daire, oval, kahve çekirdeği ve kürek şeklindedir. Hazne, sap ve oluklu ağıza sahiptir. Ağız kısmı çekirdeklerin kahve değirmenine kontrollü dökülmesini sağlarken yarı kapaklı olanlardaki çıkıntı, oluğa yığılan çekirdeklerin hazneden dışarıya taşmasını engeller. Kapaklılardaki çiçek ya da yıldız şeklindeki açıklıklar soğumayı hızlandırmaktadır. Soğutucuları bir yere asmak için genelde saplarındaki delik kullanılır. Sade, oymalı, sedef, fildişi ve taş kakmalı örnekler mevcuttur. Soğuduktan sonra kahvenin dibek ve değirmene kolaylıkla aktarılması işlevine sahip daralan olukları olup bazılarının ise üstü kapalıdır.Osmanlı kültürüne ait, ahşabın yanı sıra seramikten üretilen, form açısından benzer kahve soğutucusu örnekleri de bulunmaktadır."
2.Nolu ürün cidden değişik oymalı bir ürün.
Son düzenleme: