• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Amsterdam'dan hangi kahveler

ontheotherhand

Barista
İsim
Burak
Daha fazla  
İsim
Burak
Değirmen
Comandante C40 Chocolate Fineline MK4, DF64 v4
Ekipmanlar
Aeropress, Chemex 3 cup, Clever dripper, dijital termometre, French Press, Hario v60 02, Kalita Wave 185, Origami Air S, Timemore Fish 800ml Isı Ayarlı Kettle
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Ataşehir
Amsterdam'dan önerdiğiniz nitelikli filtre kahveler nelerdir? Ufak bir araştırma yaptığımda Lot61, Coffeevine, Fuku ve WhiteLabel isimlerini buldum fakat hangi kahveleri iyidir bilmediğim için deneyenlerin tavsiyesini almak istiyorum. Bir arkadaşım haftasonu gidiyor, gelirken 1-2 paket getirmesini isteyeceğim. O yüzden mümkün olduğunca merkeze yakın ve dükkandan satışı olan bir yer olması önemli, bazılarının dükkan satışı var mı bulamadım. Aslında kahve ekipmanı da baktım fakat gözüme pek bir şey takılmadı.

Amsterdam'dan önerdiğiniz nitelikli filtre kahveler nelerdir? Ufak bir araştırma yaptığımda Lot61, Coffeevine, Fuku ve WhiteLabel isimlerini buldum fakat hangi kahveleri iyidir bilmediğim için deneyenlerin tavsiyesini almak istiyorum. Bir arkadaşım haftasonu gidiyor, gelirken 1-2 paket getirmesini isteyeceğim. O yüzden mümkün olduğunca merkeze yakın ve dükkandan satışı olan bir yer olması önemli, bazılarının dükkan satışı var mı bulamadım. Aslında kahve ekipmanı da baktım fakat gözüme pek bir şey takılmadı.
Kesinlikle Rumbaba

El Paraiso Yenny Esperanza yı şiddetle öneririm. Bir de geçen günlerde coffeeblackhot Can Bey ziyaret etmişti orayı. Instagram'dan yazarsanız kahve seçiminde yardımcı olur sağolsun çok ilgili bir insan.

Dak coffee roasters

El Paraiso Yenny Esperanza
El paraiso hakikaten müthişti🌸 bu sene aklımdan çıkmayacak kahvelerin içine şimdiden girdi.
Sonra sizin seçkiden, Brazilya Vinhal ailesi süper acaipti(:
Keza, Kostarika - ismail efendide keyifliydi.

Rum baba’yla güzel tanış olduk.

Geçen hafta Amsterdaydım. Merkeze en yakın kahve dükkanı Hummingbird. Dükkanda farklı firmalara ait kahveler satılıyor. Ben uğradığımda Populus(Berlin), Blossom, Obadiah ve Onyx vardı. Birer paket alma şansım oldu.

Arkadaşınız giderse Fuku (friedhats) kesinlikle öneririm. Espresso seviyorsa kesinlikle denesin. Eşim ve ben hala espressolarını konuşuyoruz :)

Monk çok önermem kahve seçkisi zayıftı. White label olabilir. Kahve aldım ama henüz denemedim.

Ekli dosyalar

• 25EB0ECC-9885-4CE3-8E78-8EAEA39DA296.JPG
    25EB0ECC-9885-4CE3-8E78-8EAEA39DA296.JPG
    71.9 KB · Görüntüleme: 142
  • A4BD5C64-6424-4150-9492-8CE4AA2B2079.JPG
    A4BD5C64-6424-4150-9492-8CE4AA2B2079.JPG
    182.7 KB · Görüntüleme: 131
  • B72D16AB-5BFD-437D-9AD4-6B7AC50FD78D 2.JPG
    B72D16AB-5BFD-437D-9AD4-6B7AC50FD78D 2.JPG
    85.4 KB · Görüntüleme: 123
  • 77E06B44-12ED-4EC4-AEDF-9149560210F9.JPG
    77E06B44-12ED-4EC4-AEDF-9149560210F9.JPG
    63.1 KB · Görüntüleme: 125
Amsterdam’daki kavuruculardan güncel önerisi olan varsa yazabilir mi acaba

Amsterdam da benim tavsiyem;

Friedhats fuku cafe, Şanlıysanız barda lex i yakalayabilirsiniz :)
Rumbaba
Hummingbird, multi roastery çalışıyor yoğunluklu Amerika daki kavurmacılardan alıyor.
Scandinavian embassy, multi roastery çalışıyor kahve seçkileri güzel bakery ürünleride başarılı.
Black gold Amsterdam, çok keyifli bir cafe kahveleride fena değil

Kahveler dışında gitmişken kesinlikle Flying Dutchmen Cocktails'i öneririm worl best 50 cocktail barlarındaydı bitter ve spirit çeşitleri çok fazla ufak biryer o yüzden rezarvasyon yapmanızı öneririm gitmeden :)

Hangi kahvesini önerirsiniz. El paraiso tavsiye edilmiş ancak tükenmiş gözüküyor
El Paraiso Yenny Esperanza tükenmiş görünüyor ona üzüldüm.
Nestor Lasso Yıkanmış Sidra - Kawa versiyonunu içme şansım olmuştu müthiş bir şey, daha önce çiçeksi dediğiniz kahveleri unutturur. Bu, çiçeğin bizâtihi kendisi.
Güncel seçkiye hakim değilim ama 12,5€ luk Brezilya enteresan bir şey çıkar gibi, ben olsam şans verirdim.
Las Nubes'i de çok görüyorum o da fiyatıyla üzmez gibi.

Vilyım Bey'in önerileri de kesinlikle dikkate değer görünüyor .

Güzel önerileriniz ve cevaplarınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Benim arkadaşım bana RumBaba'dan Brazil Sidney anaerobik aldı. Mağazada istediğim kahve yokmuş, sanırım her çekirdek hazırda olmuyor. Paket üzerindeki kavrum tarihi de pek okunur değildi, tam paketin ucuna basmışlar, yarısı silikti. Kahve fena değildi ama anaerobik sevmiyorsanız önermem.

RumBaba'da espresso içmişler, nitelikli kahveye ilgili olmayan kişiler olmasına rağmen çok beğendiklerini söylediler.

Diğer önerilen yerler gittikleri lokasyona uzak olduğu için maalesef o kahvelerden aldıramadım :(

Amsterdam da benim tavsiyem;

Friedhats fuku cafe, Şanlıysanız barda lex i yakalayabilirsiniz :)
Rumbaba
Hummingbird, multi roastery çalışıyor yoğunluklu Amerika daki kavurmacılardan alıyor.
Scandinavian embassy, multi roastery çalışıyor kahve seçkileri güzel bakery ürünleride başarılı.
Black gold Amsterdam, çok keyifli bir cafe kahveleride fena değil

Kahveler dışında gitmişken kesinlikle Flying Dutchmen Cocktails'i öneririm worl best 50 cocktail barlarındaydı bitter ve spirit çeşitleri çok fazla ufak biryer o yüzden rezarvasyon yapmanızı öneririm gitmeden :)
Merhaba, @William'a ve paylaşım yapan diğer arkadaşlara bir teşekkür :)
Bu başlık sayesinde, geçtiğimiz hafta Amsterdam'da çok güzel kahveler içtim, keyifli zaman geçirdim.
Forumdaki bu paylaşım ortamı gerçekten çok kıymetli.

Ekli dosyalar

• fuku.jpg
    fuku.jpg
    46.7 KB · Görüntüleme: 46
  • RumBaba.jpg
    RumBaba.jpg
    41.9 KB · Görüntüleme: 42
  • Humming.jpg
    Humming.jpg
    159.2 KB · Görüntüleme: 42
  • FlyingDutchmen.jpg
    FlyingDutchmen.jpg