• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Americano Nasıl Olmalıdır.

Tealessugar

Yeni Üye
İsim
Naim
Daha fazla  
İsim
Naim
Bir arkadaşımla az önce bu konu üzerine konuştuk. Gittiğim bir cafenin americano hazırlama videosunu izleyip,
"Arkadaşlara söyle americano ; espresso üzerine sıcak su basılarak yapılmaz sıcak su üzerine espresso basılarak yapılır ve double Espresso ile yapılır" dedi.
Ben de "The Professional Barista's Handbook" kitabının 36/253 gr espresso/su oranından ve James Hoffman'ın Americano hazırlama trickleri videosundan bahsettim. Videoda da kremanın americanonun tadını bozduğundan bahsediyor. Arkadaşım sca yı kıstas almak gerektiğinden bahsetti fakat neticede uyuşamadık. Sizler neler düşünüyorsunuz.

Sıcak su üzerine shot(18gr/36gr) alıyorum. Şerif abiden öğrenmiştim.

Bu tartışma uzar , kim nasıl seviyorsa öyle içsin. Ama SCA tariflerinde doğrusunu sıcak su üzerine espresso diye kabul ediyor diye biliyorum. Bununla ilgili bir belge bulursam paylaşırım . Şahsen bu haliyle daha lezzetli oluyor diye düşünüyorum.

Normalde acı gelmeyen shot, amerikano yaptığımda acı geliyor. Bunun sebebi ne olabilir acaba?

Sayın @Ömer Aydın 'ın reçetesinden memnunum ben.

ben de bu reçete ile yapıyordum :) Önce su eklenmediği zaman krema kayboluyor, hem de suya expresso eklemek, kahvenin acılaşmasını engelliyor.
Bazen kafelerde su ve kahve sırasını karıştırdıklarından siparişimin acı geldiğini de farketmiştim. Genellikle bu yüzden dışarıda içmemeye çalışıyorum. Eğer filtre kahve taze görünmüyorsa bir şans verebiliyorum. Americano çok sık sipariş ettiğim bir tür değil.

Nasıl seviliyorsa o şekilde içilebilir ama denemeniz için size Avusturalya stili Americano tarif edeyim. Normalden daha sert bir içime sahip oluyor bu tarif.

- Tarifte aslında her şey aynı fakat öncelikle kupaya sıcak su konuluyor ve üzerine shot alınırken kupadaki sıcak suyu portafilterin en altına akış kanallarına geçecek şekilde az değdiriyorsunuz ve shotınızı direk sıcak suyun üzerine alıyorsunuz.

Geri