kaffeeundich
Yeni Üye
Herkese merhabalar;
Öncelikle bu forumda yeni bir üyeyim ve daha doğrusu bu forumu keşfetmem de biraz zaman aldı
Nerdeyse 5 yıldır Almanya'da yaşıyorum ve burada eğitimime devam ediyorum.
Bu süreç içinde bir çok kahve kavurucusunu deneme imkanı buldum.
Sizinle hoşuma giden ve gitmeyen kavurucuları paylaşmak istiyorum.
İlginiz veya merak ettikleriniz olursa ileride daha detaylı bir yazı paylaşmak isterim.
Kendimi kesinlikle profesyonel olarak görmüyorum. En azından kaliteli ve kalitesiz kahveleri ayırt edecek kadar bilgili olduğumu düşünüyorum
Değerlendirmelerim, eve sipariş ettiğim ve kendi öğüttüğüm çekirdeklerin Aeropress, V60 ve Chemex ile demlenmesi sonucu ortaya çıkmıştır.
Özellikle çok hoşuma giden kahvelerin isimlerini parantez içinde belirtiyorum.
Beğendiğim Kavurucular;
İkisinin de kahveleri Starbucks çekirdekleri gibiydi(çok koyu kavrulmuşlardı) ve tatları Starbucks kahveleri kadar kötüydü.
Öncelikle bu forumda yeni bir üyeyim ve daha doğrusu bu forumu keşfetmem de biraz zaman aldı
Nerdeyse 5 yıldır Almanya'da yaşıyorum ve burada eğitimime devam ediyorum.
Bu süreç içinde bir çok kahve kavurucusunu deneme imkanı buldum.
Sizinle hoşuma giden ve gitmeyen kavurucuları paylaşmak istiyorum.
İlginiz veya merak ettikleriniz olursa ileride daha detaylı bir yazı paylaşmak isterim.
Kendimi kesinlikle profesyonel olarak görmüyorum. En azından kaliteli ve kalitesiz kahveleri ayırt edecek kadar bilgili olduğumu düşünüyorum
Değerlendirmelerim, eve sipariş ettiğim ve kendi öğüttüğüm çekirdeklerin Aeropress, V60 ve Chemex ile demlenmesi sonucu ortaya çıkmıştır.
Özellikle çok hoşuma giden kahvelerin isimlerini parantez içinde belirtiyorum.
Beğendiğim Kavurucular;
- Fjord Coffee Roasters - Berlin ( Okoluu-Ethiopia-Filter , Finca Divina Providencia - El Salvador - Filter),
- Schvarz - Düsseldorf ( Beriti - Yirgacheffe - Ethiopia),
- Rösterei VIER - Düsseldorf (Dona Francisca & Don Oscar - Costarica),
- Supremo - Unterhaching ( Las Orquideas - Peru- *Cup of Excellence* , Familia Oliveira - Brezilya),
- Röst-Art - Bochum
- Schamong Kaffee - Köln
- Speicherstadt - Hamburg
- Emilo - Munich
İkisinin de kahveleri Starbucks çekirdekleri gibiydi(çok koyu kavrulmuşlardı) ve tatları Starbucks kahveleri kadar kötüydü.