• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Amerikan tarzi, orta/koyu kavrum kahve nasil bulabilirim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan farslan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

farslan

Üye
İsim
Fatih Arslan
Daha fazla  
İsim
Fatih Arslan
Twitter
fatih
Yaklasik 5 aydir Turkiye'de yasiyorum. San Francisco'ya gitmeden once kahvelerimi yillardir belirli kavuruculardan alıyordum, su an da hala oyle. Bunlar Coffee Department, Probador, Petra, vs.. Fakat Amerika'da bir iki yil yasadiktan sonra Bay Area civarındaki farkli markalardan ictim. Blue Bottle, Verve, Equator, Ritual, vs...

Nedense Türkiye'de malesef istedigim o blendleri veya hafif koyu (Starbucks çekirdekleri gibi degil tabi ki) cekirdekleri bulamıyorum. Petra'nin ACME'sini aldim, fakat o da hem blend degilmis hem de kavrumu yine bir tik acik.

Sormak istedigim, daha once yukarıda saydığım amerikan kavurucularindan kahve icenler varsa, o tarz kahveler nereden bulabilirim? Avrupa'da olabilir bu arada. Barn ve Kawa'dan aldim denemelik, fakat onlar da tam istedigim gibi cikmadi. Evet light roast olarak muhtemelen cok guzel kahveler mevcut, ama benim istegim dedigim gibi bu orta/koyu kavrum dedigim, genellikle blend olan kahveleri bulmak.

Turkiye icinde eger varsa belli basli kavurucular veya Avrupa'da, yazabilirseniz sevinirim.

Italian roast denilen kavrum profili ve robustalı bir blendse aradığınız cafe miscela deneyebilirsiniz. %20 robustalı bir blend ve düşük dozda 1:2 oranlı guzel sonuç veriyor. Sütlü içeceklerde de kullandığım en başarılı kahve .

Ben hala kaliteli robusta ile yapılan %10a kadar robustalı güzel bir blend bulamadım. Sanırım talep az olunca kimse yapmak istemiyor

Yaklasik 5 aydir Turkiye'de yasiyorum. San Francisco'ya gitmeden once kahvelerimi yillardir belirli kavuruculardan alıyordum, su an da hala oyle. Bunlar Coffee Department, Probador, Petra, vs.. Fakat Amerika'da bir iki yil yasadiktan sonra Bay Area civarındaki farkli markalardan ictim. Blue Bottle, Verve, Equator, Ritual, vs...

Nedense Türkiye'de malesef istedigim o blendleri veya hafif koyu (Starbucks çekirdekleri gibi degil tabi ki) cekirdekleri bulamıyorum. Petra'nin ACME'sini aldim, fakat o da hem blend degilmis hem de kavrumu yine bir tik acik.

Sormak istedigim, daha once yukarıda saydığım amerikan kavurucularindan kahve icenler varsa, o tarz kahveler nereden bulabilirim? Avrupa'da olabilir bu arada. Barn ve Kawa'dan aldim denemelik, fakat onlar da tam istedigim gibi cikmadi. Evet light roast olarak muhtemelen cok guzel kahveler mevcut, ama benim istegim dedigim gibi bu orta/koyu kavrum dedigim, genellikle blend olan kahveleri bulmak.

Turkiye icinde eger varsa belli basli kavurucular veya Avrupa'da, yazabilirseniz sevinirim.
Koyu kavrum açısından Federal Coffee denemediyseniz belki size hitap edebilir.

Tamami ile nacizane Boxx Coffee'nin Blend XX'ini tavsiye edebilirim

Selam marrone yada bakabilirsin, vakti zamanında denemiş ve deneyimlerimi paylaşmıştım, aşağıya onunda linkini bırakıyorum.

sanırım aradığınız şey full city'den bir tık daha koyu, medium-dark roast anlamında dark tarafa daha yakın bir çekirdek.

ben daha önce hasbean'den aşağıdaki blend'i denemiştim, gerçekten gayet başarılı idi kavrum olarak, tavsiye ederim:

Hasbean

Son düzenleme:
- Boxx Blend XX veya espresso kavrumu da olan herhangi bir çekirdek (zaman zaman, çekirdeğine gore değişiyor)
- Ankara'da RoR espresso blend (yanılmıyorsam Honduras yöresinden harman idi) ve Guatemala espresso kavrumunu deneyebilirsiniz.
- Zümrüt Karaca cafesinden de kendisi icin kavurduğu çekirdekler online satıştaki omniden daha basarili. Daha kolay extract oluyor.

@sharpy Selamlar,

Boxx Blend XX'i mokapot ile denemiştim ve gövdesi içimi çok hoşuma gitmişti,anladığım kadarı ile her bir pakette lezzeti değişebilir demek istedin.Nacizane fikrimi paylaşmak istedim.Hala damağımı geliştirme çabalarındayım.

@sharpy Selamlar,

Boxx Blend XX'i mokapot ile denemiştim ve gövdesi içimi çok hoşuma gitmişti,anladığım kadarı ile her bir pakette lezzeti değişebilir demek istedin.Nacizane fikrimi paylaşmak istedim.Hala damağımı geliştirme çabalarındayım.
Hayir Blend XX her zaman güzel bence de :) Zaman zaman farklı çekirdekleri de espresso olarak kavuruyorlar, Satin alırken siteyi gözden geçirmek veya aramak gerekiyor Blend XX'e alternatif var mi diye.

PS: Yalnız sadece espresso içtiğimi belirtmeliyim, diğer demleme yöntemleri hakkında fikrim yok.

Arabica blend isterseniz Coffeemamma Comandante Blend öneririm. Tam olarak arabica blend olduğundan emin değilim ama kavrumunun koyuluğuna nazaran basınçla oynayarak çok güzel sonuçlar alabilirsiniz. Haftada en az bir iki shot içtiğim çekirdek 👍

Comandante Blend

Aynı dertten muzdaribim. Variety'nin, La Colombe'un dark kavrumları kadar olmasa da Five Elephant'ın espresso blendi Blue Bottle'a yakın. Kiloluk satılıyor, Fedex Priority ile 52 euroya falan geliyor.

Merhaba buna da bakabilirsiniz

Herkesse cok tesekkur ederim. Yazma firsatim olmadi. Elimdeki Petra ve yeni gelen Probador'lar bitmek uzereyken siparis vermeyi dusunuyorum buradaki onerilerden bazilarini.

Boxx blendxx yazmaya gelmiştim benden önce yazanlar olmuş. +1 de benden olsun.

Montag automat diyecektim ama blend içeriği değişti ve biraz daha açık oldu. Belki zenith deneyebilirsiniz. Siteye yazdıkları açıklama

"Sert ve koyu kahve sevenler; merak etmeyin, sizi unutmadık!

Zenith isimli harmanımızı ise koyu kahve içmek isteyen ama doğru, düzgün şekilde kavrulmuş koyu kahve bulamayan kahveseveri bu ızdıraptan kurtarmak için hazırladık.

Kahvesini sert sevenler için sunarız; unutmayın ki sert, koyu kahve acı olmak zorunda değil! "

Blend neden tercih ediyorsunuz?

Bu arada neden tercih etmedigimi soyledim. Sabah kahvaltida, daha yogun, govedesi yuksek kahveleri seviyorum. Biraz da o sekilde alistim. Genellikle iki bardak iciyorum her gun. Sabah orta/koyu kavrum blend, Oglen/Aksam da guzel bir afrika kahvesi veya meyve aromali hafif kavrum kahveler.

Yukarida Montag guzel demis, benim ictigim koyu kahvelerin hepsi taze kavrulmus, muazzam guzel kahvelerdi.

Bu arada neden tercih etmedigimi soyledim. Sabah kahvaltida, daha yogun, govedesi yuksek kahveleri seviyorum. Biraz da o sekilde alistim. Genellikle iki bardak iciyorum her gun. Sabah orta/koyu kavrum blend, Oglen/Aksam da guzel bir afrika kahvesi veya meyve aromali hafif kavrum kahveler.

Yukarida Montag guzel demis, benim ictigim koyu kahvelerin hepsi taze kavrulmus, muazzam guzel kahvelerdi.
Kimma blend no:2

Zümrüt Karaca oldukça koyu kavuruyor muhtemelen size hitap edecektir.

Coffeemamma toplu alımda denemiştim onlarda koyu kavuruyor mutlu olabilirsiniz.

Crafthouse var ingilterede industrial ve bir blendleri daha var onlarda tam sizin istediğiniz gibi sık sık indirim yapıyorlar. Türkiyeden daha ucuza alabilirsiniz.

Montag blend güzeldi ama tutarsızlık görünce satın almayı bıraktım.

Boxx blend güzel son halini bilmiyorum ama sizi mutlu etmeyecektir.

Merhaba herkese. Uzun zaman oldu ama son 4 yilda acaba Turkiye piyasasinda bu konuda gelismeler oldu mu? Sanki hala duzgun dark roast yapan yerler yok gibi. Benim gibi dark roast seven insanlar nerden aliyor çekirdekleri?

@farslan Başlığınızı yeni gördüm. Sizi çok iyi anlıyorum.

Amerika'ya gezmeye giden bir arkadaşım dönüşte bana epey güzel bir hediye getirmişti. Orda bir çok noktadan bulduğu kahve çekirdeklerinden 100/200 gram alıp bana bir sepet yapmış. Bu kahveler arasında mesela 2-3 çeşit Wallmart kahvesi vardı. Hepsi blend hatta birisinin adı "Rain Forest Blend" gibi bir şeydi. Starbucks kahvesi vardı. Peets vardı. Foxtail diye bir marka vardı. Bunların bir çoğu da orta/koyu kavrum kahvelerdi.

İşin ilgininç tarafı koyu olmalarına rağmen hiç biri sert değildi. Boğaz yakmıyordu. Burda o dönemde Starbucks ve Carribou kahveleriyle karşılaştırdığımızda bizimkiler "YANIK" kokulu yanık tatlı gelmişti. Türkiye'de orta kavrum kahveler içiyorum halen American tarzında koyu kahve satan rastlamadım.

Güncel popüler kavurucularda espresso blendi bile bulmak bu kadar zorken koyu kavrum espresso bulmak çok daha zor malesef.
Bu konuda çözümü italyan blendlerini denemekte buldum.
Çok çok beğendiğim iki blend vardı malesef artık ülkemize gelmiyor (Antica Tostaturra Triestina Buonissimo ve Pellini Break Rosso)

Güncelde en fazla tükettiğim kahveler ise Cartapani Cinquestelle, Hausbrandt Nonnetti
Bunun dışında Lavazza,Kimbo,illy..vs italyan blendlerini sürekli denemeye çalışıyorum. Şuan denemek için Passalacqua Vulcan Blend aldım merak ettiğim bir marka henüz tatmadım.

Son olarak koyu kavrum blend için Rioba italyan espresso blendlerini de es geçmemek lazım (fiyat/performans açısından gayet makbuller)

Geri