• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Akvarist Kahveseverler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GTuncay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şelale güzel olmuş. Elinize sağlık. Ben de 2014 ten beri high-tech bitkili yapıyorum. Hep nano yaptım. Şu an hardscape i hazır bekleyen bir tasarım var fotosunu atarım. Ben de elimden gelen desteği vermeye hazırım.

Ne kadar güzelmiş eline sağlık. @SirJohn mutlaka fotoğrafı bekliyorum. Çok hoşuma gitti. Video olsa @GTuncay gibi daha da güzel olur.

hocam daha sadece hard scape olduğu için videoluk bi durumu yok. Akvaryumu kendim özel yaptırdım. 10lt taşırmalı sistem. Tüm camlar ultra clear. Isıtıcı filtre co2 difizörü herşey arkada kalacak önde sadece manzara. Hacim küçük olduğu için tüm bunları arkaya atmak lazım diye düşündüm. Adist Serkan Beyle birlikte yaptık. Canlı girme ve başlangıcı yapamadım yoğunluktan.
Zemin bitkisi ve dağlara 😅 moss gelecek. Tek beta ya da full karides düşünüyorum.

41D8D493-B898-4A26-A918-E9B7C86DB688.jpeg

0FF75A0A-6274-45A0-831D-9E7F5B4B2554.jpeg

Şelale güzel olmuş. Elinize sağlık. Ben de 2014 ten beri high-tech bitkili yapıyorum. Hep nano yaptım. Şu an hardscape i hazır bekleyen bir tasarım var fotosunu atarım. Ben de elimden gelen desteği vermeye hazırım.
Teşekkür ediyorum, benim serüvenimde betta ile başlayıp evde 10 akvaryumla tropheuslara kadar giden bir serüven olmuştu. Zamanla hobiden çıkıp ayrı bir iş olunca azaltmaya başladım. Güncel fotoları bulamadım ama cubalar zemini kaplamıştı. Bu tankıda yaklaşık 2 ayda final yapamadan bozmak zorunda kaldım.

Ekli dosyalar

• 88155988_2843072005731061_4516107186316771328_n.jpg
    88155988_2843072005731061_4516107186316771328_n.jpg
    156.5 KB · Görüntüleme: 90
  • k7pgFN.jpg
    k7pgFN.jpg
    189.7 KB · Görüntüleme: 81
  • k7pSC1.jpg
    k7pSC1.jpg
    175 KB · Görüntüleme: 74
  • p5WA0o.jpg
    p5WA0o.jpg
    166.6 KB · Görüntüleme: 94
Teşekkür ediyorum, benim serüvenimde betta ile başlayıp evde 10 akvaryumla tropheuslara kadar giden bir serüven olmuştu. Zamanla hobiden çıkıp ayrı bir iş olunca azaltmaya başladım. Güncel fotoları bulamadım ama cubalar zemini kaplamıştı. Bu tankıda yaklaşık 2 ayda final yapamadan bozmak zorunda kaldım.
Sık seyahatli bir işim olmasa ben de sizin gibi olurdum herhalde 😅 bulursam eski finallerden fotolar eklerim. Sizin finalde güzel olmuştur. Ben kırmızı orta ve arka plan bitkilerini hollanda tarzına çok takıştırıyorum.

Sık seyahatli bir işim olmasa ben de sizin gibi olurdum herhalde 😅 bulursam eski finallerden fotolar eklerim. Sizin finalde güzel olmuştur. Ben kırmızı orta ve arka plan bitkilerini hollanda tarzına çok takıştırıyorum.
Serkan abi sağolsun benimde çok derdime derman olmuştur. Gece yarılarına kadar az başını ağrıtmamıştım. Tasarım harika olmuş, belki kurulumda önden bi tık daha kum seviyesi azalırsa şahane olur. Birde arıtmanız olduğunu varsayarak cardinalleri çok yakıştırıyorum ben böyle tasarımlara.
Bu arada benimki işe dönüşecekti, dükkanı buldum, toptancılarla görüştüm hesap kitap yapıldı. Son dakika iş konusunda yaşanan gelişme ile yurt dışında çalışmaya başladım. Hayırlısı böyleymiş diyerek tankları bozup çoğunu sattım.
Bir yıldan fazladır ben ona bakıyorum o bana bakıyor. :D

Ekli dosyalar

• EudKXq.jpg
    EudKXq.jpg
    73.7 KB · Görüntüleme: 100
Çocuklukta dahi olsa fanusta japon balığı tecrübesini az çok herkes tatmıştır diyerek, 2 yıl önce kurduğum karides akvaryumundan bir ufak videoyla başlıyorum.
Kafanıza takılan olursa (bitkili-bitkisiz) elimden geldiğince yardımcı olurum :)

Hem motorcusunuz,hem akvaryumunuz var. Baş hedeflerimden ikisi de ;) Ehliyet için çalışıyorum ama uzun bir süre motor yüzü zor. Ek %10 vergi kalktı ama ne hikmetse motor fiyatları yine arttı. Nickiniz GT ama motor naked sanırım,ya da grenajları sökmüşsünüz :)

6 sene boyunca yaşatmayı başardığım iki japon balığım,ya da golden fish'im vardı. Komşu çocuğu akvaryumlarına ıslak mendil atmıştı,ikisi de yan yüzüyordu,bir gece boyunca başlarında ağlamıştım ama yine yaşamayı başarmışlardı. Sonra birinin yüzgecinin arka kısmında neredeyse iki balık genişliğinde bir yumru çıktı,o haliyle 1.5 sene yaşadı. Komşuya emanet etmiştim,geri döndüğümde ölmüşlerdi malesef.

Ardından daha ufak bir akvaryumda cüce vatoz balığı beslemeye başladım,onu da annem sağ olsun akvaryumu temizlerken termal şoka uğratmış,kurtaramadım.

Benim için sonu kötü bitse de,her sabah ağızlarını kıpış kıpış etmelerini,cama kafa atmalarını çok severdim. Küçük çaplı bir hobiydi,büyük akvaryumlarla,canlı bitkilerle uğraşmadım,uğraşamadım ama hep heves ettim. Belki bir gün diğer heveslerim gibi bunu da gerçekleştiririm.

Uzun uğraşlar sonucu arşivde bulabildim akvaryumun iki fotosunu. 2014 yılından kalma. Tosun'un yüzgeçindeki yumru belli oluyor. Bu vaziyette,bu boyuttaki bir akvaryumda 6 yıl yaşadılar,ömrüm boyunca gördüğüm en büyük japon balığı boyutuna ulaştılar. Belki profesyonelce uğraşamadım ama küçüktüm haliyle :) Başlığı görünce anılarım depreşti.

balık (2).JPGbalık.JPG

Evet maalesef 2013ten sonra her yıl fiyatlar daha da kötüye gitmeye başladı. O sıralar KTM mağazında çalışıyordum, fiyatlara hakimdim. Az tecrübe olduğunu sayarsak bir scooter pratik ve trafiği okuma anlamında yerinde ve düşük maliyetli bir başlangıç olur.( Önce kaliteli ekipman) Her ne kadar kendisiyle ayrılsakta benim en keyif aldığım motosikletti. (Triumph Street Triple R)
Sizin balıklar akvaryumdan ziyade havuzluk olmuş artık :) Yine maalesef akvaryum hobiside lükse döndü kahve gibi. Uygun bütçe ile yine harika tanklar kurmak mümkün elbette zaman ve diğer şartlar el veriyorsa. Umarım hevesleriniz gerçeğe döner. Zevkler aynı olabiliyor tabii ben yıllar önce Eskişehir'de motosiklet kullanan @anilada abime kahve forumunda denk geldim. Eğer onunda akvaryum hobisi varsa şaşırmam artık :D

Evet dünya küçük @GTuncay 😊 KTM sayesinde tanışmıştık ama bak bilseydik daha neler varmış. @elbatin gibi arşiv içinde arayıp buldum ben de gece gece, işte bunlar da benim Eskişehir'deki ufaklıklardı. 6 sene öncesi fotoğrafı da güzel nostalji oldu.😅

Ekli dosyalar

• 61029E1D-35FD-414E-94DF-8DE97430415C.jpeg
    61029E1D-35FD-414E-94DF-8DE97430415C.jpeg
    84.5 KB · Görüntüleme: 100
Evet dünya küçük @GTuncay 😊 KTM sayesinde tanışmıştık ama bak bilseydik daha neler varmış. @elbatin gibi arşiv içinde arayıp buldum ben de gece gece, işte bunlar da benim Eskişehir'deki ufaklıklardı. 6 sene öncesi fotoğrafı da güzel nostalji oldu.😅

KTM candır :) Duke 125 hayalimdi,bu gidişle hayalim kalacak :/

Fotoğrafınız Barkın Abiyi anımsattı. Gerçekten büyük bir insandı,bu camiaya yaptığı katkılar paha biçilemez...

Benimkiler de böyleydi ama ne yazık ki 1 sene sonra hepsi öldü. (bunlar ilk günkü fotoğrafları) balık bakmak cidden tecrübe istiyor, ben ne yaptımsa yaşatamadım. önce iç motor (sanırsam adı buydu) aldım, fotoğrafta gözüken ve akvaryumu havalandıran alet bozulmuştu. fakat ondan sonra her şey daha kötüye doğru gitti. düzenli aralıklarla temizledm ama nafile. ne yaptımsa olmadı, şimdi yine bir tane istiyorum aslında da kesinlikle bakımı kolay olmalı ve küçük bir akvaryum olmalı, sessiz olmalı ve temizlik olmasa da süper olur :D hiç sanmasam da bu şartlarda bakabileceğim balıklar mevcut mudur?

Ekli dosyalar

• 1610086790421.png
    1610086790421.png
    655 KB · Görüntüleme: 74
  • 1610086854109.png
    1610086854109.png
    729.8 KB · Görüntüleme: 51
  • 1610086943155.png
    1610086943155.png
    642.8 KB · Görüntüleme: 63
@Lorenzen kahvede olduğu gibi akvaryumunda detayına inmek gerekiyor. Ne kadar az uğraştırıcı olursa olsun o eller suya girecek :) Muhtemelen hacim az geldi ve sistem balık yükünü kaldıramadı. Akvaryum hacminin saatte 3-4 katını çeviren bir dış filtre kullanırsanız sesi sıfıra indirirken, filtrasyonuda tepeye çıkarırsınız. Baktığımız canlılara, doğada yaşadıkları yere en yakın ortamı sağlamamız gerekiyor. Haftada bir kez %25-30 civarı su değişimi gerekli. Eğer bunlar gözünüzü korkutmadıysa, basit bitkilerle 1 çift kribensis alıp yavrularını yetiştirmesini, aile içi tatlı kavgalarına bile şahit olabilirsiniz. Yine biraz bitkili lepistes bakılabilir, minik minik yavrularınız olur.
Aslında tavsiye edebileceğim daha onlarca tür var, bu tamamen sizin alacağınız akvaryumla ilgili. Mesela benim için 1 metreye kadar olan akvaryumlar küçüktür :) Siz beğendiğiniz görselleri eklerseniz ona göre yol haritası çıkarabilir tabii :)

@Lorenzen kahvede olduğu gibi akvaryumunda detayına inmek gerekiyor. Ne kadar az uğraştırıcı olursa olsun o eller suya girecek :) Muhtemelen hacim az geldi ve sistem balık yükünü kaldıramadı. Akvaryum hacminin saatte 3-4 katını çeviren bir dış filtre kullanırsanız sesi sıfıra indirirken, filtrasyonuda tepeye çıkarırsınız. Baktığımız canlılara, doğada yaşadıkları yere en yakın ortamı sağlamamız gerekiyor. Haftada bir kez %25-30 civarı su değişimi gerekli. Eğer bunlar gözünüzü korkutmadıysa, basit bitkilerle 1 çift kribensis alıp yavrularını yetiştirmesini, aile içi tatlı kavgalarına bile şahit olabilirsiniz. Yine biraz bitkili lepistes bakılabilir, minik minik yavrularınız olur.
Aslında tavsiye edebileceğim daha onlarca tür var, bu tamamen sizin alacağınız akvaryumla ilgili. Mesela benim için 1 metreye kadar olan akvaryumlar küçüktür :) Siz beğendiğiniz görselleri eklerseniz ona göre yol haritası çıkarabilir tabii :)
teşekkür ederim ama yazdıklarınızı yerine getirebilecek durumda değilim sanırsam. hayvanlara yazık, bu sebeple ben pas geçiyorum.

Hiçbir bilgisi olmayıp bu hobiye başlamak isteyen birine tavsiyeleriniz neler olur, nereden, nasil başlanmalı? Kitap, forum, internet sitesi, bilgili dogru yonlendirecek kişilerin oldugu magazalar vb? Teşekkürler

Hiçbir bilgisi olmayıp bu hobiye başlamak isteyen birine tavsiyeleriniz neler olur, nereden, nasil başlanmalı? Kitap, forum, internet sitesi, bilgili dogru yonlendirecek kişilerin oldugu magazalar vb? Teşekkürler
Canlı doğuran dedikleri lepistes, molly, kılıç balıkları ile başlayabilirsiniz. Küçük akvaryum, küçük bir filtre, ısıtıcı yeter. Her gün yem atmayı unutmayın.

Canlı doğuran dedikleri lepistes, molly, kılıç balıkları ile başlayabilirsiniz. Küçük akvaryum, küçük bir filtre, ısıtıcı yeter. Her gün yem atmayı unutmayın.
Teşekkürler, hazir bilgiden ziyade, biraz daha araştırıp, okuyup, öğrenebileceğim kaynaklar arıyorum

Link sanıyorum bugüne kadar sorulan bütün soruların cevapları mevcut. Bununla beraber kirli bilgilerde mevcut. Yine kafanıza takılan olursa yazmaktan çekinmeyin.

Geri