• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Amazon.de gümrük ücreti

tahakucuk

Üye
İsim
Muammer Taha Küçük
Daha fazla  
İsim
Muammer Taha Küçük
Değirmen
Comandante
Ekipmanlar
V60, Kalita, Delter press
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Kocaeli
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
İzmit
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Derince
Herkese merhabalar. Amazon.de üzerinden bir kahve makinesi almayı düşünüyorum. Ürünün kargo ücreti yok. Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra herhangi bir gümrük vergisi fiyatlandırması çıkar mı?

Kargo ücreti olmamasına şaşırdım. Adresi girip kontrol ettiğinizde gerçekten ücretsiz kargo yazıyor mu? Amazon.de şu an sadece öncelikli kargo hizmeti veriyor ve en ufak ürün için bile 20-25 euro ücret var.

Amazon'un kendi sattığı ürün ise önce bir miktar tax free kesiliyor. Yani 50 euroluk ürün ise almanya'daki vergi kesiliyor atıyorum 45 euro oluyor. Sonrasında türkiye için gümrük vergisi %20 vergi yansıtılıyor 54 euro gibi bir miktar çıkıyor (sayıları rastgele söylüyorum). En son böyleydi.

2019'da yaptığım bir alışverişte 74 euroluk ürün tax free ile 64 e düştü. 11 euro türkiye gümrük ücreti ve 10 euro kargo ile 85'e gelmişti. Satıcısı amazon olan ürünlerde almanya vergisini otomatik kesiyor ve türkiye gümrük vergisini de otomatik yansıtıyor.

Dediğim gibi durum en son böyleydi. Bir şeyler değişmiş midir bilmiyorum. Ücretsiz kargo olayını iyice araştırın, üye olun, adresinizi girin ve gümrük ücreti ve kargo ücretinin olup olmadığına bakın. Sepete ekleyip bir tane de kart ekledikten sonra ödeme aşamasında her şey gözükecektir zaten. Eğer ürünü başka bir satıcı satıyor ve gönderiyor ise tax free olmayacak ve gümrük ücretleri de gözükmeyecektir.

Ben bunu normal bir ürün için söyledim kahve makinelerinde ekstra vergilendirme var mı bilmiyorum.

3. parti satıcılarda vergi hesaplanmaz. Gümrükte siz uğraşısınız.

Amazon’un kendi sattığı ürünlerde hemen hemen aynı fiyat olur. (%19 Alman vergisini çıkartıp, %18 kdv ekliyor. Aynı işte) Ek olarak son sayfada kargo fiyatı görürsünüz.

Çok saolun cevaplar için. Ürün Amazon’un sattığı bir ürün değil. Bir de sıfır değil galiba bu yüzden kargosu bedava. Almaktan vazgeçtim alırsam Amazon üzerinden alacağım sadece büyük ihtimalle.

Merhaba ben Amazon Almanya'dan Breville VCF125 Espresso makinası aldım. Satıcı Amazon olduğu için tüm işlemleri de o yaptı. 24 Temmuzda sipariş verdim aynı gün kargolandı. 27 Temmuz da ürün İstanbul'a geldi ve o gün UPS KARGO kargo görevlisi aradı. Ürün içeriğini ve TC numaramı sordu gümrük işlemleri için. 29 Temmuzda saat 10 da ürünü teslim aldım. Hiç nir şeyle uğraşmadım. Satıcı ve gönderen Amazon olursa hiç bir şey yapmıyorsunuz, ayrıca Kargo hareketlerini saat, saat izliyorsunuz. 🙂👍

Türkiye fiyatı 5900. Şaka gibi.
Bir yil önce de Amazon İngiltere'den Sage820 öğütücü almıştım, o da Brivelli'nin İngiltere'de ürettiği marka bire bir aynı, onu da 1120 liradan almıştım aynı şekilde.🙂
Türkiye gümrük vergisini çok, çok artırdı maalesef, ama yine de yarı fiyatı.

Geri