• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ankara Cupping House Girişimi

Cupping Cafe

  • Dar bir kitleye hitap eder bence

    Oy: 10 19.6%
  • Baya zevkli olabilir ama dar bir kitle bence

    Oy: 22 43.1%
  • Baya zevkli ve tutabilir bence

    Oy: 6 11.8%
  • Deneme amaçlıda olsa bir kez giderim

    Oy: 3 5.9%
  • Kesin Giderim

    Oy: 6 11.8%
  • Sabahlarım

    Oy: 4 7.8%

  • Kullanılan toplam oy
    51

kahveanalisti

Üye
Editör
Konum
Ankara
Daha fazla  
Espresso Makinesi
Rocket Cinquantotto
Değirmen
Eureka Mignon Specialita-Ode Brew Grinder- Comandante C40 MK3
Ekipmanlar
V60-Breville Sage Precision Brewer-Syphon-Aeropress-Nanopresso-Kompresso-Kruve Elek-Kruve Bardak-Acaia Pearl S-Felicita-Fellow Kettle
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çankaya
Bu kahve işini sabah akşam deniyoruz, konuşuyoruz gerçekten güzel fikirler ortaya çıkıyor. Ama biraz farklı bir deneyim arayışında olanlar hep oluyor. Aklımda bir fikir var bilmiyorum çok dar bir gruba hitap ediyor ama cupping cafe gibi diyebiliriz.

Nedir peki bu cupping cafe. Bir cafe düşünün isteyene istediği kahve yapılıyor ancak isteyende kendi kahvesini yapabiliyor. Hem de seçtiği 10 farklı elektrikli öğütücüden ya da 20 farklı el öğütücüsünden ya da 10 farklı su seçeceğinden ve bunun üzerine 10 farklı kağıt filtre seçeceği ve tabi belki 100'e yakın ekipmanda filtre kahve demleme olacağı diyelim. her masada birer kettle. Tabi espressocularda unutulmayacak ve çok farklı espresso makineleride bu cafede olacak. Manuel espresso makinelerinin hepsi ve tabi farklı süt seçenekleri.

Ayrıca mini bir ikawa köşeside aklımdan geçen bir konu.

Kahveler ise gerçekten Türkiye'nin her yerinden farklı kavuruculardan kahveler ve tabi yurtdışından gelen kahvelerde mevcut olacak.

Onun yanı sıra bir büyük toplu cupping odası ve workshop odalarıda olacak.

Burada kahve konusunda deneyim seçenekleri biraz sınırsız olacak diyebiliriz.

Evet bu bir fikir ama sizlerinde Ankara'da ya da farklı şehirlerde böyle bir girişim konusunda fikirleriniz ne olurdu merak ediyorum. Gider miydiniz ya da cidden küçük bir kitleye hitap eden ve sonradan kapanan yerler arasında mı olurdu vs.

Tabi zaman ve yer çok önemli böyle perakendecilik bazlı girişimlerde. Zaman COVID 19 sonrası olması muhtemel.
 
Muazzam güzel fikir. İstanbul’da da olsa arada bir gelirdim mutlaka. Böyle deneyim atölyesi İstanbul’da Tin Coffee’nin atölyesi var ve Togay’ın iyi niyetli, samimi tavrı sayesinde bir çok insan bir çok ürün deneyip, bir çok kahve tadabildi, almayı düşündüğü ürünleri de birinci elden deneme şansı buldu. Bu daha da kolektif bir fikir gibi duruyor, bayağı sevdim. Kovid olmasa daha hızlı ve iyi hayata geçebilecek birşey. Fikrinize sağlık Berker Bey. ✌️
 
Fikir güzel ve bana hitap ediyor. Ama “bir fincan kahve için o kadar uğraşmak” istemeyenlerin oranı gittikçe artıyor. Tembellik artıyor yani. Aynısını yemek yapmada da görürsünüz. Önüne hazır gelsin istiyor insanlar tüketeceği şeyi. İşin ilginç tarafı, nitelikli kahve tüketicileri arasında da böyle düşünen çok. Kalan ortalama kahve tüketicisi ise şu halde:

 
Kahve kulübünün gelecekte ki hayallerinden biri. Maddi kaygısız üyelerinin istediği gibi vakit geçirdiği bir ortam.
 
Beklentim çok karlı bir girişim olmaması aslında. Başa başı yakalaması benim için yeterli. Zarar eden projeler can sıkar bir süre sonra. Burada saatler kısıtlı olabilir, ayrıca cüzi bir üyelik ile aylık hem workshopa katılma hem de her gelişte 2 kahve denemeli bir ya da sadece ekipman kullanımına izin veren bir üyelik tarzı olabilir.
 
Kendin pişir kendin ye kebabci gibi bir şey ama arada birkaç fark var. Bizim milletimizde kahve kültürü yok maalesef.
Evet, Türk Kahvesi bile yapamıyor çoğu insan. Yaptığını sanıyor.
 
Fikir güzel, ama iş modeli ve ücretlendirme nasıl olacak? Önemli olan bu. Bu kadar cihazın bir maliyeti olacak, bu maliyeti kullanıma nasıl yansıtacaksınız?
 
Kahve kulübünün gelecekte ki hayallerinden biri. Maddi kaygısız üyelerinin istediği gibi vakit geçirdiği bir ortam.
şahane olurdu, kahve meraklılarının deneyimlerini paylaşacağı keyifle tüketilen kahvelerin olduğu, hele bir de yeni ekipmanların test edildiği bir mekan şahane olurdu gerçekten ancak maalesef insanların pek kahve hazırlamakla uğraşmak istemeyecekleri katı bir gerçek gibi, bir çok insan kahve değil markası belli bir karton bardakta ismi yazılı olsun istiyor. İşin kötüsü içtiğinin iyi kahve olduğunu sanıyor.
 
Çok güzel bir fikir ancak ülkemizde uygulanabilirliği kısıtlı gibi geldi. Türkiye tek bir şehirden ibaret olsa, nitelikli kahve ile ilgilenenler de aynı şehirde yaşayacak ve o şehirde bu proje hayata geçirilirse anca o zaman iş yapar bence.
 
Bu fikir benimde aklıma geldi hatta eşime hep bahsediyordum. Bence mükemmel olur ama hitap ettiği kitle dar olabileceği gibi iyi yapılan reklamlarla ve infulienzer lar yardımıyla aslında iyi bir popülerlik yakalanabilir.
 
Güzel fikir ama biraz ütopya gibi. Çeşit çeşit filtreler, espresso makineleri, farklı sular kahveler derken çok fazla masraf var. Kaldı ki nitelikli kahveyle ilgilenen kaç kişiyiz ki? Ticaret yapan bir dükkandan daha çok dernek tarzı bir oluşum olabilir, kahveseverlerin cüzi bir aylık aidat verdiği toplanıp kahve içtiği, belki eski kullanmadığı kahve makinelerini derneğe bağışladığı.. Zamanla büyüyüp yaygınlaşabilir bu şekilde.
 
Güzel fikir ama biraz ütopya gibi. Çeşit çeşit filtreler, espresso makineleri, farklı sular kahveler derken çok fazla masraf var. Kaldı ki nitelikli kahveyle ilgilenen kaç kişiyiz ki? Ticaret yapan bir dükkandan daha çok dernek tarzı bir oluşum olabilir, kahveseverlerin cüzi bir aylık aidat verdiği toplanıp kahve içtiği, belki eski kullanmadığı kahve makinelerini derneğe bağışladığı.. Zamanla büyüyüp yaygınlaşabilir bu şekilde.

Ticari olarak bu fikir pek uzun ömürlü olmayacağını düşünüyorum sizin gibi. Kulüp olarak bir organizasyon yapılabilir. Firmalarda kahve severlerin ücretsiz kullanması ve denemesi için ekipman verebilir. Espresso makinası vb Büyük cihazlar içinse süreli kullanım olabilir. Örnek veriyorum Espresso tezgahında ki slayer kullanım için Espresso perfetto tarafından, bianca @Globally tarafından kullanıma tahsis edilebilir. Karşılıklı bir win-win durumu :)
 
Ben ölü yatırım olarak görmüyorum bu projeyi. Örneğin forumu ele alalım. 3-4 denemeden sonra bana hitap eden kahveyi bulup her ay 250 gram sipariş edecekken forum sayesinde farklı kahveler denemek, bu kahveleri tartışmak ve damak tadımı geliştirmek istiyorum. Normalde Delonghi Ec.221B ile işimi görecekken şimdi “bi 6 ay bekleyip Bianca için mi zorlasam bütçemi?” diye plan yapıyorum. Hal böyle olunca firmalar gerçekten çok iyi satış oranları yakaladı. Bu tarz bi projede de açıkcası ekipmanlara kendi cebinizden çok para ödeyeceğinizi sanmıyorum. Mesela bahsettiğiniz mekanda sıcaklık ayarı olmayan bi kuğu boynu kettle ile sıcaklık ayarı olan kuğu boynu kettle’ı kıyaslayıp bütçesini 3 katına çıkarıp sıcaklık ayarlı modeli alan kullanıcılar olacaktır. “Tester” ürünleri ücretsiz size sunan firmalar kira, çalışan masrafları, fatura gibi masraflarının olmadığı bi showroom edinebileceği için satışlarda size komisyon da vermeliler hatta. Öte yandan İstanbul’da yaşayamama rağmen en az ayda bir ben bile gelmek isterim
 
Fikir kesinlikle güzel ama uygulamada ciddi zorluklar olacaktır. O kadar öğütücü, ekipman, makine ve hatta ikawa ciddi bir maliyet demek. Bir de bunların rutin bakımları ve temizlikleri var. Sistemin düzenli işlemesi için personel de önemli. Standart dükkan giderleri ve vergilerle birlikte sırf başlangıç maliyeti bile oldukça yüksek olacak. Normal/ufak/yerel kahve dükkanları bile zorlu bir süreçten geçiyor ve her gün yeni bir yerin kapandığını duyuyoruz. Sürdürülebilir bir iş modeli kurmak zor olacaktır. Maalesef ilgi de sınırlı olacak. Kahvesever insanların %90'ı kahvemi içeyim gideyimden fazla bir beklentiye sahip değil. Bizim gibi geek'lerle iş döner mi bilmem :)

Belki hedefi daha küçük tutarak, daha az ekipmanla müşterinin kendi demlemelerini ve denemelerini yapacağı birkaç masa ayrılabilir başlangıç olarak.
 
Orda Olsam Sabahlarım Ama Ankarada Değilim diye bir şık eklenebilir :D
 
Geri
Üst