Tealessugar
Yeni Üye
- İsim
- Naim
Daha fazla
- İsim
- Naim
Bir arkadaşımla az önce bu konu üzerine konuştuk. Gittiğim bir cafenin americano hazırlama videosunu izleyip,
"Arkadaşlara söyle americano ; espresso üzerine sıcak su basılarak yapılmaz sıcak su üzerine espresso basılarak yapılır ve double Espresso ile yapılır" dedi.
Ben de "The Professional Barista's Handbook" kitabının 36/253 gr espresso/su oranından ve James Hoffman'ın Americano hazırlama trickleri videosundan bahsettim. Videoda da kremanın americanonun tadını bozduğundan bahsediyor. Arkadaşım sca yı kıstas almak gerektiğinden bahsetti fakat neticede uyuşamadık. Sizler neler düşünüyorsunuz.
"Arkadaşlara söyle americano ; espresso üzerine sıcak su basılarak yapılmaz sıcak su üzerine espresso basılarak yapılır ve double Espresso ile yapılır" dedi.
Ben de "The Professional Barista's Handbook" kitabının 36/253 gr espresso/su oranından ve James Hoffman'ın Americano hazırlama trickleri videosundan bahsettim. Videoda da kremanın americanonun tadını bozduğundan bahsediyor. Arkadaşım sca yı kıstas almak gerektiğinden bahsetti fakat neticede uyuşamadık. Sizler neler düşünüyorsunuz.
